Υγεία & Ομορφιά
Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.
Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.
Επικαιρότητα

Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης

Η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς και μεταβολικού συνδρόμου, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη σε 21 χώρες πέντε ηπείρων, η οποία επιβεβαιώνει ευρήματα προηγούμενων ερευνών.

Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά.

Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Άντριου Μέντε του καναδικού Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “BMJ Open Diabetes Research & Care”.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που εξετάστηκαν κατά πόσο καταναλώνονταν στη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών, ήταν γάλα, γιαούρτι, ροφήματα γιαουρτιού, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τυριά, είτε με πλήρη είτε με χαμηλά λιπαρά (1% έως 2%).

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά περίπου 148.000 άνθρωποι ηλικίας 35 έως 70 ετών, από τους οποίους 13.640 εμφάνισαν υπέρταση και οι 5.351 διαβήτη κατά τη διάρκεια μίας περιόδου εννέα ετών.

Η μέση ημερήσια ολική κατανάλωση γαλακτοκομικών από τους συμμετέχοντες ήταν 179 γραμμάρια, με την ποσότητα να είναι διπλάσια για τα πλήρη σε σχέση με τα χαμηλά λιπαρά.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες πλήρων γαλακτοκομικών ημερησίως, είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο για διαβήτη και υπέρταση, ενώ ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 14% εάν έτρωγαν τρεις μερίδες.

Η καθημερινή κατανάλωση δύο μερίδων γαλακτοκομικών σχετιζόταν, επίσης, με 24% μικρότερο κίνδυνο για εκδήλωση μεταβολικού συνδρόμου (μείωση κινδύνου κατά 28% εάν τα γαλακτοκομικά ήταν με πλήρη λιπαρά).

«Αν τα ευρήματά μας επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερες και πιο μακρόχρονες μελέτες, τότε η αύξηση στην κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να αποτελέσει μία προσιτή και χαμηλού κόστους προσέγγιση για τη μείωση του μεταβολικού συνδρόμου, της υπέρτασης, του διαβήτη και τελικά των περιστατικών καρδιαγγειακής νόσου παγκοσμίως», συμπέραναν οι ερευνητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Φυτά στο Σπίτι Βελτιώνουν την Ψυχική Κατάσταση των Ανθρώπων στη Διάρκεια του Lockdown

Evi Makavelou

Μάσκες, Αντισηπτικά και Βλάβες στο Δέρμα: Πώς να τα Αντιμετωπίσετε;

Κορωνοϊός και Προστασία Κατόπιν Εμβολιασμού

Βουλή – Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για την Προαγωγή της Υγείας

admin

Η Πανδημία της COVID-19 Αφήνει τα Σημάδια της στα Παιδιά

admin

Κορωνοϊός – Νέος Καινοτόμος Κυτταρικός Βιοαισθητήρας για την Υπερταχεία Ανίχνευση του Ιού

admin

Anaphase+ Το Δυναμωτικό Σαμπουάν που Ξεχωρίζει!

Αύξηση Ορίου Επιβατών σε ΙΧ, ΤΑΞΙ, Ε.Ι.Χ με Οδηγό, Διπλοκάμπινα, Μικτής Χρήσης και Τύπου ΒΑΝ Οχήματα

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Όσοι Νοσηλεύτηκαν Μπορεί να Παρουσιάσουν Άγχος, Αϋπνία, Κατάθλιψη και Μετατραυματικό Στρες

admin

Εύσημα στην Αθήνα από τον ΠΟΥ για τα Μέτρα Αντιμετώπισης της Πανδημίας

Ολιγοθεραπεία και Ανοσία

Νέος Κορωνοϊός – Ήρθε για να Μείνει Προβλέπουν οι Ειδικοί

admin