Υγεία & Ομορφιά
Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.
Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.
Διατροφή

Ρύζι το Ωφέλιμο

Το ρύζι είναι συνώνυμο της τροφής και δικαίως τα οφέλη του είναι αξιόλογα.

Το ρύζι αποτελεί ελαφρά και εύπεπτη τροφή, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Οι πρωτεΐνες του είναι λιγότερες των σιτηρών, αλλά ανώτερες ποιοτικά, επειδή το ρύζι είναι πλούσιο στην πολύτιμη για τον άνθρωπο αμινοξύ λυσίνη.

Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.

Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.

Οι συνδυασμοί αυτοί, αυξάνουν τα διατροφικά οφέλη των φυτικών πρωτεϊνών με αποτέλεσμα το τελικό «πρωτεϊνικό φορτίο» στο πιάτο να είναι ισοδύναμο ζωικής πρωτεΐνης, απαλλαγμένης όμως από χοληστερόλη.

Το ρύζι επίσης, περιέχει μεγάλες ποσότητες αναστολέων πρωτεάσης, που μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκίνου.

Το πίτουρο ρυζιού σε πειραματόζωα, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, αν και σε μικρότερο βαθμό από το πίτουρο των σιτηρών.

Κατά την πέψη, το ρύζι προκαλεί τη λιγότερη δυσπεψία και δυσανεξία από όλους τους σπόρους, δηλαδή λιγότερα αέρια, φουσκώματα, συμπτώματα σπαστικής κολίτιδας και για τον λόγο αυτό συνιστάται και ως ρόφημα (ρυζόνερο) από τις πρώτες μέρες της ζωής.

Το καστανό αναποφλοίωτο ρύζι ελαττώνει τη δυσκοιλιότητα, μειώνει τη χοληστερίνη και πιθανώς τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά, ενώ το άσπρο ρύζι, είναι θεραπευτικό σε ελαφριάς μορφής διάρροιες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Διατροφή

a.alefragkis

Ποιες Είναι οι Τροφές που Δυσκολεύουν τον Ύπνο

a.alefragkis

Τροφές που Περιέχουν Βιταμίνη Β6

Evi Makavelou

Ο Σημαντικός Ρόλος των Ωμέγα Λιπαρών στην Υγεία μας

yoadmin

Τα Καλύτερα Φυτικά Υποκατάστατα Γάλακτος

a.alefragkis

Φρούτα – Τα Οφέλη τους Κατά την Εγκυμοσύνη

Evi Makavelou

Κάστανο – Η Ελληνική Υπερτροφή

a.alefragkis

Σόγια – Τα Οφέλη της για την Υγεία

Βιταμίνη D: Πότε και Πώς Πρέπει να Χορηγείται

yoadmin

Αποφύγετε την Άνοια με τη Βοήθεια της Διατροφής

Evi Makavelou

Πάπρικα – Ένα Πικάντικο Μπαχαρικό με Οφέλη για την Υγεία

a.alefragkis

Η Διατροφή που Προλαμβάνει το Κρυολόγημα

Evi Makavelou