Υγεία & Ομορφιά
Τροφές που Καταπολεμούν τη Γήρανση
Διατροφή

Τροφές που Καταπολεμούν τη Γήρανση

Μία υγιεινή διατροφή σίγουρα προάγει την καλή υγεία, όταν δε, εμπεριέχει τα παρακάτω τρόφιμα συμβάλλει στην καταπολέμηση του γήρατος του οργανισμού μας συνεπώς και της όψης μας!

Ποιες είναι όμως οι τροφές που βοηθάνε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο;

Τα εσπεριδοειδή είναι οι ηγέτες μιας υγιεινής διατροφής.Τόφου

Το τόφου παρασκευάζεται από σόγια κι έχει συνδεθεί με ένα πλήθος από οφέλη στην υγεία μας.

Ως προϊόν σόγιας, είναι πλούσιο σε ισοφλαβόνες, είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για τη σύνθεση πρωτεϊνών.

Επιπλέον, είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, που βοηθάνε να έχουμε γερά δόντια κι οστά.

Είναι πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και χαλκού.

Η κατανάλωση τόφου μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οπότε η ενσωμάτωσή του στα γεύματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

Καρότα

Τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί από το σώμα μας σε βιταμίνη Α.

Αυτή η βιταμίνη εμπλέκεται στην ανοσοποιητική λειτουργία, την όραση, την αναπαραγωγή και την κυτταρική επικοινωνία.

Τα σώματα μας δεν μπορούν να παράγουν μόνα τους τη βιταμίνη Α, οπότε πρέπει να προέρχεται από τη διατροφή μας.

Αυτή η ουσία είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα στο σώμα μας από τις παλιές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Έρευνα έδειξε ότι τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή, μπορούν να προστατεύσουν την όραση από βλάβη που προκαλείται από το γήρας.

Σταυρανθή λαχανικά

Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από πράσινα τρόφιμα, όπως λάχανο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και κουνουπίδι.

Αυτά τα λαχανικά διαθέτουν ιδιαίτερα πλούσια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών βιταμινών (C, E, K και φυλλικού οξέος), μέταλλα και καροτενοειδή.

Αυτά τα λαχανικά βοηθάνε στην καταπολέμηση της φλεγμονής του σώματος κι έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι οι ηγέτες μιας υγιεινής διατροφής.

Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, λάιμ, μανταρίνια με την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Τα φρούτα αυτά είναι άφθονα σε άλλα μακροθρεπτικά συστατικά, όπως σάκχαρα, διαιτητικές ίνες, κάλιο κι  ασβέστιο.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς τα εσπεριδοειδή περιέχουν ακόμη περισσότερες οργανικές ενώσεις.

Η κατανάλωση εσπεριδοειδών φρούτων πλούσιων σε φλαβονοειδή έχει συσχετιστεί με μια σημαντικά παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί να Εντάξετε το Πεπόνι στη Διατροφή σας;

Evi Makavelou

Υγιεινές Τροφές που Βελτιώνουν τη Διάθεση

Evi Makavelou

Σαγκουίνι – To Παραμελημένο Εσπεριδοειδές

a.alefragkis

Σημάδια που Στέλνει το Σώμα σας Όταν δε Διατρέφεστε Σωστά

Συχνά Λάθη που Γίνονται σε μια Δίαιτα

Evi Makavelou

Καφές – Πόσο Καλός Είναι για την Υγεία;

Evi Makavelou

Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα

Evi Makavelou

Διατροφικές Αλλαγές για τη Μείωση του Σακχάρου στο Αίμα

a.alefragkis

Οι Διαταραχές του Πεπτικού Συστήματος και η Θεραπεία τους με τη Φύση

yoadmin

Πρέπει Πραγματικά να Τρώτε Κάθε Δύο Ώρες;

Evi Makavelou

Απλά και Αποτελεσματικά Γιατροσόφια για να Απαλλαγείτε από το Hangover

a.alefragkis

Σνακ πριν τον Ύπνο – Τι Επιτρέπεται και τι Όχι;

Evi Makavelou