Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Η Συχνή Κατανάλωση Γάλακτος δεν Αυξάνει τη Χοληστερίνη

Η τακτική κατανάλωση γάλακτος δεν συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, όπως δείχνει μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη.

Η Συχνή Κατανάλωση Γάλακτος δεν Αυξάνει τη Χοληστερίνη.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Επιστήμης της Διατροφής Βιμάλ Καράνι του βρετανικού ανεπιστημίου του Ρέντινγκ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα Παχυσαρκίας “International Journal of Obesity”, αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) τρεις μεγάλες έρευνες, που αφορούσαν συνολικά περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά μεγάλες ποσότητες γάλακτος έχουν χαμηλότερα επίπεδα τόσο «καλής» (HDL) και όσο «κακής» χοληστερίνης (LDL), μολονότι ο μέσος δείκτης μάζας του σώματός τους είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου γάλα.

Επίσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι πίνουν τακτικά γάλα έχουν κατά μέσο όρο 14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μείωση στην κατανάλωση γάλακτος δεν είναι αναγκαία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, παρόλο που παρατηρείται μία μικρή αύξηση στον δείκτη μάζας σώματος και στο σωματικό λίπος όσων πίνουν γάλα», δήλωσε ο δρ Καράνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργασία από το Σπίτι: Συνέπειες και Οφέλη

Διπλασιασμός των Ασθενών με Άνοια έως το 2050

yoadmin

Η Πανδημία Επιδείνωσε τις Ανισότητες των Δύο Φύλων

Η Λήψη Συμπληρωμάτων Βιταμίνης D3 Μειώνει τον Κίνδυνο Μεταστατικού Καρκίνου

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Μετά τον Κορωνοϊό Εποχή

a.alefragkis

Πώς η Ελλάδα Κερδίζει τη Μάχη του Κορωνοϊού

yoadmin

Οδηγίες Εφαρμογής Απλής Χειρουργικής Μάσκας

yoadmin

Ο Καλός Ύπνος Μειώνει τον Κίνδυνο για Έμφραγμα ή Εγκεφαλικό

Τι Γνωρίζουμε για τις Περιπτώσεις Ηπατίτιδας Αδιευκρίνιστης Αιτιολογίας στα Παιδιά

Covid-19 – Tο Εμβόλιο των Pfizer/BioNTech Φαίνεται Αποτελεσματικό Κατά του Παραλλαγμένου Στελέχους του Νέου Κορωνοϊού που Ταυτοποιήθηκε Πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία

Evi Makavelou

Η Περίοδος αυτή Είναι Δύσκολη για την Ευρώπη Καθώς Ανοίγουν τα Σχολεία

Κορωνοϊός – Η Μετάλλαξη του Ιού Αυξάνει τις Πιθανότητες Μόλυνσης

yoadmin