Υγεία & Ομορφιά
Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.
Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.
Διατροφή

Ρύζι το Ωφέλιμο

Το ρύζι είναι συνώνυμο της τροφής και δικαίως τα οφέλη του είναι αξιόλογα.

Το ρύζι αποτελεί ελαφρά και εύπεπτη τροφή, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Οι πρωτεΐνες του είναι λιγότερες των σιτηρών, αλλά ανώτερες ποιοτικά, επειδή το ρύζι είναι πλούσιο στην πολύτιμη για τον άνθρωπο αμινοξύ λυσίνη.

Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.

Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.

Οι συνδυασμοί αυτοί, αυξάνουν τα διατροφικά οφέλη των φυτικών πρωτεϊνών με αποτέλεσμα το τελικό «πρωτεϊνικό φορτίο» στο πιάτο να είναι ισοδύναμο ζωικής πρωτεΐνης, απαλλαγμένης όμως από χοληστερόλη.

Το ρύζι επίσης, περιέχει μεγάλες ποσότητες αναστολέων πρωτεάσης, που μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκίνου.

Το πίτουρο ρυζιού σε πειραματόζωα, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, αν και σε μικρότερο βαθμό από το πίτουρο των σιτηρών.

Κατά την πέψη, το ρύζι προκαλεί τη λιγότερη δυσπεψία και δυσανεξία από όλους τους σπόρους, δηλαδή λιγότερα αέρια, φουσκώματα, συμπτώματα σπαστικής κολίτιδας και για τον λόγο αυτό συνιστάται και ως ρόφημα (ρυζόνερο) από τις πρώτες μέρες της ζωής.

Το καστανό αναποφλοίωτο ρύζι ελαττώνει τη δυσκοιλιότητα, μειώνει τη χοληστερίνη και πιθανώς τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά, ενώ το άσπρο ρύζι, είναι θεραπευτικό σε ελαφριάς μορφής διάρροιες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Κρυφά Οφέλη της Σοκολάτας Υγείας στον Οργανισμό μας

admin

Τα Θετικά που Προσφέρει το Μεταλλικό Νερό

Evi Makavelou

Ανάκαμψη με τη Συμβολή των Αντιβιοτικών της Φύσης

admin

Ζάχαρη ή Λίπος – Ποιο Παχαίνει Περισσότερο;

Σπλαχνικό Λίπος – Τι Μπορείτε να Τρώτε;

Evi Makavelou

Δυσπεψία – Τα Φαρμακευτικά Φυτά που την Καταπραΰνουν

Βούτυρο Αμυγδάλου – Τι Χρειάζεται να Γνωρίζετε;

Evi Makavelou

Τελικά Είναι Καλό να Τρώμε Αλάτι και Πόσο;

admin

5 Λόγοι για τους Οποίους Πρέπει να Τρώτε Πρωινό

Evi Makavelou

Η Θρεπτική Αξία που Έχουν τα Ζυμαρικά

Evi Makavelou

5 Τρόφιμα που Περιέχουν Φυσικά Προβιοτικά

admin

Κεράσια και Θρεπτική Αξία

Evi Makavelou