Υγεία & Ομορφιά
Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μια μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα κοινούς αναπνευστικούς ιούς, όπως τον (SARS-CoV-2) και της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).
Επικαιρότητα

Μάσκα Προσώπου Ανιχνεύει τον Κορωνοϊό και τους Ιούς της Γρίπης

Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μια μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα κοινούς αναπνευστικούς ιούς, όπως τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

Elgydium - για ένα υγιές χαμόγελο
Alopexy – Ο Σύμμαχός σου για να Αντιμετωπίσεις την Τριχόπτωση!

Η άκρως ευαίσθητη μάσκα μπορεί να προειδοποιήσει, μέσω κινητού τηλεφώνου, αυτόν που τη φοράει, ότι υπάρχει παθογόνος μικροοργανισμός τριγύρω.

Μάσκα Προσώπου Ανιχνεύει τον Κορωνοϊό και τους Ιούς της Γρίπης.Αρκούν δέκα λεπτά συζήτησης με έναν μολυσμένο άνθρωπο για να κάνει η μάσκα την ανίχνευση του μικροβίου στα σταγονίδια του αέρα που αυτός εκπνέει.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιν Φανγκ του Πανεπιστημίου Τονγκτζί της Σαγκάης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά “Matter”.

Η μάσκα διαθέτει έναν μικρό ειδικό αισθητήρα με συνθετικό μόριο που «πιάνει» στον αέρα τις μοναδικές πρωτεΐνες ενός παθογόνου ιού, ακόμη και σε ανεπαίσθητες ποσότητες, πολύ μικρότερες από εκείνες που περιέχονται σε ένα βήχα ή ένα φτάρνισμα.

Όταν ο αισθητήρας ανιχνεύει τον ιό, ένα τρανζίστορ στη μάσκα ενισχύει το σήμα και στέλνει τη σχετική προειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο του ανθρώπου που φοράει τη μάσκα.

«Η μάσκα μας δουλεύει πραγματικά καλά σε χώρους με κακό αερισμό, όπως οι ανελκυστήρες ή τα κλειστά δωμάτια, όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός», δήλωσε ο Φανγκ.

Πρόσθεσε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα, ώστε να ανιχνεύει και τον νέο μικροοργανισμό.

Οι ερευνητές ελπίζουν να βελτιώσουν τη μάσκα, μειώνοντας κι άλλο τον ελάχιστο χρόνο ανίχνευσης ιών και αυξάνοντας την ευαισθησία του αισθητήρα.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

yoadmin

Τονώστε τη Σεξουαλική Ζωή σας μετά την Καραντίνα

Evi Makavelou

Μείωση της Θνησιμότητας που Συνδέεται με τον Καρκίνο

yoadmin

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Όλοι οι Ώριμοι Έλληνες Είναι Ψηφιακοί Πολίτες

Περιορισμός Λόγω Κορωνοϊού – Οι Γιατροί Φοβούνται Συνέπειες για Άλλες Ασθένειες

yoadmin

Παγκόσμια Ημέρα Kατά του Καπνίσματος 2021

COVID-19 στα Παιδιά και ο Ρόλος του Σχολείου στη Μετάδοση της Λοίμωξης

Δύο Προϊόντα της DEKAZ Α.Ε. Διακρίθηκαν στα Vraveia.gr Προϊόντα Φαρμακείου 2022

Αυξημένη Κίνηση στα Κομμωτήρια Λόγω της Επερχόμενης Απαγόρευσης Κυκλοφορίας

Το Τσάι και η Συμβολή του στη Μακροζωία

yoadmin

Αυξημένη η Θνησιμότητα από τη Συνύπαρξη Γρίπης και Κορωνοϊού