Υγεία & Ομορφιά
καφές και δέρμα
Επικαιρότητα

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου

Η κατανάλωση έως τριών καφέδων την ημέρα σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού και θανατηφόρας καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως, αλλά έως σήμερα λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη μακροπρόθεσμη επίπτωσή του στην καρδιαγγειακή υγεία.

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Γαλλία και κατέληξε σε καθησυχαστικά συμπεράσματα, ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 468.700 άτομα με μέση ηλικία 56 ετών, εκ των οποίων το 56% ήσαν γυναίκες.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση καφέ (καθόλου το 22%, μισός έως τρεις καφέδες το 58% και πάνω από τρεις καφέδες το 20%).

«Πρόκειται, από όσο γνωρίζουμε, για τη μεγαλύτερη μελέτη που συστηματικά αξιολόγησε τις καρδιαγγειακές επιπτώσεις της τακτικής κατανάλωσης καφέ σε έναν πληθυσμό χωρίς διαγνωσμένη καρδιοπάθεια», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούτιτ Σίμον του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης.

«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ είναι ασφαλής, καθώς ακόμη και η υψηλή καθημερινή κατανάλωση δεν σχετιζόταν με αρνητική καρδιαγγειακή έκβαση ή θνησιμότητα κατά τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια.

Αντίθετα, η κατανάλωση έως τριών καφέδων την ημέρα σχετιζόταν με μικρότερους κινδύνους για εγκεφαλικό, θάνατο από καρδιαγγειακή νόσο ή άλλη αιτία», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ, η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση σχετίζεται με 12% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, 17% μικρότερο κίνδυνο θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας και 21% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η περαιτέρω μελέτη της καρδιάς 30.650 ατόμων μέσω μαγνητικής τομογραφικής απεικόνισης έδειξε, σύμφωνα με τη δρα Σίμον, ότι «σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καφέ, οι καθημερινοί καταναλωτές έχουν καρδιά με πιο υγιές μέγεθος και καλύτερη λειτουργία».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεφρική Ανεπάρκεια – Ποιοι Κινδυνεύουν Περισσότερο;

yoadmin

8 στους 10 Έλληνες Πληρώνουν από την Τσέπη τους για την Υγεία

yoadmin

Ο EMA Αξιολογεί το Remdesivir για Χρήση σε Ασθενείς που δεν Χρήζουν Υποστήριξης με Οξυγόνο

Κανένας Ασθενής Covid δεν θα Μείνει Αβοήθητος παρά την Πίεση που Δέχεται το Σύστημα Υγείας

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Υποχρεωτική Χρήση Μάσκας σε Καταστήματα Λιανικής και Υπηρεσίες

yoadmin

Στη Μάχη Κατά του Κορoναϊού οι Φαρμακευτικές

yoadmin

15 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη Δια Ζώσης Επαναλειτουργία των Λυκείων και το Self-Testing

Άρχισε να Δοκιμάζεται Νέα Μέθοδος Θεραπείας της Νόσου Πάρκινσον

yoadmin

Έρευνα: Η Κατανάλωση Αναψυκτικών και ο Αυξημένος Κίνδυνος Θανάτου

yoadmin

Πώς θα Πάμε Διακοπές με Ασφάλεια

yoadmin

Αύξηση στις Καταγγελίες για Απάτες στο Διαδίκτυο

Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

yoadmin