Υγεία & Ομορφιά
5+1 Λόγοι για να Επιλέξεις Αντηλιακό από το Φαρμακείο!
Πρόληψη

5+1 Λόγοι για να Επιλέξεις Αντηλιακό από το Φαρμακείο!

Η καθημερινή αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη χειμώνα-καλοκαίρι, 365 ημέρες τον χρόνο!

Μας προστατεύει από τις δυσάρεστες συνέπειες του ήλιου, τη φωτογηρανση, τα εγκαύματα, τις δερματίτιδες, τον καρκίνο του δέρματος.

Η ένταση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) που φτάνει στην επιφάνεια της Γης, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, ο πιο σημαντικός εκ των οποίων είναι η ώρα της ημέρας και η εποχή.

Γι’ αυτό η καθημερινή προστασία είναι αναγκαία τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, όποτε έχουμε έντονη ακτινοβολία και περισσότερη έκθεση στον ήλιο και μας αφορά όλους!

5+1 Λόγοι για να Επιλέξεις Αντηλιακό από το Φαρμακείο!Στην αγορά θα βρείτε μια τεράστια γκάμα προϊόντων αντηλιακής περιποίησης σε ποικίλες μορφές που διαφέρουν στη σύνθεση, στη μορφή, την αποτελεσματικότητα, την καλλυντική ευχαρίστηση.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ποιοτικό, φωτοσταθερό αντηλιακό που προσφέρει ευρέως φάσματος προστασία και ανταποκρίνεται στις εξειδικευμένες ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Παράλληλα με την προστασία του δέρματος, το αντηλιακό που θα επιλέξουμε θα πρέπει να σέβεται τόσο την επιδερμίδα μας όσο και το περιβάλλον.

Τα αντηλιακά προϊόντα που θα βρείτε στο Φαρμακείο:

Υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς και ποσοτικούς ελέγχους, τόσο στο τελικό προϊόν όσο και στα συστατικά.

Συχνά τα αντιηλιακά του φαρμακείου παράγονται από εταιρίες φαρμάκων, όπου οι έλεγχοι είναι ακόμα αυστηρότεροι.

Πριν επιλέξετε το αντηλιακό σας διαβάστε προσεκτικά τα στοιχεία που αναγράφονται στη συσκευασία για να γνωρίζετε τι εφαρμόζετε στο δέρμα σας και να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του.

Προσφέρουν αποτελεσματικότητα αποδεδειγμένη με κλινικές μελέτες.

Πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές μετά από καθημερινή χρήση από καταξιωμένους σε παγκόσμιο επίπεδο ειδικούς στη φωτοδερματολογία και προκύπτουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Περιέχουν συνδυασμούς φίλτρων, φυσικών και οργανικών, με αντιοξειδωτικά για μέγιστη και ευρέος φάσματος προστασία.

Τα περισσότερα αντιηλιακά που θα βρείτε στο φαρμακείο προστατεύουν όχι μόνο από τη UVA και UVB ακτινοβολία αλλά και από την υπέρυθρη (IR), το μπλε φως, ακόμα και το ορατό φως.

Διαθέτουν συνθέσεις και συσκευασίες που σέβονται το περιβάλλον και τα θαλάσσια οικοσυστήματα και δεν καταστρέφουν τα κοράλλια.

Οι περισσότερες εταιρίες δερμοκαλλυντικών χρησιμοποιούν οικολογικά σχεδιασμένες συσκευασίες, για μείωση της χρήσης πλαστικού.

Ο σεβασμός και η προστασία των ωκεανών αποτελεί δέσμευση γι αυτό η σύνθεση τους δεν περιέχει τοξικά φίλτρα για το περιβάλλον.

Προσφέρουν πολλές δράσεις και οφέλη στην επιδερμίδα.

Τα αντιηλιακά που θα βρείτε στο Φαρμακείο είναι προϊόντα με πολλές δράσεις.

Εκτός από ηλιοπροστασία προσφέρουν εξειδικευμένες δράσεις στην επιδερμίδα.

Οι εμπλουτισμένες συνθέσεις τους με αντιοξειδωτικά, ενεργά αντιγηραντικά συστατικά και ενυδατικούς παράγοντες προσφέρουν ενυδάτωση διαρκείας, αντιοξειδωτική προστασία, αντιγήρανση, προστασία από την υπερμελάγχρωση, σμηγματορύθμιση, καταπραϋντική δράση.

Έχουν υποβληθεί σε δερματολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό έλεγχο αντίστοιχα και ανάλογα με το προϊόν ( αντιηλιακό προσώπου, σώματος, παιδικό αντιηλιακό).

Τα προϊόντα που θα βρείτε στο φαρμακείο ελέγχονται για αλλεργίες και φέρουν τη σήμανση «υποαλλεργικό».

Κλείνοντας, να θυμάστε ότι η αντιηλιακή προστασία είναι μια υγιεινή συνήθεια που πρέπει όλοι να υιοθετούμε!

Δεν χρειάζεται να παρουσιάσω κι άλλους λόγους για να επιλέξετε αντιηλιακό από το Φαρμακείο της γειτονιάς για εσάς και την οικογένεια σας.

Για αντιμετωπίσουμε τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και να μπορέσουμε πραγματικά να χαρούμε τα οφέλη του ζητάμε τη συμβουλή των ειδικών.

Σίγουρα οι παραπάνω δεσμεύσεις σας κάνουν να αισθάνεστε ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Να θυμάστε ότι το αντιηλιακό είναι ένα προϊόν υγείας και όχι ένα προϊόν ομορφιάς που προστατεύει το δέρμα μας από τις δυσάρεστες επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, από κηλίδες δυσχρωμίας και ρυτίδες μέχρι καρκίνο του δέρματος.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε το αντιηλιακό σας με αυστηρά κριτήρια, εστιάζοντας στις ανάγκες της δίκης σας επιδερμίδας, τα προσωπικά σας κίνητρα και με περισσότερο σεβασμό στον πλανήτη!

Για την ιδανική για εσάς αντιηλιακή προστασία ζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού σας!

Αλαφάκη Μίκα, Φαρμακοποιός, Ρόδος
https://mikagr.blogspot.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Συμβουλές για την Πρόληψη της Γήρανσης του Εγκεφάλου

Αλκοόλ και Αντιβιοτικά

Πώς να Λύσετε το Πρόβλημα των Πανάδων Όταν το Καλοκαίρι Πλησιάζει

Κιτ Πρώτων Βοηθειών για Αθλητές

Γιατί Λέμε Ναι στον Εμβολιασμό

Βλαβερές Συνήθειες που Οδηγούν στην Πρόωρη Γήρανση