Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή

Ποια Είναι τα πιο Υγιεινά Λάδια;

Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των λαδιών είναι σίγουρα το ελαιόλαδο κι έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για να επαινέσουν τις διάφορες ιδιότητές του.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει αρκετά άλλα λάδια που έχουν έρθει στο προσκήνιο.

Παρακάτω αναλύουμε μερικά από αυτά, τα οποία έχουν εξίσου καλά θρεπτικά συστατικά.

Λέγεται ότι το λάδι καρύδας αυξάνει τον μεταβολισμό και καταστέλλει την όρεξη.Λάδι από πίτουρα ρυζιού

Το λάδι αυτό περιέχει λιποϊκό οξύ που σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τη ζημιά στο σώμα από την περίσσεια ζάχαρης.

Περιέχει επίσης μοναδικά θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι διατηρούν τη σωστή ισορροπία της χοληστερόλης, εκτός από τη βελτίωση της γενικής καλής υγείας.

Το λάδι από πίτουρα ρυζιού είναι ιδανικό στο μαγείρεμα όταν θέλετε να ψήσετε λαχανικά και κρέας.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας για πολλούς, είναι περισσότερο γνωστό για τις καλλυντικές του ιδιότητες κι ως λάδι μαλλιών.

Τελευταία, θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα έλαια κι έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για μαγειρική, όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Λέγεται ότι το λάδι καρύδας αυξάνει τον μεταβολισμό και καταστέλλει την όρεξη.

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τηγάνισμα, το ψήσιμο και την παρασκευή γλυκών.

Σησαμέλαιο

Δεδομένου ότι το σησαμέλαιο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, Β6, μαγνησίου, ασβεστίου, χαλκού και σιδήρου, έχει πολλές ιδιότητες που είναι καλές για την υγεία.

Αυτό το λάδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης κι ωφελεί ιδιαίτερα έναν διαβητικό ασθενή.

Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση του με μέτρο.

Λινέλαιο

Το λινέλαιο παράγεται από λιναρόσπορους, έχει υψηλή θρεπτική αξία κι είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα,.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βοηθούν στην επούλωση των αρθριτικών καταστάσεων.

Έχει χαμηλή διάρκεια ζωής και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι καλύτερα το λινέλαιο να το καταναλώντε ωμό, λόγω των θρεπτικών του ιδιοτήτων.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ντρέσινγκ σαλάτας ή ως προσθήκη της τελευταίας στιγμής σε μαγειρεμένα λαχανικά ή σούπες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Τροφές για να Θωρακίσετε τον Οργανισμό σας

Υγιεινή Μαγειρική – Τεχνικές και Οφέλη

Το Κεφίρ και τα Οφέλη στον Οργανισμό

Evi Makavelou

Αυγά: Χοληστερίνη και Καρδιακή Ανεπάρκεια

yoadmin

Σπαράγγια – Γιατί να τα Προτιμήσετε;

Evi Makavelou

Αυτές Είναι οι Χειρότερες Τροφές που Μπορείτε να Φάτε για Βραδινό

a.alefragkis

Τα Άγνωστα Οφέλη του Μοσχοκάρυδου για την Υγεία

a.alefragkis

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19;

Stelios Resitis

Υπερτροφές για Λαμπερό και Υγιές Δέρμα

Evi Makavelou

Γνωριμία με τη Διατροφή Pegan

a.alefragkis

Υγιεινές Τροφές που Βελτιώνουν τη Διάθεση

Evi Makavelou

Οι Καλύτερες Τροφές με Φυτικές Ίνες για Σωστή Διατροφή

Evi Makavelou