Υγεία & Ομορφιά
Λόγοι για τους Οποίους η Ζάχαρη Είναι Κακή
Διατροφή

Λόγοι για τους Οποίους η Ζάχαρη Είναι Κακή

Τα σάκχαρα είναι ένας τύπος απλών υδατανθράκων που συναντώνται φυσικά σε ορισμένα τρόφιμα και ποτά.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως αύξηση του  βάρους, διαβήτη, τερηδόνα των δοντιών και πολλά άλλα.

Πολλά υγιεινά προϊόντα διατροφής, όπως τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά και τα φρούτα, περιέχουν φυσικά σάκχαρα, που τα κάνουν να έχουν πιο γλυκιά γεύση.

Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να συμπεριλαμβάνουν αυτές τις τροφές στη διατροφή τους, καθώς συνοδεύονται από μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά, που παρέχουν πολύτιμα οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές τείνουν να προσθέτουν ζάχαρη σε τρόφιμα, όπως δημητριακά και κέικ.

Αυτά τα πρόσθετα σάκχαρα είναι που προκαλούν προβλήματα υγείας.

Τα ζαχαρούχα τρόφιμα και τα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες, οπότε είναι λογικό όσα περισσότερα καταναλώνετε, τόσο πιο εύκολο να είναι να πάρετε κιλά.Σε αντίθεση με τα τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν φυσικά ζάχαρη, αυτά με την πρόσθετη ζάχαρη δεν παρέχουν καμία θρεπτική αξία.

Είναι επίσης μια κακή πηγή ενέργειας, καθώς το σώμα αφομοιώνει την προστιθέμενη ζάχαρη πολύ γρήγορα.

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό το άρθρο συζητά μερικούς λόγους για τους οποίους τα πρόσθετα σάκχαρα είναι επιβλαβή για την υγεία.

Έλλειψη θρεπτικής αξίας

Η ζάχαρη δεν παρέχει βιταμίνες ή μέταλλα κι είναι μια άδεια θερμίδα.

Η προσθήκη της σε τρόφιμα και ποτά αυξάνει σημαντικά την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες, χωρίς να προσθέτει κανένα διατροφικό όφελος.

Τα προϊόντα που περιέχουν φυσικά ζάχαρη είναι διαφορετικά.

Για παράδειγμα, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν φυσικά σάκχαρα.

Το σώμα αφομοιώνει αυτά τα τρόφιμα με πιο αργό ρυθμό, καθιστώντας τα μια μόνιμη πηγή ενέργειας.

Η κατανάλωση κενών θερμίδων υπονομεύει τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση άλλων τροφών και ποτών που έχουν διατροφική αξία.

Αύξηση βάρους

Ένας σημαντικός κίνδυνος κατανάλωσης υπερβολικής ζάχαρης είναι η αύξηση βάρους.

Τα ζαχαρούχα τρόφιμα και τα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες, οπότε είναι λογικό όσα περισσότερα καταναλώνετε, τόσο πιο εύκολο να είναι να πάρετε κιλά.

Επίσης αυτά τα τρόφιμα σας κάνουν να πεινάτε πιο συχνά, με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προβλήματα δοντιών

Η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα.

Μετά την κατανάλωση ζάχαρης, βακτήρια στο στόμα δημιουργούν πλάκα στα δόντια.

Αυτά τα βακτήρια αντιδρούν με τα σάκχαρα που υπάρχουν στα τρόφιμα και τα ποτά.

Η αντίδραση αυτή πυροδοτεί την απελευθέρωση ενός οξέος που καταστρέφει τα δόντια.

Είναι πιθανό ο οργανισμός να επιδιορθώσει μόνος του μέρος αυτής της βλάβης.

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, μια δίαιτα υψηλή σε ζάχαρη θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά.

Ο περιορισμός της πρόσληψης τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της τερηδόνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάλατα Φυτικής Προέλευσης και οι Διαφορές τους

Evi Makavelou

Τα Οφέλη των Μήλων στην Υγεία

Evi Makavelou

Φυτικές Ίνες και Πρωτεΐνες – Οι Σύμμαχοι κατά της Πείνας

yoadmin

Η Διατροφή που Προλαμβάνει το Κρυολόγημα

Evi Makavelou

Ξινόγαλα – Διαφορές από το Κλασικό Γάλα και Ιδιότητες

Evi Makavelou

Πώς θα Καταλάβετε ότι δεν Τρώτε Ισορροπημένα;

Evi Makavelou

Τα Θετικά που Προσφέρει το Μεταλλικό Νερό

Evi Makavelou

Διατροφή για να Μειώσετε το Ουρικό Οξύ

Evi Makavelou

Οι Ευεργετικές Ιδιότητες που Έχει το Νερό Καρύδας

a.alefragkis

Ο Μύθος της Ευεργετικής Κατανάλωσης Αλκοόλ

yoadmin

Χορτοφαγική Διατροφή: Τάση ή Φιλοσοφία Ζωής;

Μικρά Μυστικά για Δίαιτα Χωρίς Πείνα

a.alefragkis