Είτε οι καλοκαιρινές διακοπές είναι στο μυαλό σας σαν μια γλυκιά ανάμνηση είτε συνεχίζετε τα μπάνια σας στη θάλασσα, είναι πιθανό να μην έχετε χάσει ακόμα το μαύρισμά σας.
Αν θέλετε να το διατηρήσετε όσο περισσότερο γίνεται ακόμα κι αν δεν εκτίθεστε πια στον ήλιο πολλές ώρες, κάποια τρόφιμα είναι ικανά να σας βοηθήσουν σε αυτήν σας την προσπάθεια.
Διαβάστε εδώ ποια είναι αυτά τα θαυματουργά τρόφιμα και εντάξτε τα από σήμερα κιόλας στην καθημερινή διατροφή σας.
Καρότο
Το καρότο είναι η πιο γνωστή τροφή που παρατείνει και εντείνει το μαύρισμα και αυτό το γνωρίζουν όλοι, ακόμα και όσοι δε νοιάζονται για το μαύρισμά τους ιδιαίτερα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το καρότο περιλαμβάνεται στα συστατικά πολλών λαδιών για έντονο μαύρισμα.
Πρόκειται για τη βασική τροφή που παρατείνει το μαύρισμα, ενώ η βιταμίνη Α που περιέχει προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και τη φωτογήρανση.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πολυτιμότερα λαχανικά.
Είναι πλούσιο σε πολλά αντιφλεγμονώδη συστατικά και βιταμίνες, επομένως σε συνδυασμό με λαχανικά που περιέχουν καροτενοειδή, προστατεύεται η επιδερμίδα, ενισχύεται το κολλαγόνο και βελτιώνεται η υφή του δέρματος.
Ντομάτα
Η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο και γι’ αυτό μπορεί να “δουλέψει” και αυτή υπέρ του μαυρίσματός σας.
Η ντομάτα και ο συνδυασμός της με το καρότο και άλλα πορτοκαλί λαχανικά συμβάλλουν στην καλή υγεία του δέρματος.
Γλυκοπατάτα
Η εποχή της γλυκοπατάτας είναι το φθινόπωρο.
Η γλυκοπατάτα περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καροτενοειδών που εμπλέκονται στη διαδικασία μαυρίσματος του δέρματος, σε σύγκριση με άλλα λαχανικά, βιταμίνη Α και C και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, άρα μπορεί να καταναλώνεται άφοβα και από όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή είναι διαβητικοί.
Κολοκύθα
Όπως και τα άλλα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, η κολοκύθα βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος και το φθινόπωρο είναι η εποχή της.
Μπορεί να καταναλωθεί ως γλυκιά ή αλμυρή πίτα ή ως ρόφημα, αν αναμείξουμε τον χυμό της μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού και του καρότου.
Μάνγκο
Είναι γεμάτο καροτενοειδή που ενισχύουν το μαύρισμα και περιέχει αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού, τον προστάτη και τη λευχαιμία.