Υγεία & Ομορφιά
Ο κάθε άνθρωπος είτε άντρας είτε γυναίκα έχει κάποια ευαίσθητα σημεία στο σώμα του και ορισμένες ερωτογενείς ζώνες.
Σεξουαλικότητα

Οι πιο Ερωτογενείς Ζώνες

Ο κάθε άνθρωπος είτε άντρας είτε γυναίκα έχει κάποια ευαίσθητα σημεία στο σώμα του και ορισμένες ερωτογενείς ζώνες.

Το θέμα της σεξουαλικής διέγερσης και απόλαυσης συνεπάγεται την ενασχόληση με περισσότερα σημεία και περιοχές του σώματος από τα προφανή.

Με άλλα λόγια αυτό που εννοείται εδώ είναι ότι πρέπει ο καθένας να εξερευνά και να διεγείρει το σώμα του συντρόφου του, ώστε να το προετοιμάσει όσο πιο κατάλληλα γίνεται για την ερωτική πράξη.

Το γυναικείο σώμα για πολλούς θεωρείται πιο σύνθετο όσον αφορά τις ερωτογενείς του ζώνες.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κυριότερη ερωτογενής ζώνη μιας γυναίκας είναι η επιδερμίδα της, οπότε εξερευνώντας κάθε σημείο του σώματός της μπορείτε να προκαλέσετε τη διέγερση που αναζητάτε.

Είναι μάταιο λοιπόν να προσπαθήσετε να φτιάξετε έναν “χάρτη’ του γυναικείου σώματος στον οποίο θα τοποθετηθούν σύνορα ερωτογενών ζωνών γιατί δεν υπάρχουν.

Πρέπει όμως να σημειωθεί πως κάποια σημεία του γυναικείου σώματος είναι πράγματι πιο ευαίσθητα, μιας και αποτελούν την κατάληξη ενός πλήθους νευρικών απολήξεων.

Βλέποντάς το λοιπόν από αυτήν την άποψη, το στήθος και τα γεννητικά όργανα αποτελούν τις σημαντικότερες ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος.

Συμπληρωματικά άλλες περιοχές, όπως οι γοφοί, οι ώμοι, ο λαιμός και η ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, με τη διέγερσή τους να μπορεί να προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση.

Περιοχές, όπως οι γοφοί, οι ώμοι, ο λαιμός και η ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, με τη διέγερσή τους να μπορεί να προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση.

Ας μην ξεχνάμε πως κάθε γυναίκα έχει διαφορετική ευαισθησία στα σημεία του σώματός της με τις ερωτογενείς περιοχές να διαφέρουν.

Αξίζει λοιπόν να αφιερωθεί χρόνος, ο οποίος θα είναι πολύτιμος για την εξερεύνηση του σώματός της μαζί με τον σύντροφό της κατά τη σεξουαλική πράξη, έτσι ώστε να ανακαλυφθούν οι περιοχές που τη διεγείρουν ακόμα περισσότερο και να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση σε μελλοντικές ερωτικές επαφές.

Σε ό,τι αφορά τους άντρες η κυριότερη διαφορά ανάμεσα στο αντρικό και στο γυναικείο σώμα ως προς τις ερωτογενείς ζώνες είναι πως οι άντρες δεν επιθυμούν τη διέγερση σε όλο τους το σώμα, αλλά η ικανοποίησή τους έρχεται κατά κύριο λόγο μέσα από τη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων.

Από την άλλη πλευρά ο λαιμός, το στέρνο, οι γλουτοί και η πλάτη κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης αποτελούν στην πλειονότητα των αντρών μέρη που η διέγερσή τους αυξάνει την ερωτική τους ικανοποίηση.

Πάντως θα πρέπει και αξίζει να σημειωθεί ότι η κυριότερη ερωτογενής ζώνη και των δύο φύλων είναι μια και είναι κοινή.

Πρόκειται για το μυαλό που οδηγεί σε διέγερση μέσω των φαντασιώσεων και των σκέψεων.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του μυαλού στην ερωτική επαφή, μιας και μια σκέψη μόνο αρκεί για να φουντώσει το πάθος ή να το εξαφανίσει εντελώς.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συχνές Απορίες των Αντρών για το Σεξ

a.alefragkis

Τα Διαφορετικά Είδη Οργασμού

Evi Makavelou

Σεξ – Τα Λάθη που δεν Πρέπει να Κάνουν οι Γυναίκες

Πώς θα Κάνετε Καλύτερο Σεξ

Evi Makavelou

Σεξ και Εγκυμοσύνη – Ποιες Είναι οι Ιδανικότερες Στάσεις

Τι Πρέπει να Ξέρετε για το Χάπι της Επόμενης Ημέρας

yoadmin

Τροφές που δεν Πρέπει να Τρως πριν το Σεξ

yoadmin

Βότανα που Αυξάνουν την Ερωτική Επιθυμία

a.alefragkis

Μυστικά για να Κάνετε το Σεξ που Πάντα Ονειρευόσασταν

Evi Makavelou

7 Συμβουλές για να Βελτιώσετε τα Προκαταρκτικά στο Σεξ

yoadmin

Απουσία Οργασμού – Γιατί Συμβαίνει

Evi Makavelou

Πόνος στο Στομάχι μετά το Σεξ

yoadmin