Υγεία & Ομορφιά
Βιταμίνες σε φρούτα και λαχανικά
Διατροφή

Φρούτα – Πάρτε Όλες τις Βιταμίνες τους

Τα φρούτα όπως και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή σας.

Τα θρεπτικά συστατικά τους είναι ανεκτίμητα και αποτελούν τις καλύτερες πηγές τους.

Κομμένα λαχανικάΤο παράδοξο είναι ότι μπορεί να τα καταναλώνετε συστηματικά και παρόλα αυτά να μη λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες τους.

Διαβάστε παρακάτω τι χρειάζεται να κάνετε για να λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα αλλά και τα λαχανικά σας.

Επιλέξτε όσα είναι της εποχής

Φροντίστε να αγοράζετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.

Προτιμάτε τοπικούς παραγωγούς ή καταστήματα που γνωρίζετε ότι έχουν πιο αγνά και φρέσκα προϊόντα.

Επίσης, να αγοράζετε μικρές ποσότητες για να τις καταναλώνετε άμεσα.

Πλύντε τα σωστά

Ο καλύτερος τρόπος για να τα πλύνετε σωστά είναι να τα καθαρίσετε με τρεχούμενο νερό χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα.

Να χρησιμοποιείτε μόνο νερό και όχι και σαπούνι.

Τα κάθε είδους απορρυπαντικά δεν σας προφυλάσσουν από μικρόβια και μικροοργανισμούς.

Μην πετάτε τη φλούδα

Στη φλούδα περιέχεται το μεγαλύτερο μέρος των βιταμινών, των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών.

Αν το φρούτο τρώγεται με τη φλούδα, μην την αφαιρείτε.

Φρούτα, λαχανικά και βιταμίνεςΑν όχι, κόβετε μια λεπτή φλούδα με το μαχαίρι ή χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή.

Καταναλώστε τα μόλις τα κόψετε

Το φως και ο αέρας καταστρέφουν σημαντικό ποσοστό των βιταμινών των φρούτων σας όπως και των λαχανικών σας.

Όταν λοιπόν τα κόβετε ή τα στύβετε, να τα καταναλώνετε αμέσως.

Μην τα φυλάτε κομμένα

Όταν κόβετε ένα μεγάλο τεμάχιο, να κόβετε πάντα όση ποσότητα θα χρειαστείτε, ώστε αυτό που θα περισσέψει να μπει στο ψυγείο με τη φλούδα του.

Μαγειρέψτε σε χαμηλές θερμοκρασίες

Όταν μαγειρεύετε τα φρούτα και κυρίως τα λαχανικά, μην τα μαγειρεύετε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για πολλή ώρα γιατί καταστρέφονται οι βιταμίνες τους.

Προτιμήστε τα ωμά

Καταναλώστε τα κυρίως ωμά για να διατηρήσετε τη θρεπτική τους αξία.

Εξαίρεση αποτελούν οι ντομάτες και οι πιπεριές που όταν μαγειρεύονται μεγιστοποιούν τη δράση του λυκοπενίου που περιέχουν.

Το ίδιο ισχύει και για τα καρότα που μαγειρεύοντάς τα αυξάνονται τα επίπεδα της βήτα καροτένης, η οποία μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρούτα και Λαχανικά – Λάθη που σας Στερούν τις Βιταμίνες

admin

Τρόποι για να Τρώμε Σωστά

admin

Γι’ Αυτούς τους Λόγους θα Πρέπει να Πίνετε Γάλα Κάθε Μέρα

admin

Διατροφή για τη Μείωση του Κινδύνου Ηπατικής Στεάτωσης

admin

Τροφές για Φθινοπωρινή Αποτοξίνωση

Evi Makavelou

Βιοτίνη – Τι Είναι και οι Καλύτερες Πηγές της

Evi Makavelou

Φυτικές Ίνες και Πρωτεΐνες – Οι Σύμμαχοι κατά της Πείνας

admin

Η Διατροφική Αξία του Παραδοσιακού Γιαουρτιού

Evi Makavelou

Τροφές που Καταπολεμούν τις Αλλεργίες

Evi Makavelou

Συκώτι: Ποιες τροφές το ωφελούν;

Akis Karamanos

Υπερτροφές για Λαμπερό και Υγιές Δέρμα

Evi Makavelou

Ποιες Τροφές Μπορούν να Προκαλέσουν Πρόωρη Γήρανση;