Η πρησμένη κοιλιά είναι ένα από τα χειρότερα και πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να σας συμβούν.
Ιδιαίτερα όταν το φούσκωμα είναι αδικαιολόγητο κι εσείς ψάχνετε μάταια τον λόγο.
Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση, μπορεί να αναζητάτε τις τροφές που δεν θα επιδεινώσουν το πρήξιμο και τον ερεθισμό του εντέρου σας.
Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα.
Τροφές κατά του κοιλιακού φουσκώματος – Λεμόνι
Το λεμόνι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της δυσπεψίας, βοηθά την κινητικότητα του εντέρου και την αφομοίωση των σύνθετων τροφών από τον οργανισμό.
Μην ξεχνάτε ότι η φλούδα του αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη ναυτία.
Μπανάνα
Ίσως σκεφτείτε πως το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να φάτε ενώ υποφέρετε από φούσκωμα είναι κάποιο φρούτο.
Όμως η μπανάνα περιέχει πολύ κάλιο που, όπως και το πεπόνι που θα δείτε παρακάτω, εμποδίζει το φούσκωμα, ειδικά όταν αυτό έχει προκύψει από την κατανάλωση αλμυρών τροφών.
Πεπόνι
Το πεπόνι μπορεί να προκαλεί φούσκωμα όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, αλλά η υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο λειτουργεί κατά του φουσκώματος.
Επίσης, έχει και διουρητική δράση γιατί περιέχει και πολύ νερό.
Το ότι παχαίνει είναι μύθος, εκτός κι αν τρώτε συχνά υπερβολικά μεγάλες ποσότητες.
Τροφές κατά του κοιλιακού φουσκώματος – Ελαιόλαδο
Όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες, δηλαδή 1-2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα, το ελαιόλαδο συμβάλλει ακόμα και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.
Σέλερι
Η βιταμίνη Α που περιέχει το σέλερι σε μεγάλο ποσοστό αποτοξινώνει όλο το σώμα και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών.
Γαρίδες
Αποτελούν μια πολύ καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης, όπως το κοτόπουλο και το αυγό.
Μπορείτε να τις απολαύσετε ψητές για να αποφύγετε εντελώς το φούσκωμα.
Ρόκα
Το πράσινο λαχανικό με την πικρή γεύση συστήνεται κατά του φουσκώματος.
Ένα φλιτζάνι ρόκα με λίγο τυρί cottage για βραδινό αντί για ένα μπολ γάλα με δημητριακά, θα κρατήσει την κοιλιά σας επίπεδη, ενώ παράλληλα θα σας χορτάσει.
Τροφές κατά του κοιλιακού φουσκώματος – Καστανό ρύζι
Μία από τις καλύτερες πηγές υδατάνθρακα και από εκείνες που προκαλούν το λιγότερο πρήξιμο είναι το καστανό ρύζι.
Ως σύνθετος υδατάνθρακας, το καστανό ρύζι χρειάζεται αρκετό χρόνο για να χωνευτεί που σημαίνει ότι δεν θα σας κάνει να πεινάσετε γρήγορα.
Σολομός
Ο σολομός όπως και ο τόνος, δεν προκαλούν πρήξιμο.
Τα ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει δεν προκαλούν κοιλιακό φούσκωμα και μπορείτε να τον καταναλώσετε άφοβα.
Γιαούρτι με προβιοτικά
Τέλος, το αγελαδινό γιαούρτι είναι αυτό που συνήθως προκαλεί τυμπανισμό και αέρια.
Τα κατσικίσια και τα γιαούρτια που είναι εμπλουτισμένα με προβιοτικά καταπολεμούν τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.
Έτσι, αντίθετα από τα υπόλοιπα γιαούρτια, μπορείτε να τα καταναλώσετε χωρίς να φοβάστε ότι θα σας φουσκώσουν.