Υγεία & Ομορφιά
ΕπικαιρότηταΧωρίς κατηγορία

COVID-19: Νέα Εμβόλια από το Φθινόπωρο

Οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο της φθινοπωρινής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 και ελπίζουν σε νέα εμβόλια στην αρχή του φθινοπώρου.

Η προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), είναι να διασφαλίσει ότι τα κατάλληλα εμβόλια κατά της COVID-19, θα έχουν εγκριθεί το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο, ώστε η ανάπτυξη νέων εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη το φθινόπωρο, να είναι άμεση, ανακοίνωσε ο οργανισμός κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, στις 5 Μαΐου.

Αυτό, θέτει ένα χρονικό όριο προς τους κατασκευαστές, να προσαρμόσουν ανάλογα τις γραμμές παραγωγής τους.

Τα πλεονεκτήματα των νέων εμβολίων

Τα «προσαρμοσμένα» εμβόλια πρέπει να αποδεικνύουν την υπεροχή τους έναντι των σημερινών εμβολίων «όσον αφορά τους τίτλους εξουδετέρωσης αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Omicron, αλλά και την ικανότητά τους να διατηρούν την εξουδετέρωση έναντι άλλων ανησυχητικών παραλλαγών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα», διευκρινίζει ο EMA, που πρόκειται να λάβει τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών για δισθενή εμβόλια μέσα στους επόμενους δύο μήνες. 

Η άφιξη των εμβολίων Covid-19 δεύτερης γενιάς που προσφέρουν ευρύτερη και μεγαλύτερη προστασία ή στοχεύουν τόσο την εποχική γρίπη όσο και στην Covid-19, δεν αναμένεται πριν από το 2023.

Αξιολόγηση και χρήσεις των ήδη υπαρχόντων εμβολίων

Επιπλέον, ο EMA αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση μιας αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου mRNA Spikevax (Moderna) σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών.  

Ομοίως, ο EMA αξιολογεί επί του παρόντος τα δεδομένα για την έγκριση του «κλασικού» εμβολίου Nuvaxovid (Novavax) σε ηλικίες 12-17 ετών.

Ο EMA αξιολογεί επίσης μια αίτηση για έγκριση για το Vaxzevria (AstraZeneca) ως αναμνηστικό σε ενήλικες, ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε αρχικά.

Το εμβόλιο Sanofi Pasteur

Όσον αφορά το εμβόλιο Sanofi Pasteur, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή αξιολόγηση (rolling review) από τα τέλη Μαρτίου, ο EMA θα πρέπει να αποφασίσει τον Ιούλιο το γρηγορότερο.

Μια άνοιξη που «πρέπει να πάει καλά»!

Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση της επιδημίας, στην Ευρώπη, βελτιώνεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτό το πέμπτο κύμα της Omicron και όλοι οι δείκτες της επιδημίας Covid-19 είναι πτωτικοί, αλλά ακόμα σε υψηλά επίπεδα και στην Ελλάδα, γι’ αυτό και υπάρχει κάποια μορφή χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Επισημαίνουν δε, ότι μπορούμε να περιμένουμε και την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής, όχι αμέσως, αλλά στην αρχή του φθινόπωρου, ωστόσο πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να «πολεμήσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποκατάστατα Ζάχαρης – Ποια Αυξάνουν τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο;

Τα Αρχικά Αποτελέσματα της Ρεμντεσιβίρης στη Θεραπεία της Νόσου Covid-19

yoadmin

Μεγάλος ο Κίνδυνος Μετάδοσης του Κορωνοϊού σε Άτομα μέσα στο Σπίτι

Τα Όπλα για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας

Τα Ηλεκτρονικά Τσιγάρα Κάνουν Παρόμοια Ζημιά στα Αγγεία όσο και τα Παραδοσιακά Τσιγάρα

yoadmin

Ο Πληθυσμός της Χώρας Επηρεάζει την Εθνική Ισχύ της

yoadmin

Ο EMA Αξιολογεί το Remdesivir για Χρήση σε Ασθενείς που δεν Χρήζουν Υποστήριξης με Οξυγόνο

Κορωνοϊός – Πώς Λειτουργούν τα Αντισώματα Εναντίον του

yoadmin

Η Θετική Ψυχολογία Πυξίδα Μετά την Καραντίνα

yoadmin

Προειδοποίηση ΕΟΦ για το Προϊόν VARY FORTE που Διακινείται μέσω Διαδικτύου

yoadmin

Wikipedia και ΠΟΥ Συνεργάζονται για να Καταπολεμήσουν Καλύτερα την Παραπληροφόρηση για τον Κορωνοϊό

Γρίπη – Στους 38 Συνολικά οι Νεκροί και 136 σε ΜΕΘ

a.alefragkis