Υγεία & Ομορφιά
Ψάρια που Χρειάζεστε στη Διατροφή σας
Διατροφή

Ψάρια που Χρειάζεστε στη Διατροφή σας

Το ψάρι είναι γνωστό ότι έχει υψηλή θρεπτική αξία κι είναι πολύ σημαντικό να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Επίσης το ψάρι είναι εμπλουτισμένο με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες, ενώ καταπολεμά και τις καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθεί μια λίστα με ψάρια και τη διατροφική τους αξία.

Ο μπακαλιάρος είναι το καλύτερο υποκατάστατο της πρωτεΐνης κρέατος και καταπολεμά διάφορες ασθένειες.Σολομός

Ο σολομός είναι γεμάτος με ωμέγα 3 κι ενισχύει την υγεία της καρδιάς.

Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών και βιταμίνης Β12.

Σε μεγάλο βαθμό έχει θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D, το κάλιο και ο σίδηρος.

Τόνος

Ο τόνος είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνη Β12 και D, κι είναι γεμάτος με ασβέστιο και σίδηρο.

Περιέχει πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά.

Συχνά συνιστάται στα παιδιά και στις έγκυες γυναίκες να τρώνε ελαφριές ποικιλίες τόνου.

Μπακαλιάρος

Θεωρούμενο ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο, αυτό το ψάρι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 κι ωμέγα 3.

Ο μπακαλιάρος είναι το καλύτερο υποκατάστατο της πρωτεΐνης κρέατος και καταπολεμά διάφορες ασθένειες.

Είναι ευεργετικό για άτομα που πάσχουν από αθηροσκλήρωση κι έχουν διαβήτη.

Το πιο σημαντικό, ο μπακαλιάρος ωφελεί την καρδιαγγειακή υγεία.

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε ψάρι έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφράγματος.

Πέστροφα

Η κατανάλωση πέστροφας γλυκού νερού είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Αυτό το ψάρι περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία ωφελούν την υγεία της καρδιάς.

Ρέγγα

Το να κάνετε το ψάρι ρέγγας μέρος της καθημερινής σας διατροφής, θα διατηρήσει υγιή τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στη ρέγγα χρησιμεύει ως πηγή αμινοξέων, που απαιτούνται για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στο σώμα.

Σαρδέλες

Η σαρδέλα είναι ένα λιπαρό ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες.

Οι σαρδέλες παρέχουν περισσότερη θρεπτική αξία, καθώς καταναλώνονται με το δέρμα και τα οστά τους.

Η κατανάλωση της σαρδέλας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, ορισμένους τύπους καρκίνου και βοηθάει στην ενδυνάμωση των οστών.

Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροφές που Εμποδίζουν τις Ελεύθερες Ρίζες

Evi Makavelou

Τα Απαραίτητα Τρόφιμα σε Κάθε Κουζίνα

Evi Makavelou

Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β – Ποιες Τροφές τις Περιέχουν;

a.alefragkis

Τα Οφέλη της Βιταμίνης B

Τροφές Πλούσιες σε Σίδηρο

Evi Makavelou

Τα Καλύτερα Ελληνικά Superfoods

Evi Makavelou

Τα Θετικά που Προσφέρει το Μεταλλικό Νερό

Evi Makavelou

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση – Τροφές που Ανακουφίζουν

Evi Makavelou

Κατανάλωση Αλλαντικών: Πόσο Απειλητική Είναι για την Υγεία;

Vasiliki Tsantila

Σε Ποιες Τροφές θα Βρείτε Ω3 Λιπαρά Οξέα και Ποια τα Οφέλη τους για την Υγεία;

a.alefragkis

Η Κορυφαία Αντιοξειδωτική Δράση των Κόκκινων Φρούτων στη Διατροφή μας

Eleni Giannopoulou

Τσάι του Βουνού – Οι Ευεργετικές του Ιδιότητες

a.alefragkis