Υγεία & Ομορφιά
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Επικαιρότητα

Πώς θα Μειώσετε τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου από Έμφραγμα ή Εγκεφαλικό;

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η συχνή κατανάλωση καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε σε βάθος οκταετίας, σε 22.811 άτομα, έδειξε ότι όσοι τρώνε τακτικά τσίλι, έχουν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 23%, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου.

Μάλιστα, η εν λόγω πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (JACC).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, επιδημιολόγος, κα. Μαριαλάουρα Μπονάτσιο:

«Είναι ενδιαφέρον ότι η προστασία από τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από το είδος της διατροφής.

Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος να ακολουθεί την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και κάποιος άλλος να τρώει λιγότερο υγιεινά, παρόλα αυτά για όλους το τσίλι δρα προστατευτικά».

Οι επιστήμονες, σε επόμενο στάδιο, θα επιχειρήσουν να κατανοήσουν τους ακριβείς βιοχημικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η πιπεριά τσίλι και οι «συγγενείς» της -που εμπεριέχουν επίσης την ουσία καψαϊκίνη- δρουν ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Βλαβερές Συνέπειες του Καπνού και τα Οφέλη από τη Διακοπή του

yoadmin

Τι Πρέπει να Προσέχουν οι Καταναλωτές στις Ηλεκτρονικές Αγορές Μέσω Κοινωνικών Δικτύων

Έλλειμμα 11,27 δισ. Ευρώ στο 9μηνο του 2020

Γρίπη – 8 Νεκροί και 24 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

yoadmin

Κολπική Μαρμαρυγή – Γιατί οι Γυναίκες Κινδυνεύουν Περισσότερο;

Το Κ.Ε.Φ.Ι. Ξεκινά το Πρόγραμμα Μαζί και στο Σπίτι

yoadmin

1,62 δισ. οι Ημερήσιοι Χρήστες του Facebook

yoadmin

Η Nέα Kανονικότητα του ΧΑΜ για τον Κορωνοϊό

yoadmin

Οι Έφηβοι που Μένουν Ξύπνιοι έως Αργά Υποφέρουν από Άσθμα και Αλλεργίες

yoadmin

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

a.alefragkis

Σημαντική Μείωση στη Συλλογή Αίματος Καταγράφηκε κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας

Evi Makavelou

Οι Φορείς του Κορωνοϊού Είναι πιο Μεταδοτικοί τις Πρώτες 5 Ημέρες