Κόπωση, μειωμένη όρεξη για φαγητό, μυϊκές κράμπες, υπέρταση.
Όλες αυτές οι εκδηλώσεις συνδέονται άμεσα με την έλλειψη μαγνησίου, αυτού του πολύτιμου ιχνοστοιχείου που βοηθά τον οργανισμό σας να λειτουργεί όπως πρέπει.
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την καλή και σωστή λειτουργία του οργανισμού σας και μπορείτε να το βρείτε σε ορισμένα τρόφιμα, καθώς και σε συμπληρώματα διατροφής.
Ας δούμε παρακάτω τέσσερις τροφές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε μαγνήσιο.
Καρύδια, για την αντιμετώπιση των μυϊκών κραμπών
Στις γυναίκες, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου είναι 360 mg.
Εάν, λοιπόν, η πρόσληψη του μαγνησίου μέσω της διατροφής είναι ανεπαρκής, αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με μυϊκές κράμπες.
Ευτυχώς, η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να καλύψει αυτές τις ελλείψεις.
Μόλις 100 γραμμάρια προσφέρουν 376mg μαγνησίου, ενώ περιέχουν και κορεσμένα λιπαρά οξέα.
Κακάο, για ενίσχυση του μαγνησίου στον οργανισμό σας
Αρχικά, δεν θα πρέπει να επικρατεί η σύγχυση μεταξύ σοκολάτας και κακάο.
Το κακάο είναι αυτό που είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, και όχι η σοκολάτα.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο, όσο περισσότερο πλούσια σε κακάο είναι η σοκολάτα, τόσο περισσότερο θα είναι και το μαγνήσιο που εμπεριέχεται σε αυτήν.
Γι’ αυτό, προτείνεται να καταναλώνετε σοκολάτες υγείας, που περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 80% κακάο, δηλαδή 50 mg μαγνησίου ανά μπάρα, και όχι σοκολάτες γάλακτος.
Κολοκυθόσποροι, πλούσιοι σε μαγνήσιο
Οι κολοκυθόσποροι, εκτός από τις πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά οξέα που προσφέρουν, είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο.
Περιέχουν 550mg μαγνησίου ανά 100 γραμμάρια και προτείνεται να καταναλώνονται μέσα σε πράσινες σαλάτες, καθώς έτσι αναδεικνύεται καλύτερα η γεύση τους.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορεί να καταναλωθούν και ως έχουν, αρκεί φυσικά να μην είναι αλατισμένοι.
Σαρδέλες, μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου
Τέλος, οι σαρδέλες, αποτελούν μια πολύ σημαντική πηγή μαγνησίου.
Η συνεισφορά τους είναι τεράστια, αλλά με μια προϋπόθεση.
Πρέπει να βρίσκονται συσκευασμένες σε κονσέρβα με ελαιόλαδο.
Οι σαρδέλες περιέχουν 467mg μαγνησίου ανά 100 γραμμάρια και είναι πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα.