Υγεία & Ομορφιά
Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα
Διατροφή

Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα

Μια υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να είμαστε πιο υγιείς, να έχουμε ενέργεια και να διατηρούμε σταθερό το βάρος μας.

Ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε 100 % φυτική διατροφή, το να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Η προσθήκη οποιουδήποτε θρεπτικού φαγητού προσθέτει ήδη πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να αυξήσετε αυτά τα προνόμια με μερικές μόνο απλές τροποποιήσεις;

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.1. Βράστε τις γλυκοπατάτες σας

Συνήθως, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην βράζετε τα λαχανικά σας, καθώς χάνετε πολλά από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.

Οι γλυκοπατάτες όμως ανήκουν στις σπάνιες περιπτώσεις κι αποτελούν εξαίρεση.

Έτσι, το βράσιμο γλυκοπατάτας για 20 λεπτά είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκαιμική επίδραση σε χαμηλά επίπεδα.

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.

2. Μην ξεφλουδίζετε τα λαχανικά σας

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε λαχανικά είναι να μην τα ξεφλουδίζετε.

Για παράδειγμα όταν ξεφλουδίζετε τα καρότα, ξεφλουδίζετε το σημείο, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Βέβαια, κάτι που βγαίνει φρέσκο ​​από το έδαφος είναι πολύ διαφορετικό από ένα καρότο που έχει αποθηκευτεί εδώ και μήνες.

Εφόσον αισθάνεστε άνετα με τις μεθόδους καλλιέργειας, θα πρέπει να καταναλώνετε το λαχανικό όπως είναι.

3. Φάτε ολόκληρο το λαχανικό

Τα μέρη σε ένα λαχανικό, τα οποία τις περισσότερες φορές τα πετάμε, φαίνεται να είναι τα πιο υγιεινά.

Αυτά τα μέρη είναι συνήθως πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και πολυφαινόλες.

Μην τα πετάτε λοιπόν!

Κοιτάξτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το φυτό, για περισσότερα οφέλη.

Αντί λοιπόν απλώς να πετάξετε μέρος του φυτού, πώς μπορείτε να τα κάνετε νόστιμα και να επωφεληθείτε από αυτά τα μέταλλα;

Στο τέλος της ημέρας, η απλή προσθήκη περισσότερων λαχανικών στο μενού σας πρέπει να είναι μια σταθερή κίνηση.

Ωστόσο, αν θέλετε να ανεβάσετε τα πλεονεκτήματα, δοκιμάστε τις παραπάνω προσαρμογές, για να αποκομίσετε ακόμη περισσότερα διατροφικά οφέλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροφές που σας Παχαίνουν τον Χειμώνα

Evi Makavelou

Τρόποι για να μη Νιώθετε Πεινασμένοι

a.alefragkis

Τροφές που Ενισχύουν τον Μεταβολισμό

Evi Makavelou

Συμβουλές για να Βελτιώσετε τη Διατροφή σας

Evi Makavelou

Τροφές για Ισχυρό Ανοσοποιητικό Σύστημα

Evi Makavelou

Είδη Νερού – Τα Υπέρ και τα Κατά τους

Evi Makavelou

Το Μπρόκολο και τα Ευεργετικά Οφέλη του για την Υγεία

a.alefragkis

Η Συμβολή της Καφεΐνης στην Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Οι Τροφές που μας Κάνουν να Πεινάμε Περισσότερο

a.alefragkis

Ποια Τρόφιμα Αλληλεπιδρούν με τα Φάρμακα;

yoadmin

Κορυφαίες Τροφές για Μείωση Κυτταρίτιδας

Evi Makavelou

Εναλλακτικές Επιλογές Αντί Γλυκού

Evi Makavelou