Υγεία & Ομορφιά
Υγιεινή Μαγειρική - Τεχνικές και Οφέλη για την Υγεία
Διατροφή

Υγιεινή Μαγειρική – Τεχνικές και Οφέλη

Η υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω για μια ζωή γεμάτη υγεία!

Ψάχνοντας για τον υγιεινό τρόπο ζωής και την ισορροπημένη διατροφή χωρίς αυστηρές δίαιτες και στερήσεις κατάλαβα τη σημασία της υγιεινής μαγειρικής, που αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση του σωματικού βάρους και την καλή υγεία.

Υιοθετώντας τεχνικές σωστού και υγιεινού μαγειρέματος συμβάλλετε στον έλεγχο της πίεσης και στην πρόληψη πολλών παθήσεων!

Το σημαντικότερο είναι να κάνετε αυτές τις συμβουλές κτήμα σας και κομμάτι της καθημερινότητάς σας!

Υγιεινή Μαγειρική - Τεχνικές και Οφέλη για την Υγεία.Ήρθε η στιγμή να πάψετε να βλέπετε σαν αγγαρεία τις υγιεινές συνήθειες!

Ξεκινήστε από τις πρώτες ύλες! Φροντίστε να επιλέγετε προσεκτικά τα υλικά σας και επιλέξτε τα με γνώμονα την ποιότητα!

Μην βάζετε κακής ποιότητας τροφές στο σώμα σας!

Καταναλώστε ποικιλία τροφών, μαγειρέψτε με φρούτα και λαχανικά εποχής, λιγότερο αλάτι, λίγο λάδι και χωρίς λίπη.

  • Για να βελτιώσετε τη γεύση ενός φαγητού χωρίς να προσθέσετε αλάτι χρησιμοποιήστε μπαχαρικά, αρωματικά χορταρικά, κρεμμύδι, σκόρδο.
    Εμπλουτίστε την κουζίνα σας με ποικιλία μπαχαρικών και βοτάνων όπως πάπρικα, κουρκουμά, κάρυ, βασιλικό, κανέλα και γεμίστε τα φαγητά γεύση!
  • Μαγειρέψετε ψάρι η κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι η χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί με ελάχιστο λάδι.
  • Χρησιμοποιήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
  • Μειώστε τη ζάχαρη. Αντικαταστήστε μέρος η όλη τη ζάχαρη στα γλυκά σας.
    Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μέλι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια και φρούτα.
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το πράσο και άλλα λαχανικά σε λίγο κρασί, ζωμό με λίγο αλάτι ή σε νερό και όχι σε βούτυρο η λάδι.
  • Αποφύγετε το τηγάνισμα στα φαγητά.
  • Μειώστε την ποσότητα κρέατος στο ένα τρίτο μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε χορταρικά, λαχανικά , ρύζι, ή κριθαράκι.
  • Αντικαταστήστε τις διάφορες sauce σ σάντουιτς και τορτίγιας με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Αν οι παραπάνω συμβουλές σας φαίνονται υπερβολικές και μη εφικτές, να θυμάστε ότι η σωστή διατροφή είναι κάτι που συνηθίζεται και κατακτιέται με μικρά βήματα.

Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και επιτρέψτε του μικρές παρασπονδίες.

Κατά καιρούς δεν είναι κακό να τρώτε παχυντικές ή αλμυρές τροφές, αρκεί να μην συμβαίνει καθημερινά και χωρίς μέτρο!

Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερο τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και να τις μαγείρευετε σωστά!

Μέρα με τη μέρα η υγιεινή διατροφή θα σας γίνει συνήθεια!

Να θυμάστε οτι οι καλές συνήθειες υιοθετούνται αργά αλλά σταματούν το ίδιο δύσκολα με τις κακές!

Πηγή: Mayo Clinic on High Blood Pressure

Αλαφάκη Μίκα, Φαρμακοποιός, Ρόδος
https://mikagr.blogspot.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαστρεντερίτιδα- Τι Επιτρέπεται να Φάτε και τι Όχι;

Evi Makavelou

Οι Λόγοι για να Πίνετε Τσάι Καθημερινά

Evi Makavelou

Ω3, Ω6, Ω9 και Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα – Γιατί τα Χρειαζόμαστε;

yoadmin

Ξηροί Καρποί και Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Η Καφεΐνη και ο Ρόλος της στον Ύπνο

Evi Makavelou

Η Πρωτεΐνη και η Σημασία της

Evi Makavelou

Διατροφή – Τροφές με Λίγες Θερμίδες

Evi Makavelou

Αντιφλεγμονώδεις Τροφές – Ο Ρόλος τους

Evi Makavelou

Τροφές για Σωστή Αποθεραπεία Μετά την Άσκηση

Evi Makavelou

Εντάξτε στη Διατροφή σας το Καρπούζι

a.alefragkis

Τα Οφέλη της Αντιοξειδωτικής Διατροφής στην Υγεία

Καλά Λιπαρά – Οφέλη και Καλύτερες Πηγές

Evi Makavelou