Υγεία & Ομορφιά
Συμβουλές Κλειδιά πριν την Κύηση
Συμβουλές Κλειδιά πριν την Κύηση
Εγκυμοσύνη

Τι Πρέπει να Κάνετε πριν να Μείνετε Έγκυος

Αν σχεδιάζετε να μείνετε στο επόμενο χρονικό διάστημα έγκυος, είναι καλό να προσέξετε τη διατροφή σας και να εντάξετε σε αυτήν νέες τροφές, που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια ομαλή εγκυμοσύνη και να αποκτήσετε ένα υγιές μωρό.

Συμβουλές Κλειδιά πριν την Κύηση

• Συστήνεται η λήψη συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος ένα μήνα πριν από τη σύλληψη και τους δύο πρώτους μήνες της κύησης.

• Σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνιστάται η λήψη ιωδίου σε δόση 100 mcg / ημέρα σε όλες τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας (15-45 ετών) και σε δόση 200 mcg / ημέρα κατά τους πρώτους μήνες της κύησης.

• Κρίνεται σκόπιμη η διαιτητική αγωγή των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, τόσο πριν, όσο και μετά τη σύλληψη, έτσι ώστε να εφοδιαστούν με το σύνολο όλων των απαραίτητων διατροφικών οδηγιών και να ξεκινήσουν τη διαδικασία υιοθέτησης των υγιεινών διαιτητικών τακτικών που θα τους εξασφαλίσουν μία φυσιολογική εγκυμοσύνη, έναν ομαλό τοκετό και ένα υγιές βρέφος.

Συμβουλές Κλειδιά πριν την Κύηση

• Η γυναίκα πρέπει να φτάσει στο ιδανικό για αυτήν βάρος πριν τη σύλληψη, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται η απώλεια βάρους κατά την κύηση.

• Πρέπει επίσης να λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε να εντοπίζονται και να διορθώνονται όλες οι διατροφικές ανεπάρκειες πριν τη σύλληψη.

Οι κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις μπορούν να αποκαλύψουν την ανεπάρκεια του σώματος σε απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με τις αντίστοιχες υγιεινοδιαιτητικές προσαρμογές και τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Η Σημασία του Ιδανικού Βάρους πριν τη Σύλληψη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προβλήματα στην μαμά και το έμβρυο μπορεί να παρουσιαστούν και λόγω χαμηλού βάρους, αλλά και λόγω υψηλού βάρους.

Σε μία γυναίκα που είναι υπέρβαρη, αυξάνεται ο κίνδυνος να παρουσιάσει κατά την εγκυμοσύνη διαβήτη ή υπέρταση.

Εάν ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) είναι πάνω από 30, η πιθανότητα να παρουσιάσει υπέρταση στην κύηση αυξάνεται κατά ένα συντελεστή 6-8.

Τι Πρέπει να Κάνετε πριν να Μείνετε Έγκυος

Όσον αφορά το διαβήτη κύησης, ο κίνδυνος εμφάνισης του αυξάνεται κατά ένα συντελεστή έως 7, που έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες αποβολής 3-4 φορές.

Εφόσον η απώλεια βάρους δε συστήνεται σε καμία περίπτωση στην περίοδο της εγκυμοσύνης, η γυναίκα που επιθυμεί τη σύλληψη πρέπει να φτάσει το επιθυμητό βάρος και να το συντηρήσει έως και ένα τρίμηνο πριν τη σύλληψη.

Στις γυναίκες που έχουν δείκτη μάζας σώματος χαμηλότερο από 20, ο κίνδυνος να εμφανιστεί ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μεγαλύτερος.

Συστήνεται λοιπόν στις λιποβαρείς γυναίκες να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες και μέταλλα) την επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός και Εγκυμοσύνη – Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

a.alefragkis

Φρούτα στην Εγκυμοσύνη – Ποια να Επιλέξετε

Evi Makavelou

Μυστικά Ομορφιάς για Εγκύους

Πότε το Πρήξιμο στη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης Είναι Ανησυχητικό

a.alefragkis

Νέες Μητέρες – Φροντίστε τον Εαυτό σας και Ενημερωθείτε

yoadmin

Οι Αλλαγές στο Σώμα Κατά την Εγκυμοσύνη

Evi Makavelou

Θυρεοειδίτιδα κατά τη Λοχεία

yoadmin

Ποια Πράγματα Αντιλαμβάνεται το Έμβρυο Μέσα από τη Μήτρα

Τα Οφέλη της Άσκησης κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης

a.alefragkis

Ενοχλητικά Συμπτώματα στην Εγκυμοσύνη

Οι Ραγάδες στην Εγκυμοσύνη

Evi Makavelou

2 Επικίνδυνες Παθήσεις για την Εγκυμοσύνη

yoadmin