Υγεία & Ομορφιά
Απώλεια Βάρους - Τροφές που Καίνε Λίπος
Διατροφή

Απώλεια Βάρους – Τροφές που Καίνε Λίπος

Το λίπος μεταβολίζεται από το σώμα για να απελευθερώσει την ενέργεια που χρειάζεται, κι αυτή η ενέργεια μετριέται σε θερμίδες.

Αλλά εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε, το σώμα θα αποθηκεύσει το περιττό λίπος, οδηγώντας σε αύξηση βάρους.

Όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίει το σώμα σας και το αντίστροφο.

Με αυτή τη λογική, η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όταν καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε.

Περιττό να πούμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του σωματικού λίπους.

Ακολουθούν μερικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του περιττού σωματικού λίπους.

Η υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του σωματικού λίπους.1. Τροφές πυκνές σε φυτικές ίνες

Οι λιναρόσποροι, οι σπόροι chia και τα πολύχρωμα μη αμυλούχα λαχανικά (μωβ λάχανο, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, σπαράγγια) είναι όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά χαμηλή θερμιδική και γλυκαιμική αξία.

Οι φυτικές ίνες και τα φυτοχημικά που περιέχονται σε αυτά βοηθούν στη μείωση της απορρόφησης των θερμίδων και του λίπους σε άλλα τρόφιμα.

Όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό μιας δίαιτας απώλειας βάρους, η εστίαση στην προσθήκη τέτοιων τροφών αντί στον περιορισμό άλλων λιγότερο υγιεινών μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος με βιώσιμο τρόπο.

2. Πράσινο τσάι

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με μείωση του σωματικού λίπους και τη βελτίωση των μεταβολικών παραμέτρων.

Το πράσινο τσάι περιέχει πολλά βιοενεργά συστατικά, όπως πολυφαινόλες, ελεύθερα αμινοξέα και καφεΐνη.

Επηρεάζει τον μεταβολισμό του λίπους, καταστέλλει τη λιπογένεση κι αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη και την οξείδωση του λίπους.

3. Πράσινα μήλα

Η κατανάλωση πράσινου μήλου μπορεί να βοηθήσει στην καύση του υπερβολικού σωματικού λίπους.

Οι φλούδες των βιολογικών πράσινων μήλων (τα οποία είναι πλούσια σε μια διαλυτή ίνα που ονομάζεται πηκτίνη) είναι καλύτερες από το ολόκληρο μήλο.

4. Μπρόκολο

Τα σταυρανθή λαχανικά γενικά έχει αποδειχθεί ότι έχουν μυριάδες οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των επιδράσεων κατά της παχυσαρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλά Λιπαρά – Οφέλη και Καλύτερες Πηγές

Evi Makavelou

Τα Οφέλη των Βιταμινών Β

admin

Ξίδι – Αδυνάτισμα και Καλή Υγεία

admin

Η Μεσογειακή Διατροφή και τα Τρόφιμά της

Evi Makavelou

Καλή επιτυχία στις πανελλήνιες με tips από το YO.gr !

Akis Karamanos

Γιατί Πρέπει να Τρώτε πιο Αργά;

admin

Διατροφή για Μαλλιά, Δέρμα και Νύχια

admin

Πώς θα Καταναλώνετε Λιγότερη Ζάχαρη;

Evi Makavelou

Μουρουνέλαιο – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Στιγμιαίος Καφές – Η Συμβολή του στην Άσκηση

Evi Makavelou

Intermittent fasting vs Δίαιτα χαμηλών θερμίδων

Akis Karamanos

Ελιές – Γιατί να τις Εντάξετε στη Διατροφή σας;

Evi Makavelou