Υγεία & Ομορφιά
Ικανοποίηση από τις οικογενειακές σχέσεις
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερη η Ικανοποίηση στην Ελλάδα από τις Οικογενειακές Σχέσεις, Μικρότερη από τις Κοινωνικές και Ερωτικές, εν μέσω της Πανδημίας του Κορωνοϊού

Ο μεγάλος «χαμένος» των σχέσεων λόγω της πανδημίας είναι οι κοινωνικές σχέσεις, με το 40% του κοινού στην Ελλάδα να δηλώνει ότι αυτές χειροτέρεψαν, ενώ αντίθετα ο μεγάλος «κερδισμένος» φαίνεται ότι είναι, παρά τις πιθανές εντάσεις λόγω εγκλεισμού, οι οικογενειακές σχέσεις.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Focus Bari που εστίασε σε όλα τα είδη των ανθρωπίνων σχέσεων, τις οικογενειακές, ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές και κοινωνικές, και το πώς αυτές επηρεάστηκαν στη χώρα μας την τελευταία χρονιά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 1.623 ατόμων άνω των 16 ετών στις 26-28 Ιανουαρίου.

Ερωτικές σχέσεις στον κορωνοϊόΗ έρευνα δείχνει ότι:

– Ο βαθμός ικανοποίησης των Ελλήνων από τις σχέσεις τους αυτήν την περίοδο εντοπίζεται σε επίπεδο «μέτριο προς αρκετά καλό», με τις οικογενειακές σχέσεις να βαθμολογούνται με 7,6/10 και τις φιλικές 7,5/10, ενώ αρκετά χαμηλότερα βρίσκεται ο βαθμός ικανοποίησης από τις ερωτικές (6,5), τις επαγγελματικές (6,8) και τις κοινωνικές σχέσεις (6,9).

Ο βαθμός ικανοποίησης και η σημαντικότητα των μεμονωμένων ειδών σχέσεων διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και τη φάση ζωής, καθώς οι ερωτικές σχέσεις αφορούν περισσότερο τις νεαρές ηλικίες, ενώ οι επαγγελματικές και οι οικογενειακές τις ηλικίες άνω των 35 ετών.

Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες (64%) δηλώνουν ότι λόγω της πανδημίας και των συνθηκών της τουλάχιστον ένα είδος σχέσεών τους χειροτέρεψε, ενώ το 53% αισθάνεται ότι τουλάχιστον ένα άλλο είδος σχέσεων καλυτέρευσε.

Τα υπόλοιπα είδη σχέσεων, δηλαδή οι φιλικές, ερωτικές και επαγγελματικές, επίσης φαίνεται ότι έχουν χειροτερέψει οριακά λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Οι λόγοι βελτίωσης όσων σχέσεων έχουν βελτιωθεί είναι ο περισσότερος κοινός ποιοτικός χρόνος, οι κοινές δραστηριότητες, η καλύτερη επικοινωνία, η αυξημένη ενσυναίσθηση, η κατανόηση και η αλληλοστήριξη.

Αντίθετα, οι λόγοι που οι σχέσεις έχουν χειροτερέψει είναι η αραιή και ελλιπής επικοινωνία, ο περιορισμένος κοινός χρόνος και δραστηριότητες, η απομάκρυνση έως και αδιαφορία, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές προς τους Καταναλωτές εν Μέσω Πανδημίας και Αυξημένων Ελέγχων Λόγω Πάσχα

yoadmin

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης – 20 Οκτωβρίου

Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο

yoadmin

Τα Επιβεβαιωμένα Κρούσματα της Ευλογιάς των Πιθήκων Ξεπέρασαν τα 1.000

Η Ομιλία σε Κλειστό Χώρο Μπορεί να Εξαπλώσει τον Κορωνοϊό όσο ο Βήχας

Μεγαλύτερος ο Κίνδυνος Επιπλοκών για Έγκυες με Covid-19

Νέα Συλλογή Άγριο Τριαντάφυλλο από την ΚΟΡΡΕΣ

yoadmin

Η Υποχρεωτική Χρήση Μάσκας στα Σχολεία Μείωσε τα Κρούσματα Κατά την Περίοδο του Κύματος Delta

Η Συχνή Χρήση Οθονών Επηρεάζει Αρνητικά τις Σχολικές Επιδόσεις των Μαθητών

Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η Υποχρεωτική Τηλεργασία για το 40% των Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

Το Κ.Ε.Φ.Ι. Ξεκινά το Πρόγραμμα Μαζί και στο Σπίτι

yoadmin

6 Συστατικά που μας Δυναμώνουν!

yoadmin