Υγεία & Ομορφιά
Διατροφικά Λάθη που Κάνουν Κακό στην Υγεία
Διατροφή

Διατροφικά Λάθη που Κάνουν Κακό στην Υγεία

Το φαγητό και η υγεία συνδέονται κι αυτό με το οποίο τρέφουμε το σώμα μας υπαγορεύει και τη σωματική μας υγεία.

Όλοι το γνωρίζουμε, ωστόσο σπάνια το λαμβάνουμε υπόψη κατά την επιμέλεια της διατροφής μας.

Πολλοί από εμάς κάνουμε λάθη – μικρά ή μεγάλα – που μπορεί ακούσια να επηρεάσουν την υγεία μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτό που είναι δυσάρεστο είναι ότι μπορεί να μην ξέρουμε καν ότι κάνουμε κάτι λάθος, μέχρι να δούμε αλλαγές στο βάρος ή παρουσιαστεί ένα θέμα υγείας.

Πολύ σωστά λέγεται ότι η υγιεινή διατροφή οδηγεί σε υγιεινή ζωή.

Έτσι, για να τρώτε με τον σωστό τρόπο, πρέπει να καθαρίσετε ό,τι μπορεί να παρεμποδίσει την υγιεινή ζωή.

Πρέπει να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή σε καθημερινό βαθμό και να νιώθετε χορτάτοι.Λάθη στη διατροφή

Το να τρώτε όση ποσότητα φαγητού ικανοποιεί την καρδιά σας είναι σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε.

Είναι εντάξει να επιδίδεστε στους πόθους σας μια στο τόσο, αλλά άλλες φορές πρέπει να μάθετε να μετριάζετε τις επιθυμίες.

Σημειώστε συγκεκριμένες ημέρες ή ένα χρονικό διάστημα μεταξύ δύο απολαυστικών γευμάτων και φροντίστε να τρώτε υγιεινά τον υπόλοιπο χρόνο.

Ο περιορισμός της λαχτάρας σας είναι σημαντικός.

Έπειτα, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που υπερβαίνουν την ιδέα της υγιεινής διατροφής.

Δεν είναι καλό να τρώτε πολύ λίγο.

Πρέπει να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή σε καθημερινό βαθμό και να νιώθετε χορτάτοι.

Επίσης, τα λιπαρά τρόφιμα σημαίνουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αύξηση βάρους, υψηλή χοληστερόλη κι ούτω καθεξής, αλλά θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη λιπών.

Τα ακόρεστα λίπη που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το λάδι μουστάρδας, το ελαιόλαδο ή το τυρί βοηθούν στην καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Μια δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες είναι απλώς μια μόδα.

Μπορεί να χάσετε βάρος, αλλά  και την υγεία σας.

Οι υδατάνθρακες είναι ένα σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα σας, κατά προτίμηση σε μικρές ποσότητες.

Δεν θέλετε να καταλήξετε με χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάχαρη Καρύδας – Οι Διαφορές από τη Λευκή Ζάχαρη

a.alefragkis

Ω3, Ω6, Ω9 και Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα – Γιατί τα Χρειαζόμαστε;

yoadmin

Διατροφή για Σφιχτούς Κοιλιακούς

Evi Makavelou

Κόκκινο Κρασί – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

Τι Είναι το Τσάι Μάτσα και Ποιες οι Εκπληκτικές του Ιδιότητες για την Υγεία

a.alefragkis

Υπέρ-τροφές: Μύθος ή Αλήθεια;

yoadmin

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Διατροφικές Διαταραχές

yoadmin

Κουρκουμάς – «Φάρμακο» της Φύσης

Evi Makavelou

Η Συνεισφορά των Φυτών στην Υγεία της Γυναίκας

yoadmin

Αυτές Είναι οι Δημοφιλέστερες Vegan Τροφές

a.alefragkis

Αντιμετωπίστε τη Σιδηροπενική Αναιμία Φυσικά

a.alefragkis

Γιατί να Εντάξετε το Πεπόνι στη Διατροφή σας;

Evi Makavelou