Υγεία & Ομορφιά
Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.
Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.
Επικαιρότητα

Το Τσάι και η Συμβολή του στη Μακροζωία

Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, όσοι καταναλώνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο, όντας μάλιστα και πιο υγιείς!

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “European Journal of Preventive Cardiology” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, με επικεφαλής τον Δρ. Σινιάν Γουάνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 101.000 άτομα τα οποία δεν είχαν κανένα ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή καρκίνου.

Το δείγμα της έρευνας χωρίστηκε σε δύο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα κατατάχθηκαν όσοι έπιναν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ η δεύτερη ομάδα περιλάμβανε όσους έπιναν τσάι πιο αραιά ή και καθόλου.

Ακολούθως, οι δύο ομάδες παρακολουθήθηκαν για περίπου 7 χρόνια.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Όσον αφορά το είδος του τσαγιού, το πράσινο τσάι αποδείχθηκε πιο ωφέλιμο, σε σχέση με το μαύρο, γεγονός το οποίο έχει αποδειχθεί και από προγενέστερες έρευνες.

Οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στο πράσινο τσάι, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία κ.ά.

Αντιθέτως, στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμπάνια Ενημέρωσης του Υπ. Παιδείας για την Πρόληψη της Διάδοσης του Κορωνοϊού

Εγκλωβισμένες στη Βία Χιλιάδες Γυναίκες στη Διάρκεια της Καραντίνας

Κορωνοϊός – Οι Φαρμακοποιοί Βρίσκονται Καθημερινά στο Μάτι του Κυκλώνα

admin

Νέο Τεστ-Εξπρές Ανιχνεύει τον Κορωνοϊό SARS-CoV-2 σε Πέντε Λεπτά

Η Σύγχυση που Επικρατεί με το Γένος της Νόσου Covid-19

admin

Κορωνοϊός – Εστία Υπερμετάδοσης του Ιού τα Υπαίθρια Πάρτι

admin

Κορωνοϊός – Η Χλωροκίνη και η Υδροξυχλωροκίνη Προκαλούν Ελπίδα αλλά και Ερωτήματα

admin

Υπό Διερεύνηση τα Πιθανά Οφέλη από τον Συνδυασμό Δόσεων Διαφορετικών Εμβολίων Covid-19

Evi Makavelou

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη – Τι Σημαίνει να Είσαι Διαβητικός στην Ελλάδα του 2018

admin

Επιδείνωση του Μεταποιητικού Τομέα

Γιατί Πρέπει να Ξεκινήσετε το Σεξ Μετά την Καραντίνα

Evi Makavelou

Αύξηση Υπερτασικών Ασθενών

admin