Υγεία & Ομορφιά
Είναι πιο Υγιεινό το Τόφου ή το Κοτόπουλο;
Διατροφή

Είναι πιο Υγιεινό το Τόφου ή το Κοτόπουλο;

Σίγουρα θα το έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές στο παρελθόν, ότι η άπαχη πρωτεΐνη είναι ένα μεγάλο μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Δύο από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα γεμάτα πρωτεΐνη που έρχονται στο μυαλό όλων είναι τα στήθη κοτόπουλου και το αντίστοιχο για χορτοφάγους, το τόφου.

Είναι όμως το κοτόπουλο ή το τόφου πιο υγιεινό;

 Το τόφου αποτελεί βασικό μέρος της ασιατικής κουζίνας.Διατροφή με κοτόπουλο

Ένα στήθος κοτόπουλου 85 γραμμαρίων έχει περίπου 21 g πρωτεΐνης και 3,5 g συνολικού λίπους ανά μερίδα.

Το κοτόπουλο περιέχει μαγνήσιο και σίδηρο.

Όλα αυτά υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα κι είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Επίσης καταπολεμούν την κούραση και η πρωτεΐνη υποστηρίζει την καλή μυϊκή μάζα.

Διατροφή με τόφου

Το τόφου είναι αποτελεί μια έξυπνη επιλογή όταν χτίζετε ένα ισορροπημένο πιάτο με βάση τα λαχανικά.

Ανά μερίδα το τόφου περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4 γραμμάρια λίπους, καθώς κι ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

Τόφου ή κοτόπουλο;

Το τόφου είναι ένας σταθερός τρόπος για να εισαγάγετε πρωτεΐνη στη ζωή σας, αν είστε vegan.

Διαθέτει επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες σας βοηθούν με όλους τους τρόπους, όπως η υποστήριξη της ομαλής πέψης και η σωστή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Χάρη στη διακριτική του γεύση, το τόφου μπορεί να ενσωματωθεί σε φαγητά που δεν μπορεί το κοτόπουλο.

Το μαλακό τόφου μπορεί να είναι ένας νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον πρωτεΐνη κι ασβέστιο σε ένα smoothie.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε τόφου με λαχανικά και πατάτες, αντί να επιλέξετε ένα κλασσικό πιάτο με αυγά και πατάτες.

Και το κοτόπουλο και το τόφου περιέχουν εξίσου άφθονα θρεπτικά συστατικά.

Είναι το καθένα καλές πηγές άπαχης πρωτεΐνης και παρέχουν μια σειρά από άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για έναν υγιή οργανισμό.

Η προσθήκη μιας ποικιλίας τροφών στη διατροφή σας είναι πάντα το κλειδί, οπότε και τα δύο θα συμβάλουν στη συνολική υγεία κι ευεξία.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρούτα που Βοηθάνε στην Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Οι Τοπ Αντιγηραντικές Τροφές

admin

Επιβλαβείς Τροφές για τον Οργανισμό

Evi Makavelou

Δείτε πως να περάσετε ωραίες γιορτές, προστατευμένοι από τροφιμογενή νοσήματα!

Akis Karamanos

Η Διατροφική Αξία του Παραδοσιακού Γιαουρτιού

Evi Makavelou

Χολίνη – Γιατί Είναι Απαραίτητη;

Evi Makavelou

Μη θερμιδογόνες Γλυκαντικές Ουσίες

admin

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Διατροφή

admin

Ω3, Ω6, Ω9 και Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα – Γιατί τα Χρειαζόμαστε;

admin

Ο Ρόλος των Υπερτροφών στην Υγεία σας

Β-Γλυκάνη – Τα Οφέλη της στην Υγεία

Evi Makavelou

Πέντε Φρούτα για το Καλοκαίρι