Υγεία & Ομορφιά
Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού
Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού
Επικαιρότητα

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

Λόγω του κορωνοϊού, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας συστήνει τις πιο κάτω 7 πρακτικές για την προετοιμασία των τροφίμων:

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

  1. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού.
  2. Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού.
  3. Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
  4. Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση του φαγητού.
  5. Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και επιφανειών κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
  6. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του.
  7. Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων.

Σημειωτέον, με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήση Μάσκας – Η Γερμανία Σκληραίνει τους Κανόνες

Παρουσίαση των Βραβείων Ιατροnet – Υγεία & Ομορφιά στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην Εκπομπή Love It

Αυξημένα τα Μέτρα Προστασίας στα Σχολεία που Ξεκινούν Σήμερα

Ο Κορωνοϊός δεν Πρόκειται να Εξαφανιστεί Σύμφωνα με τους Επιστήμονες

Ανακοινώθηκε το Συντομότερο στον Κόσμο Χρονικό Διάστημα Επαναλοίμωξης με Κορωνοϊό

COVID-19: Νέα Θεραπευτική Προσέγγιση

admin

Κορωνοϊός: 1 στα 4 Βίντεο Αποτελούν Παραπληροφόρηση

admin

Η Σχέση E.coli και Καρκίνου του Εντέρου – Τα Ευρήματα Νέας Μελέτης

admin

Η Συνεργασία του ΣΦΕΕ και του Ε.Ε.Σ. στη Μάχη Κατά της Πανδημίας COVID-19

Οι Χώροι με τον Μεγαλύτερο Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού

Τα Επίπεδα της Βιταμίνης D στον Οργανισμό και η Συσχέτισή τους με τον Κορωνοϊό

ΙΣΑ – Κρατήστε Ανοικτά τα Ιατρεία για να Προστατέψετε τους Ασθενείς

admin