Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή

Ποια Είναι τα πιο Υγιεινά Λάδια;

Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των λαδιών είναι σίγουρα το ελαιόλαδο κι έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για να επαινέσουν τις διάφορες ιδιότητές του.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει αρκετά άλλα λάδια που έχουν έρθει στο προσκήνιο.

Παρακάτω αναλύουμε μερικά από αυτά, τα οποία έχουν εξίσου καλά θρεπτικά συστατικά.

Λέγεται ότι το λάδι καρύδας αυξάνει τον μεταβολισμό και καταστέλλει την όρεξη.Λάδι από πίτουρα ρυζιού

Το λάδι αυτό περιέχει λιποϊκό οξύ που σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τη ζημιά στο σώμα από την περίσσεια ζάχαρης.

Περιέχει επίσης μοναδικά θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι διατηρούν τη σωστή ισορροπία της χοληστερόλης, εκτός από τη βελτίωση της γενικής καλής υγείας.

Το λάδι από πίτουρα ρυζιού είναι ιδανικό στο μαγείρεμα όταν θέλετε να ψήσετε λαχανικά και κρέας.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας για πολλούς, είναι περισσότερο γνωστό για τις καλλυντικές του ιδιότητες κι ως λάδι μαλλιών.

Τελευταία, θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα έλαια κι έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για μαγειρική, όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Λέγεται ότι το λάδι καρύδας αυξάνει τον μεταβολισμό και καταστέλλει την όρεξη.

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τηγάνισμα, το ψήσιμο και την παρασκευή γλυκών.

Σησαμέλαιο

Δεδομένου ότι το σησαμέλαιο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, Β6, μαγνησίου, ασβεστίου, χαλκού και σιδήρου, έχει πολλές ιδιότητες που είναι καλές για την υγεία.

Αυτό το λάδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης κι ωφελεί ιδιαίτερα έναν διαβητικό ασθενή.

Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση του με μέτρο.

Λινέλαιο

Το λινέλαιο παράγεται από λιναρόσπορους, έχει υψηλή θρεπτική αξία κι είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα,.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βοηθούν στην επούλωση των αρθριτικών καταστάσεων.

Έχει χαμηλή διάρκεια ζωής και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι καλύτερα το λινέλαιο να το καταναλώντε ωμό, λόγω των θρεπτικών του ιδιοτήτων.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ντρέσινγκ σαλάτας ή ως προσθήκη της τελευταίας στιγμής σε μαγειρεμένα λαχανικά ή σούπες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Όταν δεν Πίνουμε Αρκετό Νερό

a.alefragkis

Νερό με Λεμόνι – Όλα τα Οφέλη

Evi Makavelou

Φθινοπωρινά Τρόφιμα για Απώλεια Βάρους

Χολίνη – Γιατί Είναι Απαραίτητη;

Evi Makavelou

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Πηγές Άπαχης Πρωτεΐνης

a.alefragkis

Κέιλ – Το Λαχανικό που Ωφελεί την Υγεία

Evi Makavelou

Εσείς Λαμβάνετε τη Σωστή Ποσότητα Πρωτεΐνης;

Οι Τροφές που δεν Πρέπει να Λείπουν από Ένα Σωστό Πρωινό

a.alefragkis

Τροφές για Σωστή Αποθεραπεία Μετά την Άσκηση

Evi Makavelou

Τροφές για Υγιείς Πνεύμονες

Evi Makavelou

Τα Προβιοτικά στην Κουζίνα σας για μια Διατροφή Ευεξίας και Ευ Ζην

yoadmin

Τι Συμβαίνει στο Σώμα Όταν Τρώτε Πολύ;

Evi Makavelou