Υγεία & Ομορφιά
Κουρκουμάς - «Φάρμακο» της Φύσης
Διατροφή

Κουρκουμάς – «Φάρμακο» της Φύσης

Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για τα πολλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας.

Ένα από τα αγαπημένα μας συστατικά που υποστηρίζουν τα αντιοξειδωτικά δεν είναι άλλο από τον κουρκουμά, ο οποίος συνοδεύεται από μια σειρά από διατροφικά προνόμια.

Ο κουρκουμάς και το κύριο ενεργό συστατικό του, τα κουρκουμινοειδή (η κουρκουμίνη είναι το διάσημο), βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση του κυτταρικού οξειδωτικού στρες.

Μήπως λοιπόν να αρχίζατε να βάζετε περισσότερο κουρκουμά στην καθημερινότητά σας;

Το χρυσό λάτε γάλακτος καταναλώνεται εδώ κι αιώνες.1. Εντάξτε το στο πρωινό σας

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, οπότε γιατί να μην προσθέσετε λίγο κουρκουμά στο μείγμα;

Μπορείτε να τρώτε τα πρωινά σας αυγά με μαύρο πιπέρι, κουρκουμά και πάπρικα.

Δοκιμάστε επίσης να χρησιμοποιείτε κουρκουμά στο πρωινό σας smoothie ή να πίνετε τσάι με κουρκουμά για να ξεκινήσετε τη μέρα.

2. Πάρτε ένα συμπλήρωμα κουρκουμά

Μπορείτε να προσθέσετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας με τον παλιομοδίτικο τρόπο, αλλά η λήψη ενός καθημερινού συμπληρώματος είναι επίσης ένας εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος.

Έτσι θα διασφαλίσετε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τα πολλά οφέλη του κουρκουμά για την υγεία.

3. Φτιάξτε ένα χρυσό λάτε γάλακτος

Το χρυσό λάτε γάλακτος καταναλώνεται εδώ κι αιώνες.

Αυτό το ζεστό και καταπραϋντικό ρόφημα είναι ιδανικό για χαλάρωση πριν τον ύπνο ή όποτε θέλετε λίγη επιπλέον ηρεμία.

Για να το φτιάξετε, απλά συνδυάστε 1 φλιτζάνι από το γάλα της επιλογής σας, ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη και μια πρέζα μαύρο πιπέρι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε το στη φωτιά.

Μη διστάσετε να προσθέσετε λίγη κανέλα, κάρδαμο, μέλι ή και λάδι καρύδας, αν θέλετε.

4. Προσθέστε το σε σάλτσες και ντρέσινγκ

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η προσθήκη κουρκουμά στις αγαπημένες σας σάλτσες και ντρέσινγκ είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να τον χρησιμοποιήσετε σε πολλά διαφορετικά γεύματα.

Μπορείτε να φτιάξετε μια σάλτσα με κουρκουμά, ταχίνι και μηλόξυδο.

Χτυπήστε τα για λίγο και ρίξτε το μείγμα πάνω από την επόμενη σαλάτα, το μπολ με τα δημητριακά ή μια σε ψητά λαχανικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Διατροφική Αξία του Παραδοσιακού Γιαουρτιού

Evi Makavelou

Θυμάρι – Οι Άγνωστες Ευεργετικές Δράσεις του για την Υγεία

Φαγητό Μετά τις 8 το Βράδυ – Τελικά Πόσο Παχαίνει;

a.alefragkis

Ζωμός των Οστών – Γιατί Είναι Superfood;

Evi Makavelou

Υγιεινές Ιδέες για Πρωινό στην Εγκυμοσύνη

Evi Makavelou

Τα πιο Συχνά Λάθη στο Μαγείρεμα

Evi Makavelou

Φθινοπωρινά Τρόφιμα για Απώλεια Βάρους

Διατροφικός Αγώνας κατά της Γήρανσης

yoadmin

Τροφές με Υψηλή Περιεκτικότητα σε Λιπαρά

a.alefragkis

Η Καφεΐνη και ο Ρόλος της στον Ύπνο

Evi Makavelou

Οι Λόγοι που Οδηγούν στη Χορτοφαγική Διατροφή

Evi Makavelou

Πώς θα Αποφύγετε την Υπερφαγία Όταν Εργάζεστε από το Σπίτι

a.alefragkis