Υγεία & Ομορφιά
Εμβοές και ψυχική υγεία
Διάφορες ΠαθήσειςΨυχολογία

Οι Επιπτώσεις των Εμβοών στην Ψυχολογική Κατάσταση

Οι εμβοές στα αυτιά είναι μια κατάσταση που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του ατόμου.

Πρόκειται για θορύβους που μοιάζουν με κουδουνίσματα, σφυρίγματα και γενικά με ένα βουητό μέσα στα αυτιά ή στο κεφάλι, ενώ δεν υπάρχει καμιά εξωτερική πηγή που να παράγει αυτούς τους θορύβους.

Η θεραπεία των εμβοών δεν είναι πάντα αυτονόητη, αλλά κάποιες από αυτές θεραπεύονται ανάλογα με τις αιτίες που τις προκαλούν.

Οι εμβοές μπορούν να ελαττωθούν και με κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, καθώς δεν αποτελούν ασθένεια αλλά σύμπτωμα, το οποίο μπορεί να έχει τη ρίζα του στα αυτιά, στο κεφάλι, στον εγκέφαλο ή στην ψυχολογική κατάσταση του ατόμου.

Υπάρχουν δύο τύποι εμβοών.

Οι αντικειμενικές εμβοές είναι οι ήχοι που μπορεί να ακούσει κι ένας τρίτος, όπως για παράδειγμα ο γιατρός τοποθετώντας το στηθοσκόπιο κοντά στο αυτί του ασθενούς.

Εμβοές και καθημερινή ζωήΑυτό το είδος των εμβοών δε συναντάται συχνά και συνήθως προκαλείται από ένα πρόβλημα που παράγει ήχο μέσα ή κοντά στο αυτί, όπως η στένωση των αιμοφόρων αγγείων.

Οι υποκειμενικές εμβοές είναι οι ήχοι που ακούει μόνο ο ασθενής, είναι οι πιο συχνές και συνήθως σχετίζονται με προβλήματα που επηρεάζουν την ακοή του.

Επίσης οι εμβοές χωρίζονται και ανάλογα με το αν ο ήχος είναι μόνιμος ή αν παρουσιάζεται σαν σφυγμός.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι εμβοές είναι ένα πρόβλημα ενοχλητικό και επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή του ατόμου που υποφέρει από αυτές.

Αιτίες

Η έκθεση σε δυνατούς ήχους, ένας τραυματισμός στο κεφάλι, το έντονο άγχος, διάφορες παθήσεις των αυτιών όπως η ωτοσκλήρυνση και η ωτίτιδα, νευρολογικές παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του Meniere και ορισμένα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν εμβοές.

Επιπτώσεις

Οι εμβοές μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές και κουραστικές επηρεάζοντας τελικά την ικανότητα του ατόμου να ανταποκριθεί στις καθημερινές του δραστηριότητες και να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Έτσι τα άτομα με εμβοές μπορεί να καταλήξουν να υποφέρουν από ένα αίσθημα έντονης δυσφορίας, συχνές αλλαγές στη διάθεσή τους, κατάθλιψη, νευρικότητα, ένταση και απογοήτευση, δυσκολία συγκέντρωσης και διαταραχές ύπνου.

Σε αυτό το σημείο, σκοπός των πασχόντων είναι να φτάσουν σε ένα σημείο στο οποίο οι εμβοές δεν θα επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους, τουλάχιστον όχι χωρίς λόγο.

Αυτό σημαίνει ότι καλούνται με έναν τρόπο να εξοικειωθούν με αυτές.

Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για την εύρεση της αιτίας και την αντιμετώπιση των φόβων τους σχετικά με τις εμβοές, ώστε να μπορέσουν να εξακολουθήσουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διπολική Διαταραχή – Η Ασθένεια που Πολλοί δε Γνωρίζουν

Editor7 pharma

Αυτοί Είναι οι Λόγοι που θα Πρέπει να Γελάμε Συχνότερα

Editor7 pharma

Τοξικοί Σύντροφοι – Αναγνωρίστε τα Χαρακτηριστικά

Πώς να Αναγνωρίσετε τον Καρκίνο του Στομάχου;

Πώς να Διαχειριστείτε το Εργασιακό Άγχος;

Evi Makavelou

Καούρες στο Στομάχι από το Άγχος

Editor7 pharma

Αιμορροΐδες – Πώς Μπορείτε να Ανακουφιστείτε από τα Συμπτώματα

Τρόποι Συμπεριφοράς που Υποδηλώνουν Κατάθλιψη

Editor7 pharma

Σημάδια ότι Είστε Έτοιμοι να Παντρευτείτε

Evi Makavelou

Σκωληκοειδίτιδα

yoadmin

Ποιες Διατροφικές Συνήθειες Μπορεί να Κρύβονται Πίσω από τις Ημικρανίες

a.alefragkis

Μεταβολικό Σύνδρομο

yoadmin