Το ψάρι είναι γνωστό ότι έχει υψηλή θρεπτική αξία κι είναι πολύ σημαντικό να το εντάξετε στη διατροφή σας.
Επίσης το ψάρι είναι εμπλουτισμένο με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες, ενώ καταπολεμά και τις καρδιακές παθήσεις.
Ακολουθεί μια λίστα με ψάρια και τη διατροφική τους αξία.
Σολομός
Ο σολομός είναι γεμάτος με ωμέγα 3 κι ενισχύει την υγεία της καρδιάς.
Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών και βιταμίνης Β12.
Σε μεγάλο βαθμό έχει θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D, το κάλιο και ο σίδηρος.
Τόνος
Ο τόνος είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνη Β12 και D, κι είναι γεμάτος με ασβέστιο και σίδηρο.
Περιέχει πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά.
Συχνά συνιστάται στα παιδιά και στις έγκυες γυναίκες να τρώνε ελαφριές ποικιλίες τόνου.
Μπακαλιάρος
Θεωρούμενο ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο, αυτό το ψάρι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 κι ωμέγα 3.
Ο μπακαλιάρος είναι το καλύτερο υποκατάστατο της πρωτεΐνης κρέατος και καταπολεμά διάφορες ασθένειες.
Είναι ευεργετικό για άτομα που πάσχουν από αθηροσκλήρωση κι έχουν διαβήτη.
Το πιο σημαντικό, ο μπακαλιάρος ωφελεί την καρδιαγγειακή υγεία.
Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε ψάρι έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφράγματος.
Πέστροφα
Η κατανάλωση πέστροφας γλυκού νερού είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.
Αυτό το ψάρι περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία ωφελούν την υγεία της καρδιάς.
Ρέγγα
Το να κάνετε το ψάρι ρέγγας μέρος της καθημερινής σας διατροφής, θα διατηρήσει υγιή τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στη ρέγγα χρησιμεύει ως πηγή αμινοξέων, που απαιτούνται για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στο σώμα.
Σαρδέλες
Η σαρδέλα είναι ένα λιπαρό ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες.
Οι σαρδέλες παρέχουν περισσότερη θρεπτική αξία, καθώς καταναλώνονται με το δέρμα και τα οστά τους.
Η κατανάλωση της σαρδέλας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, ορισμένους τύπους καρκίνου και βοηθάει στην ενδυνάμωση των οστών.
Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση.