Υγεία & Ομορφιά
Προβλήματα στο Σεξ

Απώλεια Διάθεσης για Σεξ – Τι Συμβαίνει;

Η μείωση της επιθυμίας για σεξ ή η απώλειά της είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει και τα δύο φύλα σε κάποια φάση της ζωής τους.

Πιο συχνά αυτή η μειωμένη διάθεση συνδέεται με προβλήματα μέσα στην ίδια τη σχέση, αλλά μπορεί να υπάρχει και άλλη αιτία.

Κοινώς αποδεκτή φυσιολογική διάθεση για σεξ δεν υπάρχει και η σεξουαλική επιθυμία είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο.

Πεσμένη λίμπιντοΔιαβάστε παρακάτω τι μπορεί να φταίει αν δεν έχετε διάθεση για σεξ.

Προβλήματα στη σχέση

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί κανείς είναι το κατά πόσο είναι ευχαριστημένος από τη σχέση του.

Η έλλειψη διάθεσης για σεξ με τον μόνιμο σύντροφό σας μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας σχέσης που έχει φτάσει σε τέλμα ή μπορεί να συνδέεται με συγκρούσεις που δεν έχουν λυθεί, συχνές αντιπαραθέσεις και φτωχή επικοινωνία μεταξύ σας.

Προβλήματα που σχετίζονται με το σεξ

Μια έλλειψη διάθεσης για σεξ μπορεί να οφείλεται σε κολπική ξηρότητα, πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, αδυναμία επίτευξης οργασμού και ακούσια σύσφιξη του κόλπου.

Άγχος

Το άγχος και η εξάντληση μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ερωτική σας ζωή.

Αν αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι, αγχωμένοι ή ανήσυχοι, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας ή να μιλήσετε με έναν ειδικό.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη δεν είναι απλώς το να νιώθετε στεναχωρημένοι ή ότι βαριέστε για ένα χρονικό διάστημα.

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που παρεμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής.

Εκτός από τη χαμηλή λίμπιντο, τα σημάδια της κατάθλιψης μπορεί να περιλαμβάνουν συναισθήματα ακραίας θλίψης που δεν υποχωρούν, αίσθημα αδιαθεσίας ή απελπισίας, απώλεια ευχαρίστησης για πράγματα που απολαμβάνατε στο παρελθόν.

Η χαμηλή λίμπιντο μπορεί επίσης να είναι παρενέργεια μιας αντικαταθλιπτικής αγωγής.

Ηλικία

Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να οφείλεται στο πέρασμα της ηλικίας.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, όπως ενδεχομένως μειωμένα οιστρογόνα λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ηλικία ή παρενέργειες κάποιου φαρμάκου.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Η απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ είναι συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετά τον τοκετό και κατά τη διάρκεια του θηλασμού για τη γυναίκα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών, σε προβλήματα με την εικόνα του σώματος, σε εξάντληση και στην αφοσίωση στη φροντίδα του μωρού.

Άλλα προβλήματα υγείας

Οποιαδήποτε μακροχρόνια πάθηση μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο.

Μια πεσμένη λίμπιντο μπορεί να συσχετιστεί με παθήσεις της καρδιάς, σακχαρώδη διαβήτη, προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα, καρκίνο, ακόμα και με μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Λήψη φαρμάκων

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο, όπως τα φάρμακα για την υπέρταση, κάποια αντικαταθλιπτικά, φάρμακα για την επιληψία και διάφορες αγωγές για αντισύλληψη.

Κατανάλωση αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία, επομένως μην καταναλώνετε αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πότε και Γιατί Μειώνεται η Σεξουαλική Αντοχή στους Άντρες

Οι Λόγοι που τα Ζευγάρια δε Συζητούν τα Προβλήματα στο Σεξ

Γυναικείο Σώμα και Αποχή από το Σεξ

Πότε ένας Άντρας Αποφεύγει το Σεξ

Πότε οι Άντρες Προσποιούνται Οργασμό

Ερωτική Διάθεση στην Εμμηνόπαυση