Υγεία & Ομορφιά
Τροφές που Καταπολεμούν τη Γήρανση
Διατροφή

Τροφές που Καταπολεμούν τη Γήρανση

Μία υγιεινή διατροφή σίγουρα προάγει την καλή υγεία, όταν δε, εμπεριέχει τα παρακάτω τρόφιμα συμβάλλει στην καταπολέμηση του γήρατος του οργανισμού μας συνεπώς και της όψης μας!

Ποιες είναι όμως οι τροφές που βοηθάνε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο;

Τα εσπεριδοειδή είναι οι ηγέτες μιας υγιεινής διατροφής.Τόφου

Το τόφου παρασκευάζεται από σόγια κι έχει συνδεθεί με ένα πλήθος από οφέλη στην υγεία μας.

Ως προϊόν σόγιας, είναι πλούσιο σε ισοφλαβόνες, είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για τη σύνθεση πρωτεϊνών.

Επιπλέον, είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, που βοηθάνε να έχουμε γερά δόντια κι οστά.

Είναι πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και χαλκού.

Η κατανάλωση τόφου μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οπότε η ενσωμάτωσή του στα γεύματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

Καρότα

Τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί από το σώμα μας σε βιταμίνη Α.

Αυτή η βιταμίνη εμπλέκεται στην ανοσοποιητική λειτουργία, την όραση, την αναπαραγωγή και την κυτταρική επικοινωνία.

Τα σώματα μας δεν μπορούν να παράγουν μόνα τους τη βιταμίνη Α, οπότε πρέπει να προέρχεται από τη διατροφή μας.

Αυτή η ουσία είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα στο σώμα μας από τις παλιές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Έρευνα έδειξε ότι τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή, μπορούν να προστατεύσουν την όραση από βλάβη που προκαλείται από το γήρας.

Σταυρανθή λαχανικά

Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από πράσινα τρόφιμα, όπως λάχανο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και κουνουπίδι.

Αυτά τα λαχανικά διαθέτουν ιδιαίτερα πλούσια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών βιταμινών (C, E, K και φυλλικού οξέος), μέταλλα και καροτενοειδή.

Αυτά τα λαχανικά βοηθάνε στην καταπολέμηση της φλεγμονής του σώματος κι έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι οι ηγέτες μιας υγιεινής διατροφής.

Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, λάιμ, μανταρίνια με την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Τα φρούτα αυτά είναι άφθονα σε άλλα μακροθρεπτικά συστατικά, όπως σάκχαρα, διαιτητικές ίνες, κάλιο κι  ασβέστιο.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς τα εσπεριδοειδή περιέχουν ακόμη περισσότερες οργανικές ενώσεις.

Η κατανάλωση εσπεριδοειδών φρούτων πλούσιων σε φλαβονοειδή έχει συσχετιστεί με μια σημαντικά παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαύρο Σκόρδο – Η Απόλυτη Σύγχρονη Υπερτροφή

a.alefragkis

5 Μπαχαρικά – Σύμμαχοι στην Απώλεια Βάρους

a.alefragkis

Τρανς Λιπαρά – Ποιες Τροφές Πρέπει να Αποφεύγετε

Πως να Ενισχύσουμε τον Μεταβολισμό μας

yoadmin

Tips για Σωστή Διατροφή τον Χειμώνα

Evi Makavelou

Superfoods αν Έχετε Διαβήτη

Evi Makavelou

Νερό με Τζίντζερ – Τα Οφέλη και οι Πιθανές Παρενέργειές του για την Υγεία

a.alefragkis

Πώς θα Βελτιώσετε τη Σχέση με το Φαγητό;

Evi Makavelou

Φλαβονοειδή: Ευεργετικά για την Υγεία

yoadmin

Η Κατάλληλη Ώρα για Κάθε Γεύμα της Ημέρας

Το Πεπόνι και τα Πολλαπλά Οφέλη του

Ο Καρκίνος και οι Επικίνδυνες Τροφές

yoadmin