Υγεία & Ομορφιά
Αμύγδαλα και διαβητικοί ασθενείς
ΔιαβήτηςΔιατροφή

Αμύγδαλα – Το Ιδανικό Σνακ για τους Διαβητικούς

Τα αμύγδαλα είναι από τους δημοφιλέστερους ξηρούς καρπούς.

Είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.

Αμύγδαλα για τον διαβήτηΕπίσης αποτελούν μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου.

Η ιδανική ημερήσια πρόσληψη αμυγδάλων είναι περίπου 23 αμύγδαλα που περιέχουν 161 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών.

Τα αμύγδαλα, αρκεί να είναι ανάλατα, ωμά ή ψημένα, τρώγονται εύκολα σκέτα, ενώ ταιριάζουν και σε ένα μπολ με γιαούρτι, φρούτα και μέλι προαιρετικά.

Μαζί με τα αμύγδαλα, οι διαβητικοί ασθενείς μπορούν να καταναλώνουν καρύδια και φιστίκια, αλλά στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε στα αμύγδαλα.

Αμύγδαλα – Γιατί είναι ιδανικά για τους διαβητικούς;

Γιατί όμως αποτελούν το ιδανικό σνακ για όσους πάσχουν από διαβήτη;

Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά έχουν μοναδικά οφέλη για τους διαβητικούς.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και των επιπέδων της ινσουλίνης μετά τα γεύματα.

Ακόμα, έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.

Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο.

Πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.

Επιπλέον, τα αμύγδαλα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νόσων.

Αυτό είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, διότι τα άτομα αυτά διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κάποιας καρδιακής νόσου.

Παράλληλα, τα αμύγδαλα είναι τρόφιμα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά αποτελούν το ίδιο είδος λίπους με εκείνο που υπάρχει στο ελαιόλαδο.

Το έλαιο αυτό είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία της καρδιάς, αρκεί να καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες, καθώς έχει πολλές θερμίδες.

Μια μερίδα αμυγδάλων περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ακόρεστου λίπους και μόνο ένα γραμμάριο κορεσμένου λίπους.

Συμπερασματικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ξηροί καρποί είναι μια υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ.

Όμως, όταν καταναλώνονται με μέτρο (περίπου 23-45 γραμμάρια την ημέρα) δε συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Φυτά για Έναν Καλό Ύπνο

Eleni Giannopoulou

Διαβητικό Πόδι: Πώς θα Αποφύγετε το Χειρότερο

admin

Οι Θετικές Επιπτώσεις στον Οργανισμό αν Κόψετε τη Ζάχαρη

admin

Τροφές που Μπορούν να Γίνουν Τοξικές

Evi Makavelou

Αντιφλεγμονώδεις Τροφές – Ο Ρόλος τους

Evi Makavelou

Γιατί να Εντάξετε το Πεπόνι στη Διατροφή σας;

Evi Makavelou

Είδη Τσαγιού με τα Μεγαλύτερα Οφέλη

admin

Διαταραχές Πρόσληψης της Τροφής

admin

Σε τι Κάνει Καλό η Αποτοξίνωση;

admin

Τα Οφέλη των Βιταμινών Β

admin

Ποια Είναι τα πιο Υγιεινά Λάδια;

Evi Makavelou

TOP 14 Aντιοξειδωτικών Τροφών