Υγεία & Ομορφιά
Βιολογικά και μη φρούτα και λαχανικά
Διατροφή

Φρούτα και Λαχανικά που δε Χρειάζεται να Είναι Βιολογικά

Γνωρίζουμε ότι μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων και παρασιτοκτόνων βρίσκονται στα συμβατικά φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε.

Τα βιολογικά διαφέρουν στην όψη, αλλά και στην τιμή.

Φρούτα και λαχανικά που δε χρειάζεται να είναι βιολογικάΤα βιολογικά φρούτα και λαχανικά

Είναι μικρότερα σε μέγεθος, όχι ιδιαίτερα λαχταριστά, ενώ μια μικρή ποσότητα μπορεί να στοιχίζει αρκετά χρήματα.

Τα συμβατικά είναι πιο δελεαστικά, μπορούμε να αγοράσουμε μεγαλύτερες ποσότητες, αλλά στερούνται θρεπτικών συστατικών.

Οι βλαβερές ουσίες που περιέχουν, αποθηκεύονται στον οργανισμό μας με επικίνδυνα για την υγεία μας αποτελέσματα.

Ισχύει όμως για όλα ο ίδιος κανόνας;

Μπορεί οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά η πραγματικότητα βρίσκεται στην τσέπη μας.

Δεν είναι εύκολο να ψωνίζει κανείς τα πάντα βιολογικά, ιδιαίτερα αν έχει μεγάλη οικογένεια.

Επίσης, δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά.

Είναι και τα κρέατα, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά που κυκλοφορούν κι αυτά σε βιολογικές εκδοχές.

Φρούτα και λαχανικά – Ποια δε χρειάζεται να είναι βιολογικά;

Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται να είναι τα πάντα βιολογικά.

Κάποια φρούτα και λαχανικά έχουν πράγματι φυτοφάρμακα, αλλά δεν είναι τόσο επιβλαβή.

Σε γενικές γραμμές, τα λιγότερο επικίνδυνα τρόφιμα αυτών των ειδών είναι όσα έχουν χοντρή φλούδα, φλοιό ή πυκνά φύλλα.

Διαθέτουν δηλαδή, ένα γερό εξωτερικό περίβλημα που προστατεύει το εσωτερικό τμήμα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα πλένουμε σχολαστικά και να αφαιρούμε τη φλούδα.

Φρούτα και λαχανικά που δεν είναι απαραίτητο να είναι βιολογικάΕπομένως, είναι αρκετά αυτά που μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα στη συμβατική μορφή τους.

Πρόκειται κυρίως για φρούτα και λαχανικά του χειμώνα με κάποιες εξαιρέσεις.

Το καλαμπόκι, το αβοκάντο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Τα κρεμμύδια, οι μελιτζάνες, τα σπαράγγια, τα εσπεριδοειδή, τα πεπόνια και τα καρπούζια.

Το μάνγκο και τα κατεψυγμένα λαχανικά που είναι πιο ασφαλή από τα φρέσκα γιατί περνούν από ειδική επεξεργασία πριν καταψυχθούν.

Μαζί με αυτά μπορούμε να βάλουμε το μαρούλι και το λάχανο, αλλά με προσοχή, αρκεί να επιλέγουμε αυτά που μας φαίνονται πιο φυσιολογικά σε μέγεθος.

Καλό θα ήταν πάντως όλες οι πράσινες σαλάτες μας να είναι βιολογικές.

Φρούτα και λαχανικά – Ποια χρειάζεται τελικά να είναι βιολογικά;

Τα τρόφιμα που καλό είναι να επιλέγονται στη βιολογική τους εκδοχή είναι οπωσδήποτε οι φράουλες και τα μήλα γιατί είναι πολύ ευπαθή.

Επίσης, τα ροδάκινα, τα σταφύλια, τα κεράσια, τα βατόμουρα, τα αχλάδια, οι ντομάτες, τα αγγούρια, το σέλινο και το σπανάκι.

Οι πιπεριές εκτός από τις καυτερές, όλα τα όσπρια, τα καρότα και οι πατάτες που είναι βολβοί, άρα και πολύ εκτεθειμένοι στα φυτοφάρμακα.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές, βάζοντας ποικιλία στη διατροφή μας και πλένοντάς τα όλα σχολαστικά είναι η λύση για να μένουμε ικανοποιημένοι με όσα βάζουμε στο πιάτο μας.

Έτσι όμως δεν θα πέφτουμε και στην απάτη όσων θέλουν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους ως εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά χωρίς να είναι, με αποτέλεσμα να αδειάζει το πορτοφόλι μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκαμψη με τη Συμβολή των Αντιβιοτικών της Φύσης

a.alefragkis

Οι Τροφές που Πρέπει να Καταναλώνετε πριν Λήξουν

Evi Makavelou

Μήπως δεν Τρώτε Πολλούς Υδατάνθρακες;

Evi Makavelou

Το Σκόρδο και οι Μοναδικές του Ιδιότητες για την Υγεία

a.alefragkis

Λάδι Κάνναβης – Η Διατροφική του Αξία

Evi Makavelou

Ξηροί Καρποί – Πόσο Παχαίνουν

Evi Makavelou

Αντιφλεγμονώδης Δίαιτα και Τροφές

Evi Makavelou

Αναπληρώστε τη Βιταμίνη D Μέσω της Διατροφής

Evi Makavelou

Υγεία του Εγκεφάλου – Ιδέες για Πρωινό

Evi Makavelou

Οι Διαφορές Ανάμεσα στο Φυλλικό και το Φολικό Οξύ

a.alefragkis

Υγιεινές Εναλλακτικές στο Πρόχειρο Φαγητό

Evi Makavelou

Το Πεπόνι και τα Πολλαπλά Οφέλη του