Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή για Υγιές Δέρμα
Διατροφή

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Η κατάσταση του δέρματός σας είναι η εμφανέστερη απεικόνιση της ωφέλειας της υγιεινής διατροφής ή της επιβλαβούς επίδρασης μιας μη εξισορροπημένης διατροφής.

Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα.

Ακμή

Αίτια: Το υπερβολικό ιωδιούχο αλάτι ή τροφές πλούσιες σε ιώδιο (π.χ., γαρίδες, γλώσσα, σαρδέλες, τόνος) και τα πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα φλεγμονώδη κατάσταση.

Τα πολλά επεξεργασμένα γλυκά, οι λιπαρές και πικάντικες τροφές και τα είδη που έχουν πολλά συντηρητικά μπορούν εξίσου να προκαλέσουν ερεθισμό.

Βασικά Θρεπτικά Συστατικά: Επιπλέον ποσότητες ψευδαργύρου.

Αν το πάρετε σαν συμπλήρωμα, δε χρειάζονται περισσότερα από 30-40 mg την ημέρα 1 1/2 ώρα μετά το φαγητό, κατά προτίμηση το βράδυ.

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Οι εξάρσεις της ακμής που σχετίζονται με προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο ή αντισυλληπτικά μπορεί να ανταποκριθούν σε επιπλέον πρόσληψη ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β και ειδικότερα Β6.

Η ακμή στους άντρες μοιάζει να βελτιώνεται με μικρές ποσότητες σεληνίου (200 mg την ημέρα).

Δέρμα που Γέρναει – ρυτίδες, ραγάδες, καφέ λεκέδες, απώλεια ελαστικότητας-

Αίτια: Υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου, ανεπαρκής προστασία της επιφάνειας του δέρματος (με κάποια κρέμα) από την αφυδάτωση, κάπνισμα, μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πολλά φάρμακα, μακροχρόνια θεραπεία με αλοιφή κορτικοστεροειδών, ταχεία και υπερβολική απώλεια βάρους, διαταραχή της ορμονικής θεραπείας (π.χ., χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων), ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτήν.

Βασικά θρεπτικά συστατικά:

  1. Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)
  2. Βιταμίνη C (εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα)
  3. Ψευδάργυρο (εντόσθια, θαλασσινά, ξηροί καρποί, καρότα, δημητριακά)
  4. Σελήνιο (οστρακοειδή, μαγιά μπίρας, λάχανο, σκόρδο, κρεμμύδι)
  5. Τακτική πρόσληψη βασικών λιπαρών οξέων (ιχθυέλαια)
  6. Η επιπλέον βιταμίνη Ε (σιτάλευρο, σπαράγγια) προστατεύει από την οξείδωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοιλιακό Λίπος – Τι δεν Πρέπει να Τρώτε;

Υγιεινά Σνακ για την Παραλία

Evi Makavelou

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Διατροφικές Διαταραχές

admin

Κατανάλωση Αλλαντικών: Πόσο Απειλητική Είναι για την Υγεία;

Vasiliki Tsantila

Οι Τροφές που «Καθαρίζουν» τους Πνεύμονες

admin

Επίπεδη Κοιλιά στην Παραλία

admin

Προλάβετε τον Καρκίνο Μέσα από τη Διατροφή

admin

Χολίνη – Γιατί Είναι Απαραίτητη;

Evi Makavelou

Κουνουπίδι – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Σπανάκι – Λόγοι που Θεωρείται Υπερτροφή

Evi Makavelou

Ποια Τρόφιμα Αλληλεπιδρούν με τα Φάρμακα;

admin

Τα Πάντα για τη Δίαιτα Whole30

Evi Makavelou