Υγεία & Ομορφιά
Εγκυμοσύνη - Ο Κίνδυνος Αποβολής Μεγαλώνει το Καλοκαίρι
Επικαιρότητα

Εγκυμοσύνη – Ο Κίνδυνος Αποβολής Μεγαλώνει το Καλοκαίρι

Ο κίνδυνος αποβολής μιας εγκύου φαίνεται να αυξάνεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπέρανε μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι πρώιμες αποβολές στο τέλος του Αυγούστου είναι 44% περισσότερες από ό,τι στο τέλος Φεβρουαρίου.

Εγκυμοσύνη - Ο Κίνδυνος Αποβολής Μεγαλώνει το Καλοκαίρι.Έως το 30% των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, δηλαδή σε απώλεια του εμβρύου πριν την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Περίπου οι μισές αποβολές είναι ανεξήγητες, ενώ ελάχιστοι είναι οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για αποβολή, η οποία μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα σε κατάθλιψη και άγχος.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ταφτς, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας Αμέλια Γουέσελινκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Epidemiology (Επιδημιολογία), ανέλυσαν στοιχεία για 6.104 κυήσεις, εκ των οποίων σχεδόν το 20% κατέληξε σε αποβολή.

Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αρκετά μεγαλύτερος κίνδυνος αποβολής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με τους χειμερινούς.

Ο κίνδυνος αποβολής έως την 20ή εβδομάδα ήταν κατά 31% αυξημένος τον Αύγουστο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η αύξηση του κινδύνου έφτανε το 44% για τις πολύ πρώιμες αποβολές (πριν την όγδοη εβδομάδα της κύησης).

Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη να ερευνηθεί περισσότερο η πιθανή επίπτωση της ζέστης στις αποβολές, καθώς και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων.

«Γνωρίζουμε ότι η ζέστη σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για άλλα προβλήματα της κύησης, όπως ο πρόωρος τοκετός, η γέννηση λιποβαρούς μωρού και ιδίως η θνησιγένεια», δήλωσε η δρ Γουέσελινκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Υποχρεωτική Χρήση Μάσκας σε Καταστήματα Λιανικής και Υπηρεσίες

Οι Χώροι με τον Μεγαλύτερο Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού

Η Σχέση E.coli και Καρκίνου του Εντέρου – Τα Ευρήματα Νέας Μελέτης

Οι Γονείς Καλούνται να Είναι Προσεκτικοί για το Ενδεχόμενο Εμφάνισης Φλεγμονώδους Νόσου στα Παιδιά

Μόλυνση της Ατμόσφαιρας και Θάνατοι

Κορωνοϊός – Περιμένοντας το Δεύτερο Κύμα της Πανδημίας

Νέο Φάρμακο για τις Ημικρανίες

Κορωνοϊός – Ενθαρρυντικά τα Πρώτα Αποτελέσματα από τα Πειραματικά Εμβόλια

Ο Κορωνοϊός Μόλυνε και τα Όνειρα των Ανθρώπων

Η Nέα Kανονικότητα του ΧΑΜ για τον Κορωνοϊό

Οι Γιατροί Καλούνται να Υποδυθούν τον Θεό εν Μέσω Πανδημίας;

ΕΟΔΥ – 77 Άνθρωποι Συνολικά Έχουν Χάσει τη Ζωή τους από την Εποχική Γρίπη