Υγεία & Ομορφιά
Ενυδάτωση και τροφές
Διατροφή

Ποιες Είναι οι Τροφές που μας Παρέχουν Ενυδάτωση;

Το νερό είναι πηγή ζωής για κάθε έμβιο ον.

Η σωστή ενυδάτωση είναι αναγκαία για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι τροφές που μας παρέχουν ενυδάτωσηΓια τον λόγο αυτό δεν πρέπει να παραλείπουμε να πίνουμε καθημερινά αρκετό νερό.

Εκτός όμως από αυτόν τον κλασικό τρόπο ενυδάτωσης, πλούσιες πηγές νερού είναι και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Μάθετε ποια είναι παρακάτω και εντάξτε τα στη διατροφή σας από σήμερα κιόλας.

Φράουλες

Αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη νερού από τρόφιμα, δοκιμάστε να τρώτε περισσότερα ζουμερά φρούτα, όπως μούρα, εσπεριδοειδή και πεπόνια.

Οι φράουλες έχουν 90% περιεκτικότητα σε νερό και είναι συνεπώς ένα εξαιρετικό φρούτο για να πάρετε την ενυδάτωση που χρειάζεστε.

Εάν τρώτε μισό φλιτζάνι αυτού του φρούτου, ισοδυναμεί με περίπου 76 γραμμάρια νερό.

Τροφές που μας παρέχουν ενυδάτωση – Αγγούρι

Οι φέτες αγγουριού δεν είναι απλώς καλές για την περιποίηση του προσώπου σας.

Εκτός από αυτό, ενυδατώνουν τέλεια και τον οργανισμό σας.

Τα αγγούρια περιέχουν 96% νερό, που σημαίνει ότι ένα φλιτζάνι έχει περίπου 100 γραμμάρια νερό και μόλις 16 θερμίδες.

Σέλινο

Το σέλινο έχει περίπου 95% περιεκτικότητα σε νερό.

Ένα φλιτζάνι είναι περίπου ισοδύναμο με 100 γραμμάρια νερό.

Ακόμη, περιέχει φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, βιταμίνες και μέταλλα.

Τα φλαβονοειδή βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μειώνοντας τη φλεγμονή, ενώ τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν την οξείδωση και τις ελεύθερες ρίζες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι άλλη μια τροφή πλούσια σε νερό.

Μια μελέτη του 2015 επισημαίνει την εντυπωσιακή διατροφική αξία των μανιταριών, τα οποία δεν έχουν μόνο υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά διαθέτουν και αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθώς και ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης.

Τροφές που μας παρέχουν ενυδάτωση – Σπανάκι

Όπως και με τα μανιτάρια, όταν αρχίζετε να μαγειρεύετε σπανάκι, θα παρατηρήσετε πόσο νερό συγκρατεί αυτό τα φυλλώδες λαχανικό.

Μια σακούλα γεμάτη φρέσκο σπανάκι μετατρέπεται σε έναν εκπληκτικά μικρό σωρό λαχανικών μόλις χάσει το νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σοταρίσματος.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σπανάκι έχει 91% περιεκτικότητα σε νερό.

Ντομάτες

Τέλος, η ντομάτα είναι το κατεξοχήν λαχανικό του καλοκαιριού.

Θα εκπλαγείτε μόλις μάθετε ότι δύο μεσαίες ντομάτες περιέχουν ένα φλιτζάνι νερό.

Γι’ αυτό, κυρίως το καλοκαίρι ενδείκνυται να τις καταναλώνετε καθημερινά, καθώς είναι και πολύ νόστιμες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κράνμπερι – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

Υπερβολική Κατανάλωση Πράσινου Τσαγιού – Ποιοι οι Κίνδυνοι για την Υγεία

admin

Λιναρόσπορος – Ποια τα Οφέλη του για την Υγεία;

Η Βιταμίνη Α και τα Οφέλη της

admin

Οι Υδατάνθρακες που Πρέπει να Καταναλώνετε

Evi Makavelou

5 Οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία

Evi Makavelou

Εναλλακτικές Επιλογές Αντί Γλυκού

Evi Makavelou

Η Διατροφή που Αυξάνει το Κολλαγόνο στον Οργανισμό

admin

Πέντε Λόγοι για να Τρώτε Γιαούρτι

Evi Makavelou

Έξυπνες Επιλογές για να Ελέγξετε την Όρεξή σας

Evi Makavelou

Βασικές Συμβουλές Διατροφής

admin

Γάλα και Υγεία: Φήμες και Αλήθειες

admin