Υγεία & Ομορφιά
καφές και δέρμα
Επικαιρότητα

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου

Η κατανάλωση έως τριών καφέδων την ημέρα σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού και θανατηφόρας καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως, αλλά έως σήμερα λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη μακροπρόθεσμη επίπτωσή του στην καρδιαγγειακή υγεία.

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Γαλλία και κατέληξε σε καθησυχαστικά συμπεράσματα, ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 468.700 άτομα με μέση ηλικία 56 ετών, εκ των οποίων το 56% ήσαν γυναίκες.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση καφέ (καθόλου το 22%, μισός έως τρεις καφέδες το 58% και πάνω από τρεις καφέδες το 20%).

«Πρόκειται, από όσο γνωρίζουμε, για τη μεγαλύτερη μελέτη που συστηματικά αξιολόγησε τις καρδιαγγειακές επιπτώσεις της τακτικής κατανάλωσης καφέ σε έναν πληθυσμό χωρίς διαγνωσμένη καρδιοπάθεια», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούτιτ Σίμον του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης.

«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ είναι ασφαλής, καθώς ακόμη και η υψηλή καθημερινή κατανάλωση δεν σχετιζόταν με αρνητική καρδιαγγειακή έκβαση ή θνησιμότητα κατά τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια.

Αντίθετα, η κατανάλωση έως τριών καφέδων την ημέρα σχετιζόταν με μικρότερους κινδύνους για εγκεφαλικό, θάνατο από καρδιαγγειακή νόσο ή άλλη αιτία», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ, η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση σχετίζεται με 12% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, 17% μικρότερο κίνδυνο θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας και 21% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η περαιτέρω μελέτη της καρδιάς 30.650 ατόμων μέσω μαγνητικής τομογραφικής απεικόνισης έδειξε, σύμφωνα με τη δρα Σίμον, ότι «σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καφέ, οι καθημερινοί καταναλωτές έχουν καρδιά με πιο υγιές μέγεθος και καλύτερη λειτουργία».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές Mικρές Eξάρσεις Kορωνοϊού από Συναντήσεις σε Σπίτια, στην Εργασία και στις Δομές Φιλοξενίας

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Οι Αποστάσεις Ασφαλείας κατά την Άθληση

yoadmin

Η Συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μάχη Κατά της COVID-19

Ο Κακός Ύπνος Συνδέεται με Αυξημένο Κίνδυνο Γλαυκώματος

Τα Άτομα με Ασθενές Ανοσοποιητικό Σύστημα Παραμένουν Μεταδοτικοί στον Κορωνοϊό για Μεγαλύτερο Χρονικό Διάστημα

Η «Βρετανική» Μετάλλαξη του Κορωνοϊού Αυξάνει κατά Περίπου 35% τον Κίνδυνο Θανάτου από Covid-19

Evi Makavelou

Ενημέρωση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για τον Κορωνοϊό

yoadmin

Οι Εξάψεις Συνδέονται με Αυξημένο Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Επεισοδίων

yoadmin

Χωρίς Self Test Αλλά με Μάσκα οι Μαθητές Μετά το Πάσχα

Ανάκληση Σοκολάτας Γάλακτος από τον ΕΦΕΤ

Δύο Προϊόντα της DEKAZ Α.Ε. Διακρίθηκαν στα Vraveia.gr Προϊόντα Φαρμακείου 2022

Το Παλαιότερο Κρυολόγημα Λόγω Άλλων Κορωνοϊών Βοηθά στην Προστασία Έναντι της COVID-19

yoadmin