Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή για Υγιές Δέρμα
Διατροφή

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Η κατάσταση του δέρματός σας είναι η εμφανέστερη απεικόνιση της ωφέλειας της υγιεινής διατροφής ή της επιβλαβούς επίδρασης μιας μη εξισορροπημένης διατροφής.

Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα.

Ακμή

Αίτια: Το υπερβολικό ιωδιούχο αλάτι ή τροφές πλούσιες σε ιώδιο (π.χ., γαρίδες, γλώσσα, σαρδέλες, τόνος) και τα πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα φλεγμονώδη κατάσταση.

Τα πολλά επεξεργασμένα γλυκά, οι λιπαρές και πικάντικες τροφές και τα είδη που έχουν πολλά συντηρητικά μπορούν εξίσου να προκαλέσουν ερεθισμό.

Βασικά Θρεπτικά Συστατικά: Επιπλέον ποσότητες ψευδαργύρου.

Αν το πάρετε σαν συμπλήρωμα, δε χρειάζονται περισσότερα από 30-40 mg την ημέρα 1 1/2 ώρα μετά το φαγητό, κατά προτίμηση το βράδυ.

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Οι εξάρσεις της ακμής που σχετίζονται με προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο ή αντισυλληπτικά μπορεί να ανταποκριθούν σε επιπλέον πρόσληψη ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β και ειδικότερα Β6.

Η ακμή στους άντρες μοιάζει να βελτιώνεται με μικρές ποσότητες σεληνίου (200 mg την ημέρα).

Δέρμα που Γέρναει – ρυτίδες, ραγάδες, καφέ λεκέδες, απώλεια ελαστικότητας-

Αίτια: Υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου, ανεπαρκής προστασία της επιφάνειας του δέρματος (με κάποια κρέμα) από την αφυδάτωση, κάπνισμα, μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πολλά φάρμακα, μακροχρόνια θεραπεία με αλοιφή κορτικοστεροειδών, ταχεία και υπερβολική απώλεια βάρους, διαταραχή της ορμονικής θεραπείας (π.χ., χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων), ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτήν.

Βασικά θρεπτικά συστατικά:

  1. Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)
  2. Βιταμίνη C (εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα)
  3. Ψευδάργυρο (εντόσθια, θαλασσινά, ξηροί καρποί, καρότα, δημητριακά)
  4. Σελήνιο (οστρακοειδή, μαγιά μπίρας, λάχανο, σκόρδο, κρεμμύδι)
  5. Τακτική πρόσληψη βασικών λιπαρών οξέων (ιχθυέλαια)
  6. Η επιπλέον βιταμίνη Ε (σιτάλευρο, σπαράγγια) προστατεύει από την οξείδωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροφές με Υπερβολικό Αλάτι

Evi Makavelou

Σχέση Διατροφής και Ημικρανίας

admin

Σούπα – Το Κατεξοχήν Χειμωνιάτικο Φαγητό

Evi Makavelou

Φώσφορος – Ένα Πολύτιμο Μέταλλο

Evi Makavelou

Η Συνεισφορά των Φυτών στην Υγεία της Γυναίκας

admin

Το Πεπόνι και τα Πολλαπλά Οφέλη του

Αυτοί Είναι οι Λόγοι που Πρέπει να Τρώτε Αργά

Evi Makavelou

Μήλο – 6 Οφέλη για την Υγεία μας

Evi Makavelou

5 Τροφές που Μειώνουν τη Χοληστερόλη!

Γιατί Πρέπει να Τρώτε πιο Αργά;

admin

Διατροφικές Συμβουλές που Φτιάχνουν τη Διάθεση

Evi Makavelou

Ξηροί Καρποί – Πόσο Παχαίνουν

Evi Makavelou