Υγεία & Ομορφιά
Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού
Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού
Επικαιρότητα

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

Λόγω του κορωνοϊού, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας συστήνει τις πιο κάτω 7 πρακτικές για την προετοιμασία των τροφίμων:

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

  1. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού.
  2. Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού.
  3. Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
  4. Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση του φαγητού.
  5. Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και επιφανειών κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
  6. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του.
  7. Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων.

Σημειωτέον, με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα mRNA Εμβόλια και τα Σπάνια Περιστατικά Μυοκαρδίτιδας

Η Δράση του ΣΦΕΕ σε Συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

yoadmin

Ο Κορωνοϊός και η Προσβολή του Νευρικού Συστήματος

yoadmin

Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Τα Όπλα για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας

Πώς οι Τσίχλες Προλαμβάνουν την Εμφάνιση Τερηδόνας

yoadmin

Οδηγίες Σχετικά με το Πόσιμο Νερό και τους Υδάτινους Χώρους Αναψυχής εν Μέσω Πανδημίας

yoadmin

Διαβάστε Τώρα το Περιοδικό Υγεία και Ομορφιά – Τεύχος Φθινόπωρο 2022

Ψηφιακή Ανίχνευση a la Γαλλικά – Τι Προετοιμάζεται

yoadmin

Οι Ειδικοί Πιθανολογούν Ένα Δεύτερο Επιδημικό Κύμα της Covid-19

yoadmin

Η Πρώτη στην Ελλάδα Επέμβαση με το Σύστημα Τηλεϊατρικής RCS σε Καρδιοπαθή στο Διαβαλκανικό

Evi Makavelou

Πότε Αυξάνεται ο Κίνδυνος Εγκεφαλικού και Καρδιακής Αρρυθμίας στους Νέους;

yoadmin