Υγεία & Ομορφιά
Προσωπικός Γιατρός - Ανοίγει Αύριο η Πλατφόρμα για Αττική και Ν. Αιγαίο
Επικαιρότητα

Προσωπικός Γιατρός – Ανοίγει Αύριο η Πλατφόρμα για Αττική και Ν. Αιγαίο

Ανοίγει αυριο, 1η Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους στον προσωπικό γιατρό στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Αυγούστου η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό είναι διαθέσιμη για όλες τις περιφέρειες, πλην Αττικής και Νοτίου Αιγαίου που ανοίγει αύριο.

Προσωπικός Γιατρός - Ανοίγει Αύριο η Πλατφόρμα για Αττική και Ν. Αιγαίο.Για τις δύο αυτές περιφέρειες δόθηκε παράταση έως και σήμερα για τις εγγραφές των γιατρών στο σύστημα.

Το σύστημα του προσωπικού γιατρού θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία αρχές του 2023.

Ειδικότερα, ο πληθυσμός που έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς του και ο ενήλικος πληθυσμός εγγράφεται στον προσωπικό γιατρό, τον οποίο επιλέγει ελεύθερα ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας ή διαμονής, από το σύνολο των εγγεγραμμένων στους σχετικούς, επικαιροποιημένους κάθε φορά, καταλόγους προσωπικών ιατρών, ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας.

Η εγγραφή σε προσωπικό γιατρό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, είτε από τον πολίτη μέσω της πλατφόρμας εγγραφής πολιτών, είτε από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας της ΠΦΥ, ή τους προσωπικούς ιατρούς.

Ο πολίτης εγγράφεται σε προσωπικό γιατρό με τους εξής τρόπους:

1) Μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) Αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Όλες οι αιτήσεις των πολιτών γίνονται αποδεκτές, μέχρι τη συμπλήρωση του νόμιμου ορίου των 2.000 εγγεγραμμένων πολιτών ανά γιατρό.

Στην περίπτωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών, γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις των πολιτών για εγγραφή αναλόγως του καθορισμένου ορίου που ο κάθε ιατρός έχει επιλέξει κατά τη σύμβασή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη Δια Ζώσης Επαναλειτουργία των Λυκείων και το Self-Testing

Οι Υποσχέσεις της Υδροξυχλωροκίνης κατά του Κορωνοϊού

yoadmin

Covid-19 – Η Ανησυχία για τις Μεταλλάξεις

Evi Makavelou

Αυτονόητη η Απόφαση για Υποχρεωτική Χρήση της Μάσκας

Οι Γυναίκες Τηρούν Περισσότερο από τους Άνδρες τα Μέτρα Προστασίας Κατά της COVID-19

Η Χειρότερη Επιδημία Γρίπης των Τελευταίων Χρόνων στις ΗΠΑ

a.alefragkis

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – 7 Απριλίου

Evi Makavelou

Το Φαρμακείο Παρέχει Υπηρεσίες Υγείας

yoadmin

Τι θα Πρέπει να Έχετε στο Φαρμακείο σας για τη Φροντίδα του Παιδιού σας όταν Είστε Κλεισμένοι στο Σπίτι

yoadmin

Υπό Διερεύνηση τα Πιθανά Οφέλη από τον Συνδυασμό Δόσεων Διαφορετικών Εμβολίων Covid-19

Evi Makavelou

Ο ΠΟΥ Ζητάει να Εξαλειφθούν τα Τρανς Λιπαρά

yoadmin

Στοματική Υγιεινή – Ο Δεκάλογος του Καλοκαιριού

yoadmin