Ο διαβήτης είναι μια πολύπλοκη χρόνια πάθηση κατά την οποία το σώμα παλεύει να παράγει τα κατάλληλα επίπεδα είτε γλυκόζης, είτε ινσουλίνης.
Εάν πάσχετε από διαβήτη συμπεριλάβετε αυτές τις θρεπτικές υπερτροφές στη διατροφή σας για να βοηθήσετε στην εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης κι ινσουλίνης.
Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό στοιχείο στη μεσογειακή διατροφή.
Μια μελέτη του 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία αποκάλυψε ότι η υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη.
Εν τω μεταξύ, η υψηλή κατανάλωση βουτύρου και λιπαρών ντρέσινγκ σαλάτας σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη.
Το ελαιόλαδο είναι καλό για διαβητικούς, επειδή προάγει τόσο τον κορεσμό, όσο κι ένα φιλικό προς τα αντιοξειδωτικά περιβάλλον.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά.
Αυτή η ποικιλόμορφη περιεκτικότητα σε λίπος ενθαρρύνει υγιή επίπεδα λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα.
Αυτά είναι σημαντικά για τη διαχείριση τόσο του βάρους, όσο και του διαβήτη.
Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ελέγχουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την επιθυμία για ζάχαρη.
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είναι ιδανική για τις λιγούρες όταν θέλετε κάτι γλυκό.
Σκόρδο
Το σκόρδο είναι ένα ζωτικής σημασίας βασικό φαγητό σε πολλά μέρη του κόσμου για τα φαρμακευτικά του οφέλη και τη γεύση του.
Αποτελούμενος από περισσότερες από 400 φυτοχημικές ουσίες, αυτός ο γεμάτος γεύση βολβός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπλοκών υγείας που σχετίζονται με τον διαβήτη.
Κανέλα
Αυτό το μπαχαρικό είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Ανάμεσα στις πολλές φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι η ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης.
Η κανέλα μειώνει την ποσότητα της γλυκόζης που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος μετά από ένα γεύμα, επιβραδύνοντας τη διάσπαση των υδατανθράκων.
Η κανέλα διαχειρίζεται επίσης τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια της νηστείας.
Ελληνικό γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι έχει σχεδόν διπλάσια πρωτεΐνη από το παραδοσιακό γιαούρτι, με λιγότερους υδατάνθρακες.
Αυτό το γιαούρτι είναι πιο ωφέλιμο για τους διαβητικούς όταν καταναλωθεί το πρωί, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη.