Υγεία & Ομορφιά
Πρωινό και επίπεδα σακχάρου
Επικαιρότητα

Όσοι Αρχίζουν να Τρώνε πριν τις 8:30 το Πρωί Μειώνουν τον Κίνδυνο Διαβήτη

Οι άνθρωποι που αρχίζουν το φαγητό πριν τις 8:30 το πρωί έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Μάριαμ Άλι του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο που έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο διαδικτυακό ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν στοιχεία για 10.575 άτομα που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με τον συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα που έτρωγαν, από το πρωινό έως το βραδινό:

Λιγότερο από δέκα ώρες, 10 έως 13 και περισσότερες από 13 ώρες.

Επίσης δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες ανάλογα με το αν κάποιος ξεκινούσε να τρώει πριν ή μετά τις 08:30 το πρωί.

«Βρήκαμε ότι όσοι αρχίζουν να τρώνε νωρίτερα στη διάρκεια της μέρας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μικρότερη ινσουλινοαντίσταση, άσχετα με το αν περιορίζουν το εύρος της λήψης τροφής σε λιγότερες από 10 ώρες ή “απλώνουν” το φαγητό τους σε πάνω από 13 ώρες καθημερινά», δήλωσε η δρ Άλι.

Η αντίσταση ή αντοχή στην ινσουλίνη συμβαίνει όταν το σώμα δεν ανταποκρίνεται εξίσου καλά στην παραγόμενη από το πάγκρεας ορμόνη και η γλυκόζη δυσκολεύεται να εισέλθει στα κύτταρα για να μεταβολιστεί με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Το Κάπνισμα και το Άτμισμα Αυξάνουν τον Κίνδυνο για Σοβαρή Λοίμωξη

admin

Η Google Ερμηνεύει τις Ακτινογραφίες

admin

Ποιες Είναι οι Παράπλευρες Απώλειες της COVID-19;

admin

Ένα Έξυπνο Τσιρότο και Ένα Έξυπνο Δαχτυλίδι Προτείνονται ως Νέοι Τρόποι Διάγνωσης των Συμπτωμάτων της Covid-19

admin

Πάντα ένα Βήμα Μπροστά, με Ασφάλεια σε κάθε Καινοτόμο Υπηρεσία!

admin

Νέα Επαναστατική Ακτινοθεραπεία κατά του Καρκίνου που Διαρκεί Δευτερόλεπτα

admin

Το Παλαιότερο Κρυολόγημα Λόγω Άλλων Κορωνοϊών Βοηθά στην Προστασία Έναντι της COVID-19

admin

Η Ρύπανση του Αέρα Αυξάνει τους Θανάτους από COVID-19 Κατά 9% στην Ελλάδα

Κορωνοϊός – Xορήγηση Πλάσματος Ιαθέντων από τη Νόσο

admin

Η Ισχυρή Διάχυση της Γύρης Αυξάνει τον Κίνδυνο Μόλυνσης από τον Κορωνοϊό

Evi Makavelou

Η Κατανάλωση Λαχανικών Δεν Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο

Οι Υποσχέσεις της Υδροξυχλωροκίνης κατά του Κορωνοϊού

admin