Υγεία & Ομορφιά
Προβλήματα Ουροποιητικού

Έχω την Αίσθηση ότι ο Κόλπος μου Είναι Πολύ Μεγάλος – Τι Πρέπει να Κάνω;

Μετά από μία ή περισσότερες γέννες, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή και αργότερα, η κολπική περιοχή μπορεί να χάσει τη σφιχτή «ελαστικότητά» της και να δώσει σε μια γυναίκα την αίσθηση ότι ο κόλπος της έχει γίνει πολύ μεγάλος και χαλαρός.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Έχω την Αίσθηση ότι ο Κόλπος μου Είναι Πολύ Μεγάλος - Τι Πρέπει να Κάνω;

Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε κολπική χαλάρωση;

Λέγοντας κολπική χαλάρωση, εννοούμε την αίσθηση ότι η κολπική περιοχή έχει χάσει τη «σφριγηλότητά» της. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια του σεξ, όπου η αίσθηση ευχαρίστησης είναι μειωμένη και συνεπώς επιτυγχάνεται ακόμη πιο δύσκολα ένας κολπικός οργασμός. Μπορείτε επίσης να το καταλάβετε και από τον «κενό ήχο» που παράγεται κατά τη διάρκεια του σεξ, όταν ο σύντροφός σας κατά τη διείσδυση κινείται απότομα «μέσα» και «έξω».

Επίσης, κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας, αισθάνεστε το νερό που εισέρχεται μέσα στην κολπική περιοχή και το οποίο εξέρχεται όταν βγαίνετε από το μπάνιο, και συχνά σχετίζεται με ελαφρές διαταραχές της ούρησης, αίσθημα ακράτειας ούρων ενώ πηγαίνετε στην τουαλέτα ή διάθεση ούρησης που παραμένει μετά την ούρηση. Σε ορισμένα ζευγάρια, ο σύντροφος αισθάνεται λιγότερη κολπική πίεση κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Πώς μεγαλώνει ο κόλπος;

Στην πραγματικότητα, ο κόλπος δεν μεγαλώνει, απλώς γίνεται πιο χαλαρός. Σε κατάσταση ηρεμίας δηλαδή, τα χείλη του κόλπου έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ο κόλπος μπορεί να έχει χαλαρώσει με την έξοδο του εμβρύου κατά τον τοκετό, ειδικά επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης καθιστούν τους ιστούς στη συγκεκριμένη περιοχή πιο ελαστικούς. Έτσι, όταν αυτοί οι ιστοί δεν επανέρχονται πλήρως στην αρχική τους κατάσταση, εύλογα ακολουθεί αυτή η χαλάρωση που ενοχλεί ορισμένες γυναίκες.

Άλλες αιτίες, ακόμη και από γυναίκες οι οποίες δεν έχουν γεννήσει ποτέ στη ζωή τους, μπορεί να οφείλονται στην εμμηνόπαυση. Κατά την εμμηνόπαυση, οι ορμόνες αλλάζουν, καθιστώντας τους ιστούς λεπτότερους και λιγότερο «τονισμένους».

Τέλος, το φαινόμενο αυτό μπορεί να οφείλεται απλά στη γήρανση του σώματος και στην αναπόφευκτη μείωση του μυϊκού ιστού με την πάροδο του χρόνου.

Τι πρέπει να κάνετε για την ενοχλητική κολπική χαλάρωση;

Τι πρέπει να κάνετε για την ενοχλητική κολπική χαλάρωση;

Οι κλασικές μέθοδοι:

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δεν τους απασχολεί και τόσο αυτό το θέμα, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απολύτως! Αλλά εάν σας απασχολεί η μειωμένη σεξουαλική αίσθηση (απόλαυση, ευχαρίστηση, οργασμός) και τα δυσάρεστα σημάδια ούρων στο εσώρουχό σας, τότε θα πρέπει να δράσετε με τους εξής τρόπους:

Για γυναίκες όλων των ηλικιών, ρωτήστε τον γιατρό σας, εάν κρίνεται σκόπιμη η κινησιοθεραπεία για την περινεϊκή αποκατάσταση. Η συγκεκριμένη θεραπεία βοηθά στον τόνωση των μυών που βρίσκονται γύρω από τον κόλπο, ενώ τονώνει τον ουροποιητικό σωλήνα.

Έτσι, θα ανακτήσετε τη σεξουαλική αίσθηση και θα νιώθετε πιο άνετες με το θέμα της ακράτειας ούρων. Βασική προϋπόθεση είναι μετά το πέρας των συνεδριών, να συνεχίσετε μόνες σας τις ασκήσεις που θα σας υποδείξουν οι ειδικοί, προκειμένου να διατηρήσετε τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας.

Για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, χρησιμοποιήστε οιστρογόνα σε μορφή κρέμας. Τα οιστρογόνα καθιστούν δυνατή, μετά την εμμηνόπαυση, τη διατήρηση των ιστών του κόλπου και του ουροποιητικού βλεννογόνου σε καλή κατάσταση, οι οποίοι είναι πιο ελαστικοί και “πιο μαλακοί”. Τα οιστρογόνα αυτά θα πρέπει να εισάγονται 2 έως 3 φορές την εβδομάδα το βράδυ, ενδοκολπικά.

Μία νέα μέθοδος κατά της χαλάρωσης του κόλπου

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει τη θέρμανση των ιστών που βρίσκονται μέσα και γύρω από τον κόλπο, προκειμένου να συσφιχθούν, να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό τους και τους μηχανισμούς αυτο-επιδιόρθωσης.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με έναν μικρό καθετήρα που τοποθετείται από τον γιατρό ενδοκολπικά και σταδιακά θεραπεύει ολόκληρη την περιοχή, δηλαδή το αιδοίο και τον κόλπο.

Έτσι λοιπόν και οι γυναίκες μπορούν να έχουν την ευκαιρία ξεπεράσουν κάποιες σεξουαλικές δυσκολίες που σχετίζονται με την ηλικία…

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη. Μετά από έναν μήνα, θα διαπιστώσετε μια ορατή βελτίωση και λάβετε υπόψη ότι μετά από τις πρώτες 3 συνεδρίες κιόλας θα δείτε ορατά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτής της νέας μεθόδου έχουν διάρκεια μέχρι και 2 έτη, δεν περιλαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή, ενώ μέχρι του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες ή άλλα συμπτώματα από την εν λόγω μέθοδο.

Οι γυναίκες ανακτούν την πλήρη κολπική αίσθηση κατά τη διάρκεια του σεξ, βιώνουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση ή και οργασμούς, ενώ η λίπανση στην περιοχή επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Τέλος, με τη μέθοδο αυτή εξαφανίζονται τα «προβλήματα» που συναντούν οι γυναίκες κατά την ούρηση, όπως προαναφέρθηκε.

Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι αντενδείκνυται σε άτομα με βηματοδότη. Από την άλλη πλευρά, είναι σχετικά ακριβή η κάθε συνεδρία.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χορηγείται κάποια φαρμακευτική αγωγή, συνεπώς δεν υπάρχουν παρενέργειες που θα πρέπει να σας ανησυχούν!

Η μέθοδος αυτή είναι ακόμη πολύ νέα, στον συγκεκριμένο τομέα! Από την άλλη όμως, η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην αισθητική ιατρική για να τονίσει το δέρμα σε άτομα που δεν επιθυμούν να κάνουν λίφτινγκ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότεροι από 1.000 γιατροί χρησιμοποιούν ήδη αυτή τη μέθοδο και μάλιστα έχουν δημοσιεύσει και διεθνείς μελέτες για το εν λόγω θέμα, προκειμένου να αποδείξουν τα αποτελέσματα της μεθόδου. Αυτές οι μελέτες αναφέρονται σε μία «επαναστατική τεχνολογία» για τις γυναίκες.

Έτσι λοιπόν και οι γυναίκες μπορούν να έχουν την ευκαιρία ξεπεράσουν κάποιες σεξουαλικές δυσκολίες που σχετίζονται με την ηλικία… όπως τις ξεπερνούν και οι άντρες με τα διάφορα σκευάσματα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, λόγω ηλικίας!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συχνές Παθήσεις του Ουροποιητικού

Πέτρες στα Νεφρά

Τι Είναι ο Προστάτης;

Ακράτεια Ούρων: Ένα Σύμπτωμα, Πολλές Αιτίες

Αίμα στα Ούρα: Συμπτώματα και Πιθανές Αιτίες

Λοίμωξη του Ουροποιητικού Συστήματος: Προσοχή στον Πυρετό!

Απλοί Τρόποι για να Καταπολεμήσετε την Ακράτεια των Ούρων

Η Ακράτεια Ούρων στις Γυναίκες και η Άθληση

Τρόποι για να Προλάβετε την Ουρολοίμωξη

Αντιμετωπίστε την Κατακράτηση Υγρών Φυσικά το Καλοκαίρι

Αντιμετωπίζοντας τις Συχνές Ουρολοιμώξεις

Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Ουρολοιμώξεις