Υγεία & Ομορφιά
Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα
Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα
Επικαιρότητα

Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα

Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική μελέτη, η τακτική κατανάλωση βιολογικών προϊόντων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για μερικά είδη καρκίνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Τζούλια Μπόντρι του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (INSERM) της Γαλλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 69.000 ανθρώπους σε βάθος πενταετίας.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι όσοι έτρωγαν τα περισσότερα βιολογικά/οργανικά προϊόντα, είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο διάγνωσης καρκίνου, σε σχέση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα (ή καθόλου) τέτοια προϊόντα.

Ο κίνδυνος ήταν μειωμένος κατά 34% όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, κατά 76% για κάθε είδους λέμφωμα και κατά 86% ειδικότερα για λέμφωμα μη-Hodgkin.
 Μικρότερος ο Κίνδυνος Μερικών Καρκίνων για Όσους Τρώνε Βιολογικά Προϊόντα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταναλωτές δεν πρέπει να σταματήσουν να τρώνε μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά, αν δεν μπορούν να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα, επειδή είναι πιο ακριβά. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, είτε είναι βιολογικά είtε όχι, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και καρκίνο.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη οι τρώνε βιολογικά/οργανικά προϊόντα, είναι συχνότερα παντρεμένοι, έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα και υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, ενώ καταναλώνουν λιγότερα επεξεργασμένα κρέατα και πίνουν λιγότερο αλκοόλ.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 – Η Novo Nordisk Hellas Ενισχύει τις Δράσεις Ενημέρωσης

Σπάνια Γονιδιακή Μετάλλαξη Προκαλεί Ανοσμία στα Ψάρια

Έντονο Αίσθημα Μοναξιάς Βιώνουν οι Νεαροί Ενήλικες

Κορωνοϊός – Η Ευρεία Χρήση Μάσκας Μπορεί να Αποτρέψει Νέα Κύματα της Πανδημίας

admin

Επιστημονική Ομάδα «Φυματίωσης» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας – Ο Αριθμός των Ασθενών με Φυματίωση θα Αυξηθεί Παγκοσμίως λόγω της Πανδημίας COVID-19

Evi Makavelou

Τα Συμπτώματα από το Γαστρεντερικό Σύστημα Σχετίζονται με Σοβαρότερη COVID-19

Η Κοινή Γνώμη και η Έκταση της Παρενόχλησης και της Βίας

Δείκτης Πρόγνωσης για Πολλές Ασθένειες τα Μικρόβια του Εντέρου

admin

ΠΟΕΔΗΝ – Η Δημόσια Υγεία Βρίσκεται στην Εντατική

admin

Εμβολιασμό Κατά Προτεραιότητα Συνιστούν οι Ευρωπαϊκές Υγειονομικές Υπηρεσίες

Σε Μερικούς Ασθενείς με Κορωνοϊό τα Συμπτώματα Διαρκούν επί Μήνες

admin

Πόσο Πιθανή Είναι η Επαναμόλυνση Μετά από Λοίμωξη με Covid-19;