Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στην περίοδο για να νιώσετε καλύτερα, είναι να ελέγξετε τη διατροφή σας.
Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως, ώστε το σώμα σας να σας ευχαριστήσει αργότερα!
Αλάτι
Όταν καταναλώνετε αλάτι, αυτό συγκρατεί νερό στο σώμα σας, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερο φούσκωμα.
Περιορίζοντας την ποσότητα νατρίου που καταναλώνετε, μπορείτε να μειώσετε αυτό το άβολο κι επίφοβο σύμπτωμα.
Ζάχαρη
Η ζάχαρη προκαλεί εναλλαγές της διάθεσης, κυκλοθυμία, κατάθλιψη, άγχος και μπορεί να σας προκαλέσει ενεργειακή κατάρρευση.
Όλες αυτές οι παρενέργειες λειτουργούν για να αυξήσουν την ενόχληση που σας προκαλεί ήδη η περίοδος.
Αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως θα επιδεινώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα, τα οποία ήδη αντιμετωπίζετε.
Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, πονοκέφαλο, ακόμη και φούσκωμα.
Καφεΐνη
Η καφεΐνη είναι σχετικά γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα στις γυναίκες, ενώ έχουν περίοδο.
Η καφεΐνη στην πραγματικότητα είναι γνωστό ότι επιδεινώνει τους πονοκεφάλους, προκαλεί κατακράτηση υγρών και χειροτερεύει τα συμπτώματα φουσκώματος.
Πικάντικα τρόφιμα
Κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως είστε πιο επιρρεπείς σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος όπως ναυτία.
Αν και συνήθως μπορείτε να τρώτε πικάντικα φαγητά χωρίς επιπτώσεις, μπορεί να βρεθείτε με μια απροσδόκητη πεπτική δυσφορία, λόγω όλων των ορμονών που παράγει το σώμα σας.
Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας περιέχει σχετικά υψηλή ποσότητα προσταγλανδινών, οι οποίες αποτελούν βασικό συστατικό στη διαδικασία της φλεγμονής.
Τρώγοντας κόκκινο κρέας, αυξάνετε τα επίπεδα προσταγλανδινών στο σώμα σας, γεγονός που επιδεινώνει τις κράμπες.
Κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως, είναι καλύτερο να βρείτε άλλη πηγή σιδήρου και να αποφύγετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ιδιαίτερα λιπαρών κόκκινων κρεάτων.
Κρέμα γάλακτος
Τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πλήρες γάλα μπορεί να επιδεινώσουν τα αισθήματα φουσκώματος, τις κράμπες και τις φλεγμονές.
Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά τέτοια προϊόντα επεξεργάζονται με πρόσθετα κορεσμένα λίπη ή περιέχουν φυσικά κορεσμένα λίπη.
Ο περιορισμός της ποσότητας κρέμας γάλακτος, που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.