Υγεία & Ομορφιά
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Επικαιρότητα

Πώς θα Μειώσετε τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου από Έμφραγμα ή Εγκεφαλικό;

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η συχνή κατανάλωση καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε σε βάθος οκταετίας, σε 22.811 άτομα, έδειξε ότι όσοι τρώνε τακτικά τσίλι, έχουν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 23%, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου.

Μάλιστα, η εν λόγω πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (JACC).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, επιδημιολόγος, κα. Μαριαλάουρα Μπονάτσιο:

«Είναι ενδιαφέρον ότι η προστασία από τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από το είδος της διατροφής.

Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος να ακολουθεί την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και κάποιος άλλος να τρώει λιγότερο υγιεινά, παρόλα αυτά για όλους το τσίλι δρα προστατευτικά».

Οι επιστήμονες, σε επόμενο στάδιο, θα επιχειρήσουν να κατανοήσουν τους ακριβείς βιοχημικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η πιπεριά τσίλι και οι «συγγενείς» της -που εμπεριέχουν επίσης την ουσία καψαϊκίνη- δρουν ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη Ανάγκη για Αιμοδοσία σε Πολλά Νοσοκομεία της Ελλάδας

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Πρωτεΐνες στο Αίμα Ασθενών Μπορούν να Λειτουργήσουν ως Προγνωστικοί Βιοδείκτες

yoadmin

Πώς να Κοιμηθείτε με το Άγχος που σας Διακατέχει λόγω του Κορωνοϊού;

yoadmin

Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αύξηση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα

Η Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού

Οι Εμβολιασμοί Μειώθηκαν Σημαντικά εν Μέσω Πανδημίας

yoadmin

Γιατί Ορισμένοι Ασθενείς που Ανάρρωσαν από Covid-19 Ξαναβγαίνουν Θετικοί;

yoadmin

Το Φαγητό Συχνά το Βράδυ Αυξάνει την Πιθανότητα Κατάθλιψης και Άγχους

Κορωνοϊός – Γονίδιο της Άνοιας Αυξάνει τον Κίνδυνο Λοίμωξης

yoadmin

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα Κηρύξει το Τέλος της Πανδημίας του Κορωνοϊού

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς Ταξιδιώτες: Να Έχετε τα Μάτια σας Δεκατέσσερα

yoadmin

Νεότερα Δεδομένα για τα Εμβόλια Έναντι του Νέου Κορωνοϊού SARS-CoV-2