Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Το Υποψήφιο Εμβόλιο Κατά του Νέου Κορωνοϊού της Sinovac Φέρεται να Εγκρίθηκε για Επείγουσα Χρήση

Το υποψήφιο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού της Sinovac Biotech, το CoronaVac, έλαβε έγκριση τον Ιούλιο για επείγουσα χρήση στο πλαίσιο ενός προγράμματος στην Κίνα για τον εμβολιασμό ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως το υγειονομικό προσωπικό.

Ο China National Biotec Group (CNBG), μια μονάδα του κρατικής ιδιοκτησίας φαρμακευτικού κολοσσού China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), δήλωσε επίσης πως εξασφάλισε έγκριση για επείγουσα χρήση ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat την περασμένη Κυριακή.

Ο CNBG, που διαθέτει δύο υποψήφια εμβόλια στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, δεν ανέφερε ποιο από τα εμβόλιά του έλαβε την έγκριση για επείγουσα χρήση.

Η Κίνα έχει αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε ομάδες υψηλού κινδύνου από τον Ιούλιο και ένας υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε στα κρατικά ΜΜΕ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα πως οι αρχές μπορεί να εξετάσουν μια ελαφρά διεύρυνση του προγράμματος επείγουσας χρήσης στην προσπάθεια να αποτρέψουν ενδεχόμενα ξεσπάσματα στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Επισήμως, η Κίνα δεν έχει κοινοποιήσει πολλές λεπτομέρειες για το ποια υποψήφια εμβόλια έχουν δοθεί σε ανθρώπους υψηλού κινδύνου βάσει του προγράμματος επείγουσας χρήσης, ούτε πόσοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν τον Ιούλιο, πριν από το πρόγραμμα επείγουσας χρήσης, πως οι υπάλληλοι σε κρατικές εταιρίες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό επιτρέπεται να λάβουν ένα από τα δύο εμβόλια που αναπτύσσει ο CNBG, ενώ ο στρατός της Κίνας έχει εγκρίνει από την πλευρά του τη χρήση του υποψήφιου εμβολίου της CanSino Biologics.

Επτά εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι σε στάδιο τελικών δοκιμών σε όλο τον κόσμο και τέσσερα από αυτά είναι από την Κίνα.

Αλλά κανένα εμβόλιο δεν έχει περάσει ακόμη το τελικό στάδιο δοκιμών που αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό (όροι που συνήθως πρέπει να πληρούνται προκειμένου να λάβουν κανονιστική έγκριση για μαζική χρήση).

Η ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, έχει σκοτώσει περισσότερους από 800.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόπωση, Κατάθλιψη, Πόνος: Τα Μακροπρόθεσμα Συμπτώματα της Covid-19

Αυξημένος ο Κίνδυνος Καρκίνου του Θυρεοειδούς για Όσους Εκτίθενται Συχνά σε Τεχνητό Φως τα Βράδια, Ιδίως Γυναίκες

Evi Makavelou

5 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τα Ανασυνδυασμένα Στελέχη του SARS-CoV-2

Τα Φυτά στο Σπίτι Βελτιώνουν την Ψυχική Κατάσταση των Ανθρώπων στη Διάρκεια του Lockdown

Evi Makavelou

Κικίλιας: Ο Αντικαπνιστικός Νόμος Εφαρμόζεται Επιτυχώς

a.alefragkis

Νέο Οπιούχο Αναλγητικό Χωρίς Παρενέργειες Μορφίνης

yoadmin

Οι Ηλικιωμένοι με Διπλό Αισθητηριακό Πρόβλημα Έχουν 86% Μεγαλύτερη Πιθανότητα να Εμφανίσουν Άνοια

yoadmin

Νέο Φάρμακο για την Πρόληψη της Ημικρανίας

yoadmin

Ο Ασφαλής Χειρισμός των Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

yoadmin

Η Συσχέτιση της COVID-19 με τη Διατροφή και την Παχυσαρκία στα Χαμηλότερα Κοινωνικοοικονομικά Στρώματα

yoadmin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εχθρός μας Είναι ο Καπνός, Όχι οι Καπνιστές!

yoadmin

Οι Νέοι Δηλώνουν Έτοιμοι για Επανεκκίνηση μετά την Πανδημία

yoadmin