Υγεία & Ομορφιά
Στοματική Υγιεινή

Στοματική Υγιεινή

Μια υγιής και όμορφη οδοντοστοιχία αρέσει σε όλους. Για να τη διατηρήσετε όμως, θα πρέπει να τη φροντίζετε, καθώς τα περισσότερα οδοντικά προβλήματα έχουν ως βασική αιτία την κακή στοματική υγιεινή.

Η στοματική υγιεινή λοιπόν, είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο επειδή ένα λαμπερό χαμόγελο σας χαρίζει γοητεία, αλλά επειδή αντανακλά και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού σας.

Στοματική Υγιεινή.

Επειδή λοιπόν οι συνέπειες μίας κακής στοματικής υγιεινής είναι πολύ σημαντικές, δεν πρέπει να παραμελούμε το σωστό βούρτσισμα, τη χρήση νήματος και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Προσέχοντας τη στοματική σας υγιεινή θα αποφύγετε διάφορα οδοντικά προβλήματα που οδηγούν σε τερηδόνα και ουλίτιδα και καταλήγουν τελικά στην περιοδοντίτιδα.

Η πρόληψη βασίζεται στο προσεκτικό βούρτσισμα με μια φθοριούχο οδοντόκρεμα, ιδανικά 3 φορές την ημέρα μετά από τα γεύματα και στην τακτική αφαίρεση της πέτρας. Η παρακολούθηση από τον οδοντίατρο 1-2 φορές τον χρόνο είναι πολύ σημαντική για την αφαίρεση της πλάκας και της πέτρας ακόμα και σε δύσκολα σημεία.

Επιπλέον, θα πρέπει να θυμάστε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3 μήνες. Ωστόσο, προτού τη χρησιμοποιήσετε συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας, για να σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή. Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες βελτιώνουν την ποιότητα του βουρτσίσματος, αφαιρούν τους λεκέδες και αφήνουν μία αληθινή αίσθηση καθαριότητας.

Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε μεσοδόντια βουρτσάκια ή νήμα, κατά προτίμηση κηρωμένο, για να αφαιρείτε την πλάκα που βρίσκεται ανάμεσα στα δόντια, όπου οι τρίχες της οδοντόβουρτσας δεν φτάνουν.

Μην διστάσετε να ρωτήσετε τον φαρμακοποιό σας πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Τέλος, προτείνεται και η χρήση στοματικού διαλύματος μετά το βούρτσισμα. Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τη στοματική υγιεινή μπορείτε να βρείτε στο site www.y-o.gr στην κατηγορία «Στοματική Υγιεινή».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Προβλήματα που Μπορεί να Προκαλέσουν οι Φρονιμίτες και η Αντιμετώπισή τους

Editor6 pharma

Άφθες: Αιτίες και Αντιμετώπιση

yoadmin

Δόντια

Νέα Δοντάκια και Ανακούφιση από τον Πόνο

To Σωστό Βούρτσισμα των Δοντιών

yoadmin

Συχνά Στοματικά Προβλήματα και Λύσεις

yoadmin

Λεύκανση Δοντιών – Ποια Μέθοδο να Επιλέξετε;

Τι Σημαίνει το Χρώμα των Ούλων σας

Evi Makavelou

Ευαίσθητα Δόντια: Αιτίες και Λύσεις

Τροφές και Άλλοι Παράγοντες που Προκαλούν Κακοσμία του Στόματος

Editor6 pharma

Στοματική Υγιεινή και Φροντίδα

Πονόδοντος; 3 Αποτελεσματικές Θεραπείες που θα σας Ανακουφίσουν

yoadmin