Υγεία & Ομορφιά
Μαγιό και καλοκαίρι
Πρόληψη

Γιατί να Αλλάζετε Μαγιό Μετά το Κολύμπι;

Το καλοκαίρι λόγω ζέστης, οι περισσότερες γυναίκες δεν αλλάζουν μαγιό μετά τις βουτιές τους στη θάλασσα μιας και το βρεγμένο μαγιό στεγνώνει πολύ γρήγορα. Αυτό όμως δεν είναι σωστό και καλό θα ήταν να αλλάξετε τακτική.

Γιατί να Αλλάζετε Μαγιό Μετά το Κολύμπι;Η αλλαγή του βρεγμένου μαγιό πρέπει να γίνεται για πολλούς λόγους και κυρίως για να αποφευχθεί ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα που είναι η μυκητιασική κολπίτιδα.

Οι μυκητιασικές κολπίτιδες οφείλονται συνήθως στον μύκητα Candida albicans.

Η αυξημένη υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη κολπικής μυκητίασης. 

Είναι λανθασμένη λοιπόν η πεποίθηση ότι οι γυναίκες κολλούν τους μύκητες από τη θάλασσα.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η θάλασσα όπου κολυμπούν να είναι πολύ μολυσμένη, τόσο σε βαθμό που να απαγορεύεται η κολύμβηση στο μέρος αυτό.

Η μυκητίαση έχει κάποια κύρια συμπτώματα που είναι πολύ κοινά και οι περισσότερες γυναίκες έχουν βιώσει έστω μία φορά στη ζωή τους.

Έτσι λοιπόν ο έντονος κνησμός, η ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή και τα λευκά κολπικά υγρά που είναι πιο πηχτά από ό,τι συνήθως θα πρέπει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα, οι μυκητιασικές κολπίτιδες αποτελούν την πιο συχνή καλοκαιρινή λοίμωξη και οι λόγοι για την ανάπτυξή τους είναι πολλοί.

Οι βασικότεροι όμως είναι ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή για πολλή ώρα, η εντονότερη εφίδρωση κάτω από τον ήλιο, η παραμονή στην παραλία αρκετές ώρες με βρεγμένο μαγιό, η χρήση ταμπόν και όσον αφορά την πισίνα, η κολύμβηση σε μη σωστά χλωριωμένες πισίνες.

Και επειδή τη ζέστη δεν μπορείτε να την αποφύγετε ειδικά στην παραλία, αυτό που μπορείτε σίγουρα να κάνετε για να προλάβετε το πρόβλημα είναι να αλλάζετε μαγιό κάθε φορά που βουτάτε στη θάλασσα.

Επίσης, θα πρέπει να σιδερώνετε τα εσώρουχά σας, να αποφεύγετε τα αρωματισμένα καλλυντικά στην ευαίσθητη περιοχή και αν παίρνετε αντιβίωση, να καταναλώνετε ταυτόχρονα πολλά προβιοτικά που θα τα βρείτε στο γιαούρτι και το κεφίρ ή σε συμπληρώματα διατροφής.

Αν αντιληφθείτε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, μη χάνετε χρόνο και επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα συστήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλεργία στη Γύρη και Προφυλάξεις από τον Βασιλικό Πολτό και την Πρόπολη

Ποια Είναι τα 10 πιο Βρώμικα Σημεία του Σπιτιού σας;

yoadmin

Οι Καλύτερες Συμβουλές για την Περιποίηση των Χεριών σας

Editor6 pharma

Πώς θα Αποφύγετε το Εγκεφαλικό

Evi Makavelou

Αναιμία και Διαβήτης

yoadmin

Προσοχή στα Εγκαύματα από τον Ήλιο

Google – Έρχεται Μονοπώλιο στην Ηλεκτρονική Υγεία

yoadmin

Αντηλιακά με Χρώμα – Πόσο Αποτελεσματικά Είναι;

Evi Makavelou

Τρόποι για να Καταπολεμήσετε την Υπνηλία κατά τη Διάρκεια της Ημέρας

Editor6 pharma

Γρίπη και Κρυολόγημα, Αντιμετώπιση και Πρόληψη

yoadmin

Κερί στα Αυτιά – Τι Μαρτυρά για την Υγεία μας

Τσιμπήματα από Έντομα και πώς να τα Αντιμετωπίσετε