Μετά την ηλικία των σαράντα διάφορες αλλαγές αρχίζουν να συμβαίνουν στον οργανισμό, ενώ η διαδικασία της γήρανσης ολοένα και επιταχύνεται.
Η χαλάρωση του δέρματος είναι παρούσα και οι ρυτίδες κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους.
Εντάσσοντας τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας εσείς που έχετε περάσει τα σαράντα, φρενάρετε λίγο την παραπάνω διαδικασία και διατηρείτε τη νεότητά σας όσο αυτό είναι δυνατό.
Σπανάκι
Πολλά είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή του μιας και όχι μόνο θωρακίζει την υγεία, αλλά συμβάλλει και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.
Η κατανάλωσή του ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, βιταμίνες A και C που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου που κάνει το δέρμα απαλό και σφριγηλό.
Ξηροί καρποί
Τα καρύδια και ιδιαίτερα τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στην αποκατάσταση του ιστού του δέρματος και το προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.
Τα καρύδια μάλιστα, περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα που βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την λάμψη του.
Αβοκάντο
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα, κάλιο και βιταμίνες Α, B, C, E και Κ.
Αυτός ο συνδυασμός των θρεπτικών συστατικών αποτρέπει τις αρνητικές επιπτώσεις της γήρανσης, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και ελαστικό.
Επιπλέον διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη και συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων.
Η συχνή κατανάλωσή του μειώνει την χοληστερίνη και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Κόκκινες πιπεριές
Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή.
Πρόκειται για φυτικές χρωστικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, τη ρύπανση και τις τοξίνες του περιβάλλοντος.
Παπάγια
Η παπάγια έχει χαρακτηριστεί υπερτροφή.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πλούσια τροφή σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.
Όλα αυτά βοηθούν στην βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, E και Κ, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Τέλος, έχει ένα ένζυμο που καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης.
Γλυκοπατάτα
Οι γλυκοπατάτες περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα καροτίνη.
Η βήτα καροτίνη μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθάει με τη σειρά της στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.
Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και Ε που χαρίζουν στο δέρμα ελαστικότητα και φωτεινότητα.
Τέλος, περιέχουν και σίδηρο που συμβάλλει στην ομαλή παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.