Υγεία & Ομορφιά
Ρυτίδες- Τροφές που θα Βοηθήσουν
ΟμορφιάΠρόσωπο

Ρυτίδες- Τροφές που θα Βοηθήσουν

Στη σημερινή εποχή γνωρίζουμε ότι αν θέλουμε αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρυτίδων θα πρέπει να στραφούμε στις επεμβατικές και μη θεραπείες που γίνονται στα ιατρεία των δερματολόγων και στα ινστιτούτα αισθητικής.

Ωστόσο, αν δε θέλουμε κάτι τόσο δραστικό ή απλώς το κόστος τους μας φαίνεται μεγάλο, υπάρχει κι άλλη λύση.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες με όπλο μας τη διατροφή με τροφές «κλειδιά» για την καταπολέμησή τους.

Εξάλλου η διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το σωματικό μας βάρος, αλλά και την επιδερμίδα, τα νύχια και τα μαλλιά μας.

Δείτε εδώ ποιες τροφές θα καθυστερήσουν την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπό σας.

Σολομός

Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στη διατήρηση ενός νεανικού δέρματος.

Τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα όπως ο σολομός, όλα τα λιπαρά ψάρια, οι σπόροι κάνναβης, ο λιναρόσπορος, οι ξηροί καρποί, προσελκύουν νερό στα κύτταρα του δέρματος.

Έτσι το γεμίζουν και εξαφανίζουν τις ρυτίδες.

Επιπλέον, τα ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην ανακούφιση των ερεθισμών και των φλεγμονών στο σώμα που αντανακλώνται στο δέρμα.

Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή είναι γνωστά ως τα καλύτερα αφροδισιακά.

Είναι πλούσια και σε ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που προστατεύει τον ιστό των ινοβλαστών του δέρματος που καθορίζει την έκκριση πρωτεϊνών κολλαγόνου.

Ντομάτα

Το λυκοπένιο της ντομάτας, το φυτικό θρεπτικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για το κόκκινο και ροζ χρώμα σε τρόφιμα όπως η ντομάτα και το καρπούζι, έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει το οξειδωτικό στρες.

Το λυκοπένιο βοηθά και στην πρόληψη των βλαβών από τις UVA και UVB ακτίνες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο.

Εντάσσοντας τα μύρτιλλα στη διατροφή σας εξασφαλίζετε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.

Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα ανήκουν στην οικογένεια των μούρων και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Είναι επίσης πλούσια σε ανθοκυανίνες, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα.

Καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες από τους περιβαλλοντικούς ρύπους, που καταστρέφουν τον συνδετικό ιστό του δέρματος.

Εντάσσοντας τα μύρτιλλα στη διατροφή σας εξασφαλίζετε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.

Μαύρη σοκολάτα

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να περιορίσει τις ρυτίδες σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει μαγνήσιο.

Το μαγνήσιο, είναι ένα μέταλλο που παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή των ενζύμων, που διαχειρίζονται την επιδιόρθωση του DNA.

Αν έχετε έλλειψη μαγνησίου όμως, η επιδιόρθωση του DNA επιβραδύνεται και η διαδικασία της γήρανσης επιταχύνεται.

Μέταλλα θα βρείτε επίσης στο αβοκάντο και στα φυλλώδη λαχανικά.

Για παράδειγμα στο λάχανο, στο σπανάκι και στη λαχανίδα.

Επίσης στους ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τους ηλιόσπορους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Οφέλη της Χρήσης Λαδιού στο Πρόσωπο

yoadmin

Συμβουλές για Τέλεια Περιποίηση Φρυδιών

Evi Makavelou

Επαγγελματικά Μυστικά για Τέλειο Μακιγιάζ

Evi Makavelou

Οι 5 Βιταμίνες που «Αγαπά» η Επιδερμίδα

a.alefragkis

Βαζελίνη και Καλλυντικές Χρήσεις

Evi Makavelou

Σαλικυλικό Οξύ – Οφέλη και Παρενέργειες

Evi Makavelou

Πώς να Επιλέξετε τη Σωστή Ενυδατική Κρέμα;

Evi Makavelou

Φυσικά Καλλυντικά με Κερί Μέλισσας

Λάθη που Κάνετε με τις Μάσκες Αργίλου

a.alefragkis

Ξηροί Αγκώνες – Αιτίες και Αντιμετώπιση

Evi Makavelou

Απαλό Δέρμα – Μυστικά για να το Αποκτήσετε

Evi Makavelou

Σκασμένες Φτέρνες και Συμβουλές

Evi Makavelou