Υγεία & Ομορφιά
Δήμος Αθηναίων - Λειτουργία Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος
Επικαιρότητα

Δήμος Αθηναίων – Λειτουργία Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος θα λειτουργήσει από τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων.

Μετά την περσινή πιλοτική λειτουργία των προγραμμάτων διακοπής καπνίσματος, ο Δήμος Αθηναίων θα λειτουργήσει από την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου εξειδικευμένο ιατρείο, οι υπηρεσίες του οποίου θα παρέχονται δωρεάν σε όλους τους Αθηναίους.

Δήμος Αθηναίων - Λειτουργία Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος.Το Ιατρείο απευθύνεται στους καπνιστές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε προϊόντος καπνού, που είτε επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά, είτε έχουν δοκιμάσει μόνοι τους κι έχουν αποτύχει, ή ακόμη και αν το διέκοψαν, στη συνέχεια υποτροπίασαν.

Το πρόγραμμα απαιτεί την ενεργό συμμετοχή του καπνιστή.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν παραλείπει να ενημερώσει ότι ο ίδιος έκοψε το κάπνισμα κατά την πιλοτική φάση του προγράμματος και προτρέπει να κλπράξουν το ίδιο όλοι οι καπνιστές.

«Με την καθιέρωση του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στα δημοτικά ιατρεία της πόλης, μέσω της συνεργασίας μας με τη Μονάδα Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στοχεύουμε να βοηθήσουμε με ουσιαστικό τρόπο εκατοντάδες ανθρώπους που νοσούν, να διακόψουν το κάπνισμα και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους», σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης.

Το Ιατρείο θα λειτουργεί στο 6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4Β, στην Κυψέλη) μέσα από 4 εβδομαδιαίες ομαδικές συνεδρίες, κατά τις οποίες:

Οι καπνιστές θα ενημερώνονται αναλυτικά για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, καθώς και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν μετά τη διακοπή.

Θα διεξάγεται προληπτικός ιατρικός έλεγχος της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας.

Θα εφαρμόζονται οι διεθνείς οδηγίες διακοπής καπνίσματος μέσω τακτικών ομαδικών συνεδριών και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Μετά τη διακοπή του καπνίσματος, θα παρέχεται στήριξη στους πρώην καπνιστές, ώστε να αποφευχθούν πιθανές υποτροπές.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μανόλης Καλαμπόκας, ανέφερε:

«Ο σκοπός του Ιατρείου είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα να το επιτύχουν με εύκολο και ασφαλή τρόπο, αλλά και να κινητοποιήσει εκείνους που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, ώστε σε δεύτερο χρόνο να το καταφέρουν και να προχωρήσουν στην οριστική διακοπή».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο τηλέφωνο: 2102 015 510 (εσωτ. 119 – 120), από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, καθημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κ.Ε.Φ.Ι. Ξεκινά το Πρόγραμμα Μαζί και στο Σπίτι

yoadmin

Κάνουμε την Κάθε Ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

yoadmin

Τα Πιθανά Εμβόλια Κατά του Κορωνοϊού και η Επίβλεψη του ΕΜΑ Μέσω Ανεξάρτητης Έρευνας

yoadmin

Τα Εμβόλια Covid-19 Μπορεί να Επηρεάσουν Πρόσκαιρα τις Μαστογραφίες και θα Πρέπει να Γίνονται πριν την Πρώτη Δόση ή Αρκετά μετά τη Δεύτερη

Evi Makavelou

Η Προοπτική Μνήμη και η Σημασία της για τις Νοητικές Λειτουργίες

Τα Υψηλά Επίπεδα της Ορμόνης του Στρες Κορτιζόλης και ο Αυξημένος Κίνδυνος Σοβαρής COVID-19

yoadmin

Εβδομάδα Ενδομητρίωσης

yoadmin

Η Καραντίνα έβαλε Φρένο στον Κορωνοϊό και στη Γρίπη

a.alefragkis

Οδηγίες Προφύλαξης από τον Καύσωνα για τους Καρδιοπαθείς

yoadmin

Ανησυχητική Αύξηση στα Κρούσματα του Καρκίνου

yoadmin

Δυσλειτουργίας του Ενδοθηλίου σε Ασθενείς με Λοίμωξη COVID-19

yoadmin

Πώς θα Πάμε Διακοπές με Ασφάλεια

yoadmin