Υγεία & Ομορφιά
Τα Γαλακτοκομικά Επηρεάζουν το Δέρμα;
ΔερματολογίαΔιατροφή

Τα Γαλακτοκομικά Επηρεάζουν το Δέρμα;

Αν αντιμετωπίζετε ανεπιθύμητη ακμή, το πιθανότερο είναι ότι έχετε λάβει πολλές συμβουλές.

Μπορεί να σας έχουν πει να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας ή να κόψετε τη ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά.

Η αλήθεια είναι ότι η σύνδεση μεταξύ διατροφής κι ατελειών είναι συχνά μια πολύπλοκη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η σχέση μεταξύ γαλακτοκομικών κι ακμής είναι γνωστή, αλλά δεν είναι πλήρως κατανοητή.

Υπάρχει περισσότερο μια σχέση με το αποβουτυρωμένο γάλα, παρά με το πλήρες γάλα.

Αυτό υποδηλώνει ότι η επεξεργασία του γάλακτος μπορεί να αλλάξει ορισμένες από τις αυξητικές ορμόνες. 

Κάποιες ενδείξεις σε ορισμένες ενώσεις στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δείχνουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξήσουν την παραγωγή σμήγματος.

Σίγουρα αυτά τα δύο δεν είναι ιδανικά για όσους είναι επιρρεπείς στην ακμή.

Η αλήθεια είναι ότι η σύνδεση μεταξύ διατροφής κι ατελειών είναι μια πολύπλοκη υπόθεση.Ακμή και γαλακτοκομικά

Σε κάθε περίπτωση είναι πραγματικά καλύτερο να μιλήσετε με έναν δερματολόγο ή και διαιτολόγο, πριν αποφασίσετε τι είναι σωστό για εσάς.

Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό.

Ένας ειδικός θα σας βοηθήσει να χαράξετε την καλύτερη πορεία προς ένα καθαρό δέρμα.

Σε γενικές γραμμές, οι δερματολόγοι δεν αποκλείουν μια ολόκληρη κατηγορία τροφών, εκτός εάν τα αποτελέσματα είναι σημαντικά κι αισθητά.

Ορισμένες διατροφικές συνδέσεις είναι πιο άμεσες, όπως οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Αυτές οι τροφές αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή ελαίου και να προκαλέσουν ακμή.

Αυτό όμως δεν ισχύει ακόμη για τα γαλακτοκομικά.

Όταν πρόκειται να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα που προτιμάτε, να προσέχετε τι είδους γάλα θα χρησιμοποιήσετε.

Μερικά υποκατάστατα γάλακτος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε ασβέστιο και πρωτεΐνη, αλλά μερικά, όπως το ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου, είναι πραγματικά απλώς ζαχαρούχο, εμπλουτισμένο με ασβέστιο.

Ίσως είναι καλύτερα να επιλέξετε κάτι όπως το γάλα σόγιας, το οποίο έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη κι υψηλότερη σε φυτική πρωτεΐνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πείτε Αντίο στις Πανάδες του Καλοκαιριού

Σταφύλια – Όλα τα Οφέλη που Προσφέρουν

Evi Makavelou

Πώς να Κάνετε Επανεκκίνηση στη Διατροφή σας;

Evi Makavelou

Το Λιποκύτταρο

yoadmin

Η Κατάλληλη Διατροφή αν Έχετε Υπόταση

Evi Makavelou

Ακμή Κατά την Περίοδο – Γιατί Εμφανίζεται και πώς θα την Καταπολεμήσετε

a.alefragkis

7 Σνακ που Μπορείτε να Καταναλώνετε Χωρίς Ενοχές

Ακμή στην Ενήλική Ζωή: Οι Αιτίες που Συχνά Αγνοούμε

Πιπεριές – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Κουρκουμάς – «Φάρμακο» της Φύσης

Evi Makavelou

Αυτές Είναι οι Τροφές – Κλειδιά για να Αποκτήσετε Επίπεδη Κοιλιά

a.alefragkis

Καλά Λιπαρά – Οφέλη και Καλύτερες Πηγές

Evi Makavelou