Υγεία & Ομορφιά
Πιπεριές - Όλα τα Οφέλη για την Υγεία
Διατροφή

Πιπεριές – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Οι πιπεριές είναι ένα δημοφιλές λαχανικό που οι άνθρωποι μπορούν να τις φάνε σε σαλάτες ή μαγειρεμένες. 

Έχουνε διάφορα χρώματα, ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι.

Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν από τις λιγότερο ώριμες πράσινες πιπεριές μέχρι κίτρινες, πορτοκαλί, μοβ ή κόκκινες, που είναι οι πιο ώριμες.

Όλα τα χρώματα έχουν θρεπτικά οφέλη, αλλά οι κόκκινες πιπεριές μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών, επειδή είναι πιο ώριμες από τις κίτρινες ή πράσινες πιπεριές.

Όπως όλα τα λαχανικά, οι πιπεριές περιέχουν φυσικά μικρές ποσότητες σακχάρων.

Οι κόκκινες πιπεριές είναι πιο γλυκές, ενώ οι πράσινες πιπεριές μπορεί να έχουν πιο πικρή γεύση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα οφέλη των πιπεριών για την υγεία.

Οι κόκκινες πιπεριές είναι πιο γλυκές, ενώ οι πράσινες πιπεριές μπορεί να έχουν πιο πικρή γεύση.Βιταμίνη C

Οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ειδικά οι κόκκινες πιπεριές.

Όπως όλες οι βιταμίνες, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη.

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα δεν μπορεί να τη φτιάξει μόνο του, και τη λαμβάνει μόνο μέσω της διατροφής.

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για πολλές λειτουργίες στο σώμα, όπως την παραγωγή κολλαγόνου,το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση πληγών και το σχηματισμό συνδετικού ιστού.

Επίσης αυτή η βιταμίνη υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου κι άλλων ασθενειών που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες.

Η επαρκής κατανάλωση θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη καταστάσεων που οφείλονται σε ανεπάρκεια βιταμίνης C, όπως το σκορβούτο.

Βιταμίνη Α

Η μορφή της βιταμίνης Α που περιέχουν το πορτοκάλι και η κόκκινη πιπεριά ονομάζεται βήτα καροτίνη.

Αυτή τη βιταμίνη το σώμα τη μετατρέπει στη δραστική μορφή της βιταμίνης Α.

Η βήτα καροτίνη είναι αυτή που δίνει σε αυτές τις πιπεριές το πορτοκαλί και το κόκκινο χρώμα τους.

Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσοποιητική λειτουργία, ανάπτυξη των κυττάρων και στη
φυσιολογική λειτουργία των οργάνων.

Άλλες βιταμίνες και μέταλλα

Οι πιπεριές είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Β6, η οποία υποστηρίζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον μεταβολισμό.

Περιέχουν και φυτικές ίνες, που προάγουν την υγεία του εντέρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια Είναι τα πιο Υγιεινά Λάδια;

Evi Makavelou

Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη

admin

Τα Θρεπτικά Συστατικά του Χειμώνα

Evi Makavelou

Στιγμιαίος Καφές – Η Συμβολή του στην Άσκηση

Evi Makavelou

Είναι το Γάλα Ωφέλιμο για την Υγεία των Ενηλίκων;

admin

Πώς θα Επιλέξετε τη Διατροφή που σας Ταιριάζει;

Evi Makavelou

Ενδείξεις ότι Πίνετε Περισσότερο Νερό από Όσο Χρειάζεστε

admin

Τα Οφέλη μιας Διατροφής Χωρίς Γλουτένη

Evi Makavelou

Πέντε Λόγοι για να Τρώτε Γιαούρτι

Evi Makavelou

Τα πιο Συχνά Λάθη στο Μαγείρεμα

Evi Makavelou

Λιγούρες – Ποιο Διατροφικό Στοιχείο σας Λείπει;

admin

Οι Εκπληκτικές Επιδράσεις της Καφεΐνης στον Οργανισμό

Eleni Giannopoulou